Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Riviera Maya

Topp » Mexico » Riviera Maya

Riviera Maya
Langs kysten Riviera Maya ligger flere fine badebyer. Her møter du mange kulinariske opplevelser, glade fargerike mennesker,sterk krydret mat,trompetister, turkis vann og hvite sandstrender. Badebyer og steder langs kysten er bl.a. Playa del Carmen, Playa Paraiso, Puerto Aventuras, Tulùm og metropolen Cancùn. Det er mange utflukter i området; svømme med delfiner, båtracing i Cancùn, besøke mayaindianerene eller den gamle mayabyen Chichén Itzá.

Cancun

Drømmestrender, kulturarv og herlig klima er det nok av i Cancun

Cancún er en kystby på Yucatan-halvøya i Mexico som grenser til det karibiske hav. Cancún ble etablert på 60-tallet av myndighetene, som en turistdestinasjon på grunn av sin beliggenhet midt imellom eldgamle ruiner og paradisaktige strender. Dette er nå et trygt og veletablert område med en internasjonal atmosfære og er i dag den mest besøkte destinasjonen i Mexico.

Cancún er også utgangspunktet for reiser til Cozumel, en eksotisk resortøy utenfor kysten, omtrent 4 mil sør for flyplassen, utenfor Playa del Carmen.

Når man først er i Cancún er det et must å besøke noen av de verdenskjente Mayaruinene som finnes der. Flere av ruinene og pyramidene er oppført på UNESCO sin verdensarvliste og er like imponerende som pyramidene man finner andre steder i verden.

Strendene i Cancún er akkurat slik man drømmer om. Turkis vann som slår innover milevis med kritthvite strender. Og det er like vakkert under havoverflaten. Her finnes blant annet verdens nest lengste korallrev, så dette er en veldig anerkjent destinasjon for dykking.

Sentrum i Cancún er konsentrert rundt et mindre område, med utallige restauranter, barer og nattklubber. Shoppingutvalget er bra, med mange merkebutikker såvel som utsalg med lokale håndverk og matvarer.

Ingen vaksiner er påkrevd for reise til Mexico, men det anbefales å rådføre seg med egen lege, særlig hvis man skal bevege seg utenfor turistområdene.

Tidsforskjell -7 timer

Tips på aktiviteter man kan gjøre i Cancún:

 • Besøke Maya-ruinene for eks. i Chichen Itza.
 • Xel-Ha, en lagune med spennende ville dyr og delfiner man kan svømme med.
 • Båttur til Isla Mujeres, en liten øy med pittoreske gater og karibisk stemning
 • Scubadykking og snorkling
 • Spille golf
 • Besøke en av de mange gode aktivitetsparkene


» Bilder fra Cancun

Playa del Carmen

Pudderstrender, dykkeparadis og avslap- ning på Playa del Carmen

Playa del Carmen ligger omtrent 55 km sør for flyplassen i Cancún.

Området er kjent for sin fantastiske lange og finkornet og hvit sandstrand med karibisk sval sand som møter det turkisblå vannet. Her på stranden er det full aktivitet på dagen og når solen senker seg så fylles kafeer og barer med turister og lokalbefolkning.

Dykkemulighetene her er endeløse, og utflukter til nærliggende øyer som Isla Mujeres eller Cozumel byr på mange sanseinntrykk.

Det er utenfor dette området Great Mayan Reef ligger, verdens nest lengste korallrev, og det største i Mexico. Er man ekstra heldig og dykker her, kan man kanskje få se den majestetiske hvalhaien.

Sør for Playa Del Carmen ligger fornøyelses- og dyreparken Xcaret, med mange spennende dyr og opplevelser.

En tur til turistbyen Cancún i nord kan også være hyggelig. Her er det livlig både på dagtid og nattestid, og gode shoppingmuligheter.

Tips på aktiviteter man kan gjøre i Playa del Carmen:

 • Besøke Maya-ruinene for eks. i Chichen Itza.
 • Xel-Ha, en lagune med spennende ville dyr og delfiner man kan svømme med.
 • Båttur til Isla Mujeres, en liten øy med pittoreske gater og karibisk stemning
 • Scubadykking og snorkling
 • Spille golf
 • Besøke en av de mange gode aktivitetsparkene


» Bilder fra Playa del Carmen

Cancun | Playa del Carmen