Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Litauen

Topp » Litauen

Litauen
Litauen

Palanga
Ferien står for døren og du vet at du fortjener en skikkelig ferie. Bare 90 minutter sørøstover med fly fra Norge, ligger en vidunderlig "sydenby" med alt hva det inkluderer.Ønskene er sikkert mange, som langgrunne sandstrender, aktiviteter for hele familien, og rolig strandliv for deg selv. Stedet du skal til er selvfølgelig Palanga i Litauen og har alt dette.

Langs hele den 25 kilometer lange stranden finner du ulike aktiviteter du kan vøre med på. Her kan du være med å kite,kjøre vannskooter, sparke fotball eller spille standvolly.Deler av strandområdet har "blue flag"-merking som betyr kvalitet.

Hovedgaten går parallelt med stranden.På motsatt side for strandområde finner du små og store restauaranter og kafeer, små tivolier og kasino. Palanga er kjent for sin flotte strand, og for god og rimlig SPA-behandling.


» Bilder og kart fra Palanga

Vilnius
Vilnius er hovedstaden i Litauen og ble kåret til europeisk kulturhovedstad i 2009. Byen har et historisk sus med sine gamle, praktfulle bygninger som er vakker restaurert. Vilnius er en by du raskt føler deg velkommen i og gjestfriheten er varm og romslig.

Byen har over 1200 historiske byggverk og dekker historiske perioder fra middelalderen og fram til i dag. Det siste tilskudde blant museene er Guggenheimmuseet som ble åpnet i 2011.

Det moderne Vilnius har et travelt handelssentrum med både markeder og moderne merkevarebutikker.Men gamlebyen er vel verd et besøk eller flere. Den blir betegnet som en "labyrint" av arkitektur,butikker, restauranter og kafeer samt gallerier. Den står på Unescos verdensarvliste på grunn av sin orginalitet og unike historie. Vilnius er en by du bør ha god tid i. Dette er vandring levende kulturhistorie.

Vilnius er en innlandsby og ligger i den sørøstlige delen av Litauen der eleven Vilnia og Neris renner inn i samme løp.


» Bilder fra Vilnius

Palanga | Vilnius