Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Moskva

Topp » Russland » Moskva

Moskva
Moskva er et mål for storbyferie for mange. Byen har vært hovedstad i Russland siden 1918 og et innbyggertall i dag på ca 12 millioner mennesker.

Midtpunktet i sentrum er Den Røde Plass. Ut herfra går brede gater ut i alle retninger. Historie og fordums storhet kan sees i et utall av flotte bygninger og museer. Noen av de som bør besøkes er Vasilijkatedralen, Lenins mausoleum, Kreml og sist men ikke minst Bolsjojteateret.

En annen severdighet i Moskva er den pulserende Metroen. Et undergrunnsnettverk som er verdenskjent for blant annet sin punktlighet. Alle stasjonene har en unik arkitektur. Stasjonene er kjent for en rik utsmykning med både revolusjonære- og nasjonale motiver, mosaikk og marmorfliser, statuer og praktfulle lysekroner.

Moskva har en rekke internasjonalt kjente restauranter og kafeer. I sentrum ligger de kjente varehusene GUM og TSUM rett i nærheten av hverandre. De har begge et rikt utvalg butikker. Både Gorkij parken og gågaten Bulvar er fine rekreasjonsområder etter en hektisk sightseeing og handling