Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Lisboakysten

Topp » Portugal » Lisboakysten

Lisboakysten
Langs atlanterhavskysten utenfor Lisboa ligger en rekke flotte badebyer. Lisboa by er en levende, fargerik og kulturell storby. Den blir betegnet som en av Europas vakreste byer. Her kan du få til en idéell kombinasjon av storby-, bade- og aktivitetferie. Det er gode togforbindelser til badestedene Cascais og Estoril vest for Lisboa og den historiske byen Sintra. Med leiebil kan du enkelt ta dagsturer rundt i hele området. Kort sagt: Mye å oppleve! Kart Lisboakysten

Lisboa
Lisboa er en vakker by med en sjarmerende blanding av gammelt og nytt i herlig harmoni. De genuine sporvognene tar deg enkelt og smidig mellom de ulike bydelene, og det fins også et bra kommunikasjonsnett av buss, tog og t-bane. Når man er i Lisboa må man ta en tur med den antikke sporvognslinjen 28, som tar deg opp og ned Alfamas trange bratte gater. På menyene i Portugal finner man mest fisk og skalldyr, som ofte er relativt billig, og det er store porsjoner. Lisboa er kjent for sine fliser og sin keramikk. Her fins det bl.a et flisemuseum.

I bydelen Biarro Alto er nattelivet best, her ligger barer og nattklubber tett i de smale gatene.

Shoppingen er bra og det er fremdeles relativt billig, først og fremst klær ettersom Portugal er en stor tekstilprodusent. Baxia er den mest kjente bydelen for shopping. Men rett utenfor byen fins det flere store kjøpesentre, bl.a Colombo som har åpent helt frem til midnatt.

Som en avveksling til storbyen, kan det anbefales utflukter både til badestedene Cascais og Estoril, den fantastiske historiske byen Sintra eller den idylliske fiskerlandsbyen Ericeira helt vest mot havet. Du finner gode og rimelige togforbindelser til badestedene utenfor byen. Leiebil er også å anbefale, eller leie en sykkel hos Bike Iberia.


» Bilder og kart fra Lisboa

Sintra
Sintra ligger ca 25 km vest for Lisboa i et eventyrlandskap med både slott av europeisk og arabisk arkitektur. Her har de geistlige fra hele Europa feriert side byens grunnleggelse på 1400-tallet.

Byen har inspirert en rekke malere, musikere og diktere. HC Andersen skriver om "Sintras Deilighed". Sintras velbevarte historiske bydel er usedvanlig sjarmerende med brolagte,smale og svingete veier, trapper, arkader og fontener. Sintra ble i 1995 klassifisert som verdens kultur-/naturarv av UNESCO. Sintra må oppleves!

Midt i en stor og skyggefull skog med trær og planter fra forskjellige klimasoner ligger det romantiske Pena-slottet øverst på en høyde. Herfra har du en praktfull utsikt. Slottet har vært kongelig sommerpalass frem til 1910.


» Bilder og kart fra Sintra

Ericeira
Ericeira er en mindre fiskerlandsby ca 50 km nordvest for Lisboa. Det er et idyllisk lite sted helt ut mot det åpne Atlanterhavet. Her ligger det nærmere 40 små og store sandstrender som perler på en snor bare avdelt av små klippeformasjoner. Selve byen har trivelige brostenslagte gater og torg. Her finner du et mylder av små og store restauranter med fersk fisk på menyen. Dette er et bymiljø der du kan nyte mat og miljø i en avslappet atmosfære.

De spesielle klippeformasjonene langs kysten gir deg mulighet til en vidunderlig utsikt mot havet og oppleve de vakre solnedgangene. Småbyen regnes for å være et eldorado for både amatører og profesjonelle utøvere innenfor windsurfing og bølgesurfing. Her drives alle de brettaktiviteter som er mulige.

Velger du Ericeira som din feriedestinasjon har du et supert utgangspunkt for innholdsrike dagsturer både til Lisboa, Sintra, Cascais og Estoril.


» Bilder og kart fra Ericeira

Sesimbra
Dette er en trivelig fiskerlandsby, kjent for sine flotte strender og gode fiskerestauranter.
» Bilder og kart fra Sesimbra

Costa da Caparica
Dette er en kyststrekning ut mot Atlanterhavet med flere små landsbyer sørøst for Lisboa . Dette er et atraktivt område for windsurfere. Dessuten er flere områder av denne kyststrekningen lagt ut som naturreservat for å ta vare på de mange unike og spesifikke botaniske plantene.

Hele strekningen er på tilsammen tretten kilometer lang sandstrand. Fra selve landsbyen Costa Caparica går det et strandtog ti kilometer sørover langs kystlinjen. Så her kan du virkelig finne ditt "eget" lille strandområde.

Selve småbyen har markeder,kafeer og restauranter liggende i et vennlig portugisisk miljø


» Bilder og kart fra Costa da Caparica

Estoril
Estoril ligger lunt og sydvent i en nydelig bukt cirka 15 km vest for hovedstaden. Denne vennlige feriebyen har en flott sandstrand med lys sand hvor du kan tilbringe late feriedager.

Langs hel kystlinjen både østover og vestover har flere små forsvarsverk som opprinnelig beskyttet mot spanske, franske og engelske pirater som ville ha en del av dette vakre landområdet.

Mellom Estoril og nabobyen Cascais snor det seg en nydelig strandpromenade. Estoril har en fordums prakt over seg og er til dags dato et fasjonabelt feriested med muligheter for både tennisturneringer og golfspill på flotte baner. Det er et godt utvalg av barer og restauranter, samt et berømt casino.

Toget passerer gjennom sentrum, og er en svært praktisk måte å ta seg inn til Lisboa på.


» Bilder og kart fra Estoril

Cascais
En 3 km lang strandpromenade, med mange kaféer, knytter Estoril sammen med den langt mer levende naboby Cascais.

Cascais ligger ca 25 km vest for Lisboa i en beskyttet bukt ved elva Tejos utløp. De små og hyggelige gatene og torgene er fylt med innbydende fiskerestauranter. Gågatene, med elegante motebutikker, fortauskaféer og restauranter. Teater, utallige barer og diskoteker sørger for et innbydende natteliv.

Strendene er rene og trivelige og ligger i små og store bukter adskilt av maleriske klipper. Det finnes mange av disse strendene. En spasertur vestover langs atlanterhavet til Boca do Inferno må oppleves, og videre går veien (gjerne med sykkel) til større og flottere strender ut mot havet. Her ute befinner du deg i surfernes paradis

Byen har en rik historie som strekker seg tilbake til det 12.århundre og den gamle bykjernen er virkelig et studium verd.


» Bilder og kart fra Cascais

Lisboa | Sintra | Ericeira | Sesimbra | Costa da Caparica | Estoril | Cascais