Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Algarve

Topp » Portugal » Algarve

Algarve
Lengst i sør, på strekningen mellom Spania i øst og det åpne Atlanterhavet i vest, ligger Algarveregionen. Her er det ingen mangel på lekre sandstrender. De ligger der som perler på en snor av og til innrammet av små klippe- eller sandryggformasjoner. Dette er virkelig et eldorado for solhungrige nordeuropeere.

Langs hele denne kyststrekningen ligger det små og litt større småbyer.Starter du i Faro,som regnes for døråpneren på strekningen må du bruke tid i det historiske sentrum av byen. En god ide er også å bli med en liten turistbåt ut i våtmarksområdene rett på utsiden av marinaen her. I Tavira kan du beskue gammel og tradisjonell arkitektur. Silves har rester fra sin arabiske tid og Lagos var byen der de forberedte de store sjøreisene for å oppdage nye kulturer og folk. Portimao og Albufeira er de to moderne byene på strekningen.

Innenfor kyststripen ligger en fjellkjede som innland, hvor du kan ta deg sykkelturer og fotturer på trivelige og oppmerkede ruter. Algarve har selvfølgelig flere golfbaner. I tillegg er det et mylder av vann- og strandaktiviteter du kan delta på.

Det portugisiske kjøkken er kjent for sine tradisjonelle fiske- og skalldyrmenyer som er både en nytelse for øyet og ganen.

Flyplassen i Faro ligger ca 5 km utenfor bysentrum. Du kommer deg lett inn til sentrum med de offentlige bussene og vil ta deg mellom 20 og 25 minutter

Kart Algarve

Stemningsvideo over fantastiske muligheter i Algarve(engelsk)

Lagos og Salema(engelsk)


Portimao
Portimao er en livlig portugisisk by i Faro-distriktet i Algarve-regionen på sørkysten. Dette er en feriedestinasjonen hvor du fort veksler mellom avslappende strandliv og aktivt byliv. Byen og omegn har et bredt tilbud av hoteller, restauranter, barer og fornøyelser. Byen er kjent for vakre bygninger fra det siste århundre. Bygatene er et mekka for de handleglade, med bredt utvalg av både internasjonale kjeder såvel som lokale klær og håndverk. Byen har et roligere tempo nede ved havnen. Her finnes også flere vakre parker hvor man kan slappe av, spise godt og nyte deilig ettermiddagssol. Portimao er viden kjent for sin vidunderlige og store variasjon av sjømat Portimao har flere årlige arrangementer som er populære blant turister. Vannsport-arrangementer, utstillinger, fyrverkeri og musikk, sang og dans gjør byen til en livlig destinasjon også på vinterstid. I Portimao finner du et stort utvalg aktiviteterdu kan være med på. Båtturer, fisketurer, grotteturer, delfin-safari, Lagos dyrehage og en vannpark er noen av tilbudene.
» Bilder og kart fra Portimao

Praia da Rocha
Praia da Rocha ligger i den vestre delen av Algarvekysten tett opp til den lille byen Portimâo. Her ligger denne koselige turistdestinasjonen skjermet og gjør den til en perfekt feriedestinasjon for hele familien.

Praia da Rocha er mest kjent for sin fine brede sandstrand med sandstensklipper og grotter. Dette gjør at det er et eldorado for alle aldre å gå på oppdagelsestur. Helt i den ene enden av den lange stranpromenaden ligger et gammelt forsvarsverk som ble bygget i perioden 17. til 18. århundre. Det ble selvfølgelig bygget for å forsvare småbyen for pirater og andre korsfarere.

Fornøyelseslivet i Praia da Rocha er variert, med casino, internasjonale restauranter og diskotek. Langs strandpromenaden fins det mange restauranter og barer med en levende atmosfære.


» Bilder og kart fra Praia da Rocha

Vilamoura
Vilamoura er en av mange turistperler langs sørkysten av Portugal. Den skiller seg allikevel ut fra de andre med sin flott marina.Marinaen er sentrum i småbyen og herfra strekker strendene seg ut både vestover og østover. Båthavnen kan "huse" opptil tusen lystbåter pr døgn i en travel høysesong.

Til tross for at dette er en småby bygget opp i moderne tid har Vilamoura også en rik historie. Den har vært en romersk by. Du kan for eksempel besøke ruinene av de romerske badene.

Vilamoura er et godt sted å reise til for golfentusiaster. her ligger golfbanene "tett som haggel" og har alle en god kvalitet.For deg som liker havet og fisking best kan bestille deg en plass ombord på en av havfiskbåtene.Ellers er det fine muligheter for både fotturer og sykkelturer i et herlig portugisisk landskap.


» Bilder og kart fra Vilamoura

Quarteria
Quarteria er en liten fiskerlandsby med gangavstand til Vilamoura. Her ligger en strandpromenade med en nydelig sandstrand på den ene siden og utallige restauranter og kafeer på den andre. Dette er virkelig en feriedestinasjon for hele familien.

Landsbyen og omegn har et bredt tilbud av ulike fritidsaktiviteter. Quarteria ligger midt i det store golfdistriktet på Algarvekysten og er et eldorado for golfelskere. Dessuten kan du være med på allverdens vannaktiviteter, bowling, tennis og ridning.

Hver onsdag er det et stort marked i landsbyen.Carvoeiro
Den gamle fiskelandsbyen Carvoeiro har klart å kombinere sjarmen fra gamle dager samtidig som den tilfredsstiller alle krav til en moderne feriedestinasjon. Her finnes fantastiske strender som ligger i et klippelandskap som virkelig ta pusten av en med sin unike skjønnhet.

Dette er en feriedestinasjon som virkelig har noe for alle familiemedlemmer. Her kan du være med båtturer til maleriske strender og ha en flott dag med dykking og snorkling. Du kan spille golf eller ta deg en fottur.I Carvoveiro tilbyr de også kanoutleie med kanoturer på elva.Dessuten er det lurt å få med seg de små historiske stedene i nærheten av bysentrum.

Carvoeiro er en moderne turistdestinasjon med lang historie tilbake i tid. Her sloss innbyggere mot pirater og erborere og her forliste stor seilskuter. Du kan besøke nabobyen Silves med båt oppover elva fra Portimao. golfbaner, resturanter og et variert uteliv.


» Bilder fra Carvoeiro

Albufeira
Albufeira kan tilby deg den ferien du selv ønsker, enten det er "storbyferie" med hektisk kvelds- og natteliv eller det er avslappende badeferie på de vakre sandstrendene.

Byen har en genuin atmosfære med et sprudlende natteliv med høy puls, bl.a så fins det en lang restaurant- og bargate som går under navnte "The Strip". I den gamle bydelen fins det smale smug med brosteinslagte gater og hvitkalkede steinhus som minner om at Albufeira fra begynnelsen var en liten fiskeby. Historisk sett går byhistorien tilbake til romersk tid.

Marinaen er oppstartspunktet for alle hyggelige aktiviteter du kan være med på. Der være seg båt-, fiske- eller dykkerturer. Liker du deg best på land kan du jo prøve deg på en segwaytur.

Albufeira har et flott utbygget transportnett av små lokaltog, minibusser og offentlig rutebusstilbud.


» Bilder og kart fra Albufeira

Faro
Faro er regionhovedstad på Algarvekysten , og byen har snaut 60000 innbyggere. Byen har en sjarmerende gamleby, et universitet, havn, jernbanestasjon og marina.

Store deler av den gamle bydelen har bilfrie og koselige smågater med et yrende folkeliv. Her ligger spennende butikker, små kafeer og gode restauranter side om side. Ønsker du flere shoppingalternativer så ligger blant annet shoppingsenteret Jumbo rett på utsiden av bykjernen.

Flere av de severdige bygningene ligger i den gamle bydelen. Om du hever blikket på rusleturen og fokuserer på tårn og takkonstruksjoner, vil du oppdage at dette er et område hvor storken bygger sine gigantreder.

Litt vest for selve båthavna kan du bli med på båtturer ut til de nærliggende strendene som ligger i naturskjønne områder langs kysten. En annet alternativ er å bli med en av småbåtene ut i de vakre våtmarksområdene. Velger du landeveien ut til hovedstranda går den gjennom ca 5 km med våtmarksområde, men det er verdt turen. Stranda er 6 km lang, har hvit sand, og er utmerket for surfing og andre vannsportsaktiviteter. Her finner du også et godt utvalg av restauranter og andre tilbud.

Flyplassen ligger ca 4 km vest for byen.


» Bilder og kart fra Faro

Lagos
Lagos er en spennende blanding av det nye og det gamle Portugal. Småbyen ligger sentralt i den vestre delen av Algarvekysten. Et fort fra det 17. århundre vokter innseilingen til havnen. Byen var en sentral havn for de store seilskutene i handelstrafikken mellom Portugal og Afrika på 1500-tallet. Mange av de historiske bygningene fra ulike perioder er godt bevarte og vel verd et besøk.

Det "nye" Lagos er en moderne småby med et koselig handlesentrum i historiske omgivelser. Brosteinslagte handlegater med moderne butikker og yrende liv gir et inntrykk av en levende by. Hver søndag er det ferskvaremarked ved bussterminalen ved gangbroen til marinaen. Byen har klassiske blomsterdekorerte kvartaler, hvitkalkede bygninger og en flott ny marina.

For solbadere fins en rekke flotte bortgjemte badebukter i en storslått natur mellom små og store klipper.


» Bilder og kart fra Lagos

Monte Gordo
Bare 3 km fra grensen mot Spania ligger denne sjarmerende småbyen. I den stadig utbyggingen av småbyen, er Monte Gordo ennå ikke ødelagt av masseturisme. Lokale fiskere bringer inn sine fangster som de har gjort i uminnelige tider.

Monte Gordo ligger litt mer tilbaketrukket fra det åpne Atlanterhavet enn de andre byene på Algarvekysten.Denne østlige delen av Algarvekysten er veldig forskjellig fra den vestre delen. Her er landskapet flatere og strendene ligger med ryggene mot sanddyner istedenfor klipper. Derfor er badetemperaturene de beste i hele Portugal. Den 18 km lange badestranden er langgrunn og barnevennlig.

Monte Gordo har et bra utvalg av restauranter, men er definitivt ikke noe partysted. Byen og området har mye å tilby for deg som vil ha en aktiv ferie. Det er flere golfbaner i området og du kan ble med på båttur på Guadiana-elva eller på bilturer til innsjøene nord for byen. Dessuten kan du selvfølgelig drive med ulike vannsportsaktiviteter.


» Bilder og kart fra Monte Gordo

Alvor
Fiskerlandsbyen Alvor har bevart sin portugisiske sjarm. Her er tempoet rolig og gjenspeiler naturområdene ved utløpet av elva med samme navn som byen. På midten av 1700-tallet ble store deler av dette området totalødelagt av et stort jordskjelv.

Alvor er godt likt av ferierende familier på grunn av en godt utbygd infrastruktur og små avstander fra bosteder til bykjerne. Dessuten er sandstranden barnevennlige og langgrunn. På strendene finnes det flere vannsporter å velge mellom.


» Bilder og kart fra Alvor

Tavira
Tavira er en sjarmerene fiskerlandsby i den østre delen av Algarve. Den historiske byen er regnet for å være nesten 3000 år gammel, og har bygninger og strukturer fra mange tidsaldre, som havneby for bl.a. fønikerne og romerne.

En bro fra romertiden over elva Gilao binder de to delene av byen sammen. De vakre hvite strendene er nesten uendelige. Byen er stor nok til å ha et tilstrekkelig utvalg av barer, restauranter, markeder og butikker, likevel liten nok til at man kan gå fra den ene enden til den andre på 15 minutter. En fergetur på noen få minutter tar deg ut til den fantastiske øya Ilha de Tavira med bevegelige sanddyner.


» Bilder og kart fra Tavira

Portimao | Praia da Rocha | Vilamoura | Quarteria | Carvoeiro | Albufeira | Faro | Lagos | Monte Gordo | Alvor | Tavira