Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Qatar

Topp » Qatar

Qatar

- oljestaten Qatar som ble et populært turistmål

Den 05. oktober 2011 startet Qatar Airways med direkteruter fra Gardermoen til Doha i Qatar. Det har ført til at flere nordmenn har besøkt denne spennende halvøya i Persiabukta. Enten som strandferie i Doha eller som stopover på veien til en annen feriedestinasjon.

Etter at Qatar fikk tildelt VM i fotball i 2022 har man sett en stor økning i turisttrafikken til landet. Qatar Airways flyr daglig fra de fleste store europeiske flyplasser og turistmyndighetene har investert store summer i reklamekampanjer i ulike mediakanaler. Samtidig har det vært en en enorm utbygging av hovedstaden Doha og kraftig forbedring av infrastrukturen. Nye veier og et relativt nytt buss system er på plass. I tillegg åpner nye Doha International Airport i løpet av 2013.

Qatar har den høyeste inntjeningen per innbygger i hele verden (Norge er nr 4). Hovedsaklig er det på grunn av de store forekomstene av olje og gass samt at befolkningsantallet er lavt (ca 350.000). Landet er veldig avhengig av arbeidskraft fra andre land og det er estimert at nærmere 1 million fremmedarbeidere jobber i ulike sektorer. Turisme er veldig på frammarsj, men i motsetning til Dubai så satser også Qatar på andre næringsveier. Blant annet jobber myndighetene i Qatar med Norsk Hydro for å utvikle kunstgjødsel og aluminium.

I perioden mai - oktober kan gradestokken lett gå over 40 grader og nedbør forekommer ikke. Naturlig nok er høysesongen for turisme november - april. Da faller temperaturen ganske mye og rundt 25 grader er ikke uvanlig.


Doha

- Nydelige strender, variert shopping og direkterute fra Oslo til Doha

Doha har blitt en moderne og livlig by og det er lett å sammnelikne den med Dubai, men i en litt mindre skala. Byggeaktiviteten har vært kolossal det siste tiåret og skyline i Doha i dag er et imponerende syn. Mange kjente hoteller har funnet sin naturlige plass i byen, mange av dem langs de fine strendene i byen.

Kjøpesentrene i Doha er av ypperste klasse. Det er mye fokus på gull, klær og elektronikk, men de fleste finner nok det de er ute etter. De mest kjente shopping malls er City Centre Doha, Villagio Mall og Landmark Shopping Mall. Utvalget av restauranter er godt og mange av hotellene har ansatt anerkjente kokker til å lage fantastisk mat.

På grunn av direkterutene fra Oslo til Doha med Qatar Airways så er byen blitt en mer populær destinasjon å reise til. Spesielt bør det legges inn en stopover på veien fra eller til Thailand, Seychellene, Maldivene, etc.

Tips på aktiviteter man kan gjøre i Doha:

* Ørkensafari
* Elvecruise
* Doha Golf Club
* Falcon Souq og Gold Souq
* Museum of Islamic Art
* Katara Cultural Village

Les mer om Qatar


» Bilder og kart fra Doha

Doha