Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Lisboa

Topp » Portugal » Lisboakysten » Lisboa

Lisboa
Lisboa er en vakker by med en sjarmerende blanding av gammelt og nytt i herlig harmoni. De genuine sporvognene tar deg enkelt og smidig mellom de ulike bydelene, og det fins også et bra kommunikasjonsnett av buss, tog og t-bane. Når man er i Lisboa må man ta en tur med den antikke sporvognslinjen 28, som tar deg opp og ned Alfamas trange bratte gater. På menyene i Portugal finner man mest fisk og skalldyr, som ofte er relativt billig, og det er store porsjoner. Lisboa er kjent for sine fliser og sin keramikk. Her fins det bl.a et flisemuseum.

I bydelen Biarro Alto er nattelivet best, her ligger barer og nattklubber tett i de smale gatene.

Shoppingen er bra og det er fremdeles relativt billig, først og fremst klær ettersom Portugal er en stor tekstilprodusent. Baxia er den mest kjente bydelen for shopping. Men rett utenfor byen fins det flere store kjøpesentre, bl.a Colombo som har åpent helt frem til midnatt.

Som en avveksling til storbyen, kan det anbefales utflukter både til badestedene Cascais og Estoril, den fantastiske historiske byen Sintra eller den idylliske fiskerlandsbyen Ericeira helt vest mot havet. Du finner gode og rimelige togforbindelser til badestedene utenfor byen. Leiebil er også å anbefale, eller leie en sykkel hos Bike Iberia.