Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Machico

Topp » Portugal » Madeira » Machico

Machico
Det var i Machico de første oppdagerne av øya gikk i land i 1419 og regnes som den eldste byen på øya. Machico ble øyas første hovedstad og var det i årene fra 1440 til 1496. Byen ligger i en naturlig bukt ved uløpet av elva med samme navn som byen. I dag er byen øyas tredje største i antall innbyggere.

Machico er en historisk by. Kirken ble bygget på 1400-tallet og i den står en statue av Jomfru Maria som var en gave fra kong Manuel den første. I bysentrum kan du også finne rester av to fort som ble bygget for å beskytte byen og innbyggere mot sjørøvere. Det ene er i dag turistkontor og kulturminne mens det andre er i privat eie etter å ha vært kolerasykehus i mange år.

Øst for byen ligger fjelltoppen Pico do Facho,Fakkeltoppen. I historisk tid ble det tent varselbål på denne toppen ved piratangrep. Hvert år, siste søndag i august, blir det feiret "Det hellige sakramentes fest" med opptog og bålbrenning fra denne varden.

Det moderne Machico er en populær turistdestinasjon og travel fiskehavn. Her finner du fine rullestein- og sandstrender som egner seg godt for både soling og bading.

Ved et besøk til Sao Roque kapellet kan du beskue de berømte maleriene på keramiske fliser fra 1600-tallet. Utenfor byen mot øst ligger Canical med sitt hvalfangstmuseum. Hvalfangstindustrien opphørte i 1981 og samtidig ble havområdene langs denne kyststripen gjort om til marin nasjonalpark. Området er et yndet sted for dykkere. Machico er helt klart et roligere feriealternativ enn Funchal . Dette området er et utmerket utgangspunkt for levada-vandring i en praktfull natur. Her er turløypene lagt i gamle vanningsrenner.