Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Funchal

Topp » Portugal » Madeira » Funchal

Funchal
Helt sør på Madeira ligger hovedstaden,Funchal. Byen ligger i en bukt og brer seg oppover i terrenget som et naturlig amfiteater med havnen og havet som scene. Navnet stammer fra planten fennikel som det var overflod av her da de første bosetterene ankom øya.

Havneområdet har en lang promenade som ligger i ly av to moloer. På innsiden av havnepromenaden ligger sentrum med et mangfold av butikker. Øst for sentrum ligger selve gamlebyen,Zona Velha. I en av de historiske bygningene her ligger et ferskvare marked som er vel verd et besøk. Her selges alle typer eksotiske frukter og grønnsaker fra boder i to etasjer rundt en malerisk patio. I underetasjen selges det fersk fisk og annen sjømat.

En av de mest besøkte historiske bygningene i Funchal er katedralen. Den ble bygget i tidsrommet mellom 1493 og 1517. Den gamle jesuittkirken,Colegio Church, må også sees. Den er i dag en del av Madeira universitet og er spesielt kjent for sin arkitektur og storslåtte utsmykning.

Litt utenfor Funchal ligger Lidobadet, som består av store havbasseng. Dette området er bygget opp fordi øya har så få "naturlige" strender.

Det er bygget opp to taubaner i byen.Disse tar deg opp til startområdet for sledeturene (Monte) på brosteinsunderlag ned mot byen igjen. Når du først er her oppe så benytt anledningen til å besøke den botaniske haven hvor du i tillegg til planter kan studere både fugler og dyr.

Funchal har selvfølgelig et utvalg av gode spisesteder. Du får bestilt god internasjonal mat samt super lokal sjømat