Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Seychellene

Topp » Seychellene

Seychellene

Forelsk deg i Seychellene, et ekte strandparadis

Seychellene er en drømmedestinasjon for mange av oss. Øygruppen er dannet av granitt, med vakre steinformasjoner, tett og frodig jungel, kokospalmer og kritthvit sand som forenes i et eneste stort paradis. Her finnes noen av verdens aller fineste strender, og det er langt mellom strandstolene. Du finner enkelt en strand helt for deg og den du reiser med. Seychellene passer utmerket for bryllupsreisende, og mange av hotellene er godt tilrettelagt for romantiske opphold, med tilbaketrukkede bungalower, personlig service og gode bryllupsrabatter.

Hovedøya på Seychellene heter Mahe, og det er her flyplassen ligger. Sammen med naboøyene Praslin og La Digue utgjør disse øyene de mest populære reisemålene på Seychellene. I tillegg finnes noen private øyer med noen meget luksuriøse resorter.

Mange er av den oppfattelse at Seychellene er dyrt, men det behøver det ikke være. Det finnes leilighetshoteller og enkle bungalower med self catering, og bor du på Mahe er det mulig å ta seg rundt, og handle på lokale markeder osv. På de andre øyene er det mer vanlig å bo på hoteller med ett eller flere måltider inkludert.

klimaet på Seychellene er tropisk, og det er varmt hele året. Beste reiseperiode er fra mai til september.


Praslin

Vakre Praslin er perfekt for bryllupsreisen

Praslin er Seychellenes nest største øy, og en av de største turistdestinasjoene. På tross av dette er øya relativt urørt, med store frodige skoger og dusinvis med kritthvite strender. Den mest kjente stranden heter Anse Lazio.

På Praslin finnes omtrent 35 hoteller. Da er det lett å forstå at man enkelt kan finne sin helt private strand, og her ligger de som perler på en snor. Det er mange hoteller som låner ut sykler, og det er en fin måte å oppdage områdene utenfor hotellene på. Badepausene kommer naturlig underveis. Husk snorkleutstyr, da vannet er krystallklart og livet under overflaten er fargerikt og spennende.

Fra Praslin tar du deg enkelt over til La Digue, og til hovedøya Mahe går det mang daglige fly, og flyturen tar kun 12 minutter.


» Bilder og kart fra Praslin

La Digue

Sydhavsidyllen der tiden står stille

På den lille øya La Digue finnes Seychellenes mest fotograferte strand, den berømte Ansen Source d'Argent. Det som gjør stranden så spesiell er kontrasten mellom kritthvit sand og turkist krystallklart vann, og de spesielle granittformasjonene som skyter opp og danner det karakteristiske postkort-bildet som mange har av Seychellene.

Foruten slående vakker natur kan øya også skimte med et mangfoldig dyreliv, med store landskilpadder, et rikt fugleliv og en helt ny verden under vann. Øya er populær blant dykkere oig snorklere.

La Digue passer ypperlig som dagsutflukt fra både Mahe og Praslin. Med sykkel er det lett å ta seg rundt den lille øya. Skulle du forelske deg helt eller kanskje miste siste ferge er det enkelt å finne et lite vertshus for natten.


» Bilder og kart fra La Digue

Private Islands

- luksus i paradis og ekslusive resorter

Seychellene består av 115 øyer og mesteparten av turistene bor på hovedøyene Mahe, Praslin og La Digue. Det finnes dog en rekke ekslusive og private øyer som tilbyr hotellopplevelser i ultraklassen. Flere av disse må man ta helikopter eller småfly til. Noen få øyer ligger ikke langt fra Mahe og da kan man ta båt dit.

Hotellprisene på de private øyene kan variere fra det øvre mellomsjiktet til noe av det dyreste i hele verden. Bird Island og Cerf Island tilhører de mer prisfornuftige. North Island, Fregate Island, Denis Island og Desroches Island i den helt motsatte siden av skalaen. På de sistnevnte øyene kan man fort bo sammen celebriteter fra hele verden.


» Bilder fra Private Islands

Mahe

- Frodig hovedøy med flotte strender og mange utfluktsmuligheter

Mahe er den største øya, og er med sine 79.000 innbyggere den mest befolkede av øyene. Hovedstaden heter Victoria, og her ligger også havnen der fergene går ut til de andre øyene. Øya er ganske kupert, og kjennetegnes av bratte åssider dekket av tett vegetasjon. Her finnes flere nasjonalparker, og det gjøres stadig tiltak for å bevare den frodige og urørte naturen.

Mange som reiser til Seychellene velger å kombinere både Mahe og enten La Digue eller Praslin, men Mahe er et utmerket reisemål i seg selv. Prisnivået her er også noe lavere enn på de andre øyene, og det finnes alt fra enkle bungalower og vertshus, til luksuriøse 5-stjerners hoteller.


» Bilder og kart fra Mahe

Praslin | La Digue | Private Islands | Mahe