Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Marokko

Topp » Marokko

Marokko

Eksotisk, myteomspunnet og direktefly fra Norge til Marokko

Marokko ligger i Afrikas nordvestre hjørne med flere herlige turistdestinasjoner. Norwegian flyr direkte til badebyen Agadir og eksotiske Marrakech. Marokko er en salig blanding av lange strender, ørken, høye fjell, basarer, orientalsk kultur og spennende severdigheter. Mixet med en sterk innflytelse fra Europa gjør at Marokko er noe av det mest spennende man kan besøke innenfor rimelig flytid. Klimaet er behagelig hele året og ganske solsikkert.

Matkulturen har spor etter den franske kolonitiden, så her finnes det mange trivelige caféer og bra restauranter. Man kan nyte god mat og god drikke til vennlige marokkanske priser. Både Agadir og Marrakech har europeiske bydeler hvor matkulturen står sterkt. Shoppingen er bra, rimelig og gøy i de eksotiske basarene. Populære kjøp er smykker, lærvarer, tepper, lamper, kunsthåndverk og keramikk. I basarene får man også kjøpt spennende lokale matretter.

Marokko passer godt for alle som vil ha sol, bad og spennende utflukter. Agadir og Marrakech kan kombineres da det er kun 2,5 timer kjøring mellom destinasjonene. I fastetiden under Ramadan endres åpningstidene i butikker og banker, men i turistområder går livet stort sett som normalt.

Les mer om Marrakech og Agadir.

Kart Marokko

Marrakech

Livlige basarer, myteomspunnet historie og eksotiske bygninger i Marrakech

Navnet Marrakech, som betyr Guds land, låter spennende og fortryllende i seg selv. Det passer bra siden byen ligger ved foten av Atlasfjellene, drøye 2 timer nordøst for Agadir. Marrakech er en orientalsk og eksotisk by med en sagnomspunnet historie som hentet ut av tusen og en natt. Innenfor den rød-rosa bymuren finner man sterke krydderdufter, slangetemmere, magedansere og selgere i en herlig blanding.

Byen er hovedsaklig delt inn i 2 områder. Ville Nouvelle er en moderne bydel med brede og rene gater, fasjonable restauranter og nye kjøpesentre. Kontrasten er stor til gamlebyen Medina. Med sine labyrinter av basarer og gater føles det som man reiser flere hundre år tilbake i tid. Spesielt er det en fornøyelse å besøke hjertet av Medina som er torget Djemaa El-Fna. På kvelden forandres hele plassen til en stor uterestaurant med akrobatiske show, musikere og dansere.

Tips på aktiviteter man kan gjøre i Marrakech:

* Føl deg som Aladin og bo i en Riad. Gamle og åpne hus med gårdsplass som i dag er hotell eller gjestehus
* Besøke en av landsbyene som ligger i Atlas fjellene (Asni, Amizmiz)
* Shopping i en av byens mange basarer. Krydder, sko, kashmir, krukker, lamper og mye annet spennende
* Besøke velbevarte Saadian Tombs som stammer fra Sultan Ahmad al-Mansur på slutten av 1500-tallet
* Koutoubia Mosque er landemerke i Marrakech og på kvelden blir moskeen lyst opp
* Majorelle Gardens er en park med ulike planter, kaktuser og Museum of Islamic Art
* Bo på berømte Nikki Beach


» Bilder og kart fra Marrakech

Essaouria
Essaouria er en gammel og sjarmerende by og har vært bebodd i årtusener. En ferie her vil være å vandre gjennom historien fra før vår tid via sjørøverhistorien til vår egen hippitid. Her har Frank Zappa, Jimmy Hendrix og janis Joplin feriert. Vår egen Torbjørn Egner brukte Essaouira som modellby for sin fiktive Kardemommeby.

Gjennom hele middelalderenda var Essaouria en av de viktigste pirathavnene. I dag er Essaouria, "den hvite byen", en sol- og badeby med vakre strender og med et interessant markedsliv. Medinaen i kjernen av byen, står på UNESCOs "World Heritage" liste, og ble antagelig bygget på 1700-tallet.

Stranden er langgrunn med finkornet sand, og det fins flere ulike vannsporter å velge mellom. På grunn av de spesielle vindforholdene er Essouria et av verdens mest ettertraktede surfesteder. Nattelivet er forholdsvis rolig, men det fins en del barer inne i medinaen og langs strandpromenaden.


» Bilder og kart fra Essaouria

Agadir

Agadir byr på mye sol, store markeder og eksotisk strand

Agadir ligger ved kysten av Atlanterhavet og er i dag den største baderesorten i Marokko. En milelang og bred sandstrand strekker seg ut mot havet og langs strandpromenaden sprudler det av liv både på dag- og kveldstid. Trivelige uteserveringer og gode restauranter serverer sjømat av ypperste klasse. Byen har et behagelig klima hele året med temperaturer rundt 20 - 30 grader.

Agadir er ikke en typisk marokkansk by med sine europeiske kafeer, moderne bygninger og flotte hoteller. Det finnes dog koselige basarer og majestetiske fort som gir turistene en forståelse av at det er Marokko man besøker. Spesielt bør man besøke ruinene av Kasbah Fort som ligger på en ås over byen.

Tips på aktiviteter man kan gjøre i Agadir:

* Besøke Souk Lhed, det største markedet i Marokko
* Agadir har et stort utvalg av vannsportaktiviteter, spesielt surfing er populært
* Agadir har flere gode golfbaner i området rundt byen
* Dagstur til Marrakech, ligger under 3 timer fra Agadir (best å overnatte en natt)
* Besøke Souss-Massa River National Park 40 km utenfor Agadir
* Ri på kamel ved Kasbah Fort


» Bilder og kart fra Agadir

Marrakech | Essaouria | Agadir