Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Polen

Topp » Polen

Polen
Polen er ett av våre nærmeste naboland, men er for mange forsatt uoppdaget. Når man reiser til Polen er det mye å se og gjøre. Her kan du gjøre sjelsettende kulturopplevelser, travel shopping eller være med på aktiviteter i et spenn fra skisport til hestesport. Storbyferie i hovedstaden Warsawa er et godt alternativ til rundreisetur.

Besøk gjerne noen av de mange kur/spabyene. Her er det flotte spa-anlegg som vil kunne gi deg uforglemmelig øyeblikk av velvære og avslapping. Langs Østersjøkysten strekker det seg lange hvite sandstrender og små hyggelige byer. Det beste er at her kan du unne deg det lille ekstra uten å lage store hull i reisekassen.Maten som sereveres er nydelig og boforholdene er av høy klasse.

Kart Polen

Warszawa
Warszawa er Polens hovedstad. Under 2. verdenskrig ble Warszawa rammet hardt, og ble fullstendig rasert. Vår tids Warszawa er en sprudlende, moderne, nyskapende og vakker storby. Byen er full av kafeèr, restauranter og barer. Nattelivet i Warszawa er intensivt og pulserende.

I den gamle bydelen ligger det mange små torg og smale gater.Etter andre verenskrig er de historiske bygningene rekonstruert og bygget opp igjen. Den er i dag en del av UNESCOs verdensarven.

Kommunikasjonen i Warszawa fungerer bra, det letteste og mest behagelige er metro.

Warszawa flyplass, Warszaw Frederic Chopin Airport (WAW) ligger ca 10 km utenfor byen og det tar ca 30 min med buss.


» Bilder og kart fra Warszawa

Sopot
Badebyen Sopot ligger noen kilometer utenfor storbyen Gdansk (med flyforbindelser til flere norske flyplasser) og ikke langt unna havnebyen Gdynia.

Sopot betegnes ofte som Polens St. Tropez, og både strendene, luksushotellene, strandklubbene og den gode maten er sammenlignbart. Den største forskjellen er prisnivået. I Sopot spiser du svært godt for en rimelig penge.

På kvelden trekker livet bort fra stranden og inn i gatene. Her kan du spise på utallige restauranter, og fortsette kvelden på en av de mange barene, eller kanskje på et kasino?
» Bilder og kart fra Sopot

Krakow
Krakow ligger i den sørlige delen av Polen og var hovedstaden til begynnelsen av 1600-tallet. Under 2. verdenskrig klarte Krakow seg uten ødeleggelser og er en velbevart sjarmerende og gammel kulturskatt fra middelalderen. Krakow står på UNESCOs liste over verdensarv.

I Krakow er det et rikt studentliv, her er det flere universiteter og flere høyskoler. Studentlivet har preget fornøyelseslivet som er intensivt. I den gamle bydelen finner du et godt utvalg av mange ulike butikker hvor du kan gjøre en god handel.

Av serverdigheter du bør få med deg mens du er i Krakow er den nydelige Maria-katedralen, Saltgruvene, Jødekvartalet og ikke minst markedsplassen i sentrum, som til dags dato er et samlingspunkt. Utenfor Krakow ligger Auschwitz- Birkenau som er en konsentrasjonsleir som stadig lager sår i sjelen.

Krakow-Balice International Airport (KRK) ligger ca 11 km utenfor byen og det tar ca 30 min med buss.


» Bilder og kart fra Krakow

Miedzyzdroje
Miedzyzdroje (på engelsk Misdroy) er en badeby i nordvestlige Polen på øya Wolin ved den baltiske kysten og har ca 6-7000 innbyggere. Byen er ofte referert til som "The Pearl of the Baltic" og har beliggenhet mellom brede sandstrender, høye klipper og i nærheten av skogene i Wolinski nasjonalpark. En flytur (direktefly) tar ca 1,5 time og nærmeste flyplass er Szczecin. Miedzyzdroje har et variert utvalg hotell og mange restauranter. Det er særlig populært blant tyskere å reise hit. Passer både for familieferie, SPA opphold eller vennegjengen på tur.


Gdansk ble grunnlagt år 1225, og var en av de rikeste og viktigste stedene i Hansaforbundet. Gdansk er en levende kystby med et trivelig havneområde, vakre lange sandstrender og en sjarmerende gammel bykjerne. Her blandes et sprudlende hverdagliv med en avslappet turisme. Kveldslivet har mye å tilby, alt fra musikkbarer og jazzklubber til pulserende nattklubber som stenger på morgenkvisten. Shoppingen i Gdansk er bra og prisnivået er fortsatt relativt lavt. Det finnes flere shoppingsentre og mengder av koselige butikker som selger håndtverk, delikatesser og rav.

Gdansk Lech Walesa Airport ligger ca 14 km utanfor Gdansk og det får buss.


» Bilder fra

Warszawa | Sopot | Krakow | Miedzyzdroje |