Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Nederland

Topp » Nederland

Nederland
Nederland er et lite land med korte avstander mellom byene i de mange provinsene. Nederland, eller Holland som det også kalles, er et land med innbyggere som har en sjarmerende og åpen innstilling til livet og man blir møtt med et smil. Det er enkelt å være turist her, og det fins mengder av aktiviteter og ulike ferievarianter, for eksempel vandrings- og sykkelturer, eller kanalturer hvor man bor i husbåt.
Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Holland's Turistbyrå (NO)
Kart Nederland

Amsterdam
Amsterdam er kanaler, broer, husbåter, caféer og sykler i en gemyttlig stemning der nåtiden møter fortiden i en herlig kontrast. Det fins utallige smug og trange gater som munner ut i små torg mellom de mange kanalene.

Amsterdam er et shoppingparadis, dels på de store kjente kjøpesentrene, men om man leter utenfor disse, oppdager man mange smågater med butikker og markeder.

Nederlenderne inntar sin øl, te eller kaffe på café. Caféene deles opp i brune og hvite, og de brune er mer genuine møteplasser der man tar en øl og spiller billjard, og de hvite er mer moderne, men med samme tilbud som de brune.

Det fins mange severdigheter, blandt annet Van Gogh-museét, Rembrandt Huis, Anne Frank Huis og Waag. Ved Damm ligger det kongelige slott.

I Amterdam fins alt, på både godt og vondt, og det er vidsynthet som råder og ikke trangsynthet. Toleransen er stor og det er ingen som reagerer på det som er annerledes.

Fra Schiphol flyplass til sentrum er det ca 14 km.


» Bilder og kart fra Amsterdam

Haag
Den Haag er tredje største by med sine 480.000 innbyggere og ligger sørvest i Nederland med kystlinje til Nordsjøen. Dette gjør Den Haag til "badeferieby". Her ligger nemlig noen av Europas lengste og beste sandstrender i bydelene Scheveningen og Kijkduin. Millioner av feriegjester besøker disse områdene hvert år.

Den Haag har et veldig hyggelig bysentrum med torg, gågater og shoppingområder i området rundt sentraltogstasjonen. Byen skiller seg fra andre nederlandske storbyer ved at den ikke har skyskrapere. Dessuten er det noen færre kanaler her enn i

Til tross for at Den Haag ikke er hovedstad er den hjem for regjeringsbygg og både nasjonale og internasjonale domstoler. Dette er byen med de fleste lands ambasader. Til og med Kongehuset har sin residens i byen.

Byen har eksistert siden 1200-tallet og hatt bystatus siden 1805. For deg som har historie- og kulturinteresser er Den Haag en perle. Her ligger titalls av attraksjoner du bare "må" se.


Amsterdam | Haag