Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Montenegro

Topp » Montenegro

Montenegro
På et landområde med en smal kyststripe ved Adriaterhavet, mindre enn Telemark fylke,med høye fjell og nydelige innsjøer,med en turkisblå kystlinje med vakre små og store strender ligger Montenegro. Et lite land som er den perfekte feriedestinasjon for alle oss som vil oppleve noe. Her kan du ta ditt morgenbad i havet, spise lunsj ved en vakker innsjø og ha en flott fottur fjellterreng om ettermiddagen

Fra gammelt av var Montenegro en del av Jugoslavia og ble en del av Serbia etter balkankrigen og fikk sin egen uavhengighet i 2006. Men dette lille landets historie strekker seg helt tilbake til 1100-tallet.

Montenegro er mange koselige små byer du kan besøke. Hovedstaden Podgorica er vel verd et besøk. Tar du turen innover i landet har du mulighet for å besøke flere store nasjonalparker.


Budva
Budva ligger ved en fjell- og klippekyst som også kalles "Budvanska rivijera". Dette er virkelig et malerisk landskap.

Navnet har byen etter en gresk seiler som oppdaget øya der "gamlebyen",Stari Grad, ligger i dag. Det er en sjarmerende gamleby, med borgmur og velbevarte bygninger. Her er et rikelig utvalg av cafeer, restauranter og butikker. I høysesongen er det et meget livlig uteliv her. En kan trygt anbefale en spasertur i disse historiske omgivelsene med mange historiske monumenter.

Langs den nærliggende kyststrekningen, hvor bratte fjellsider ender ned i et krystallklart hav, ligger det åtte sandstrender som alle har blått flagg merking.


» Bilder og kart fra Budva

Petrovac
Petrovac er en sjarmerende fiskerlandsby med en liten havn og ligger malerisk til mellom høye fjell og grønnkledde åssider.Småbyen ligger med en nydelig strandlinje vendt ut mot Adriaterhavet og området har et typisk "middelhavsklima".

I hele området rundt byen dyrker de oliven i stor stil. Pinjetre-alleer er med på å gi stedet en majestetisk uttrykk. Rett ut fra kysten ligger to bittesmå øyer. Den ene er kjent under navnet St.Sunday og har rester etter et lite kapell på øyas høyeste punkt. Den andre går under navnet Katich og har noen få pinjetrær som vegetasjon.

Langs hele sjøsiden av byen strekker det seg en riktig hyggelig strandpromenade med noen restauranter og butikker.


» Bilder og kart fra Petrovac

Becici
Becici har en av de mest berømte og beste strandlinje i Europa. Småbyen ligger lekkert til en nydelig bukt adskilt fra byen Budva med ei halvøy.

Strandlinjen strekker seg ut i nesten 2 kilometer og på det bredeste er den cirka hundre meter. Her finnes det et stort mangfold av vannsportsaktiviteter å være med på.

I åssiden bak bebyggelsen ligger en nydelig ortodoks kirke i et landskap av sypresser og planter som er typiske for en middelhavsvegetasjon.

Becici ligger faktisk i gangavstand til den lille historiske byen Budva. Om du synes nattelivet har for få tilbud i Budva er det da ikke lange strekningen inn til Budva som har mer "storbypreg". Stranden her er 2 km lang, og er regnet som en av Europas vakreste. Her er et rikelig utvalg av vannsporter. Her fins noen restauranter, men ønsker man mer liv, er det kort vei til Budva.


» Bilder og kart fra Becici

Sveti Stefan
Sveti Stefan
» Bilder og kart fra Sveti Stefan

Tivat
Tivat
» Bilder og kart fra Tivat

Przno
Dette er en rolig trivelig avslappende liten fiskerlandsby.
» Bilder og kart fra Przno

Budva | Petrovac | Becici | Sveti Stefan | Tivat | Przno