Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Spania

Topp » Spania

Spania
Spania har vært og er fortsatt et av de mest populære ferielandene for mange skandinaver. Spania er Europas tredje største land, og lokker både eventyrlystne og soldyrkere med sin skiftende natur og kultur. Mange turister har funnet sitt favorittområde hvor de reiser tilbake gang på gang.

Hovedstaden Madrid ligger i hjertet av Spania, dette er en hektisk storby som kan tilby mange muséer og vakre bygninger. På Costa Brava ligger Barcelona som er Katalonernes hovedstad. I Barcelona er det et herlig folkeliv med blant annet caféer og gateunderholdning og gotiske kvartaler fra middelalderen.

Kanariøyene og Mallorca er meget populære feriesteder, og Ibiza er spesielt populært blant festglade ungdommer.

Kart Spania

Valencia
Valencia er Spanias tredje største by. Den betegnes også som en av de stor kulturbyer. Her har de virkelig greid å flette sammen gammel historie og ny moderne arkitektur. Det vil si at ny arkitektur fra vårt millenium lever sammen med oldtidas historie. Valencia regnes for å være sentrum for banebrytende design. Det at den verdensberømte arkitekten Santiago Calatrava er fra Valencia har satt sitt preg på byen.

På grunn av sin beliggenhet har Valencia fra historisk tid vært en viktig havnebye for Spania . Byen har sin historie helt tilbake til 138 før vår tid.

Kyststrekningen er velkjent for sine fine sandstrender og en tur ut til sanddynene i Canet d`En Berenguer er vel verd turen. På innlandet av Valencia langs elva Turia kan du følge en av flere flotte turløyper. Ved strendene La Malvarrosa og Levante finner du et rikt restauranttilbud som tilbyr nydelige delikatesser av sjømat. Den spanske nasjonalretten pallea har sitt opphav i Valenciaregionen Byen har et godt bevart sentrum med bygninger fra romertiden, arabertiden, samt gotisk arkitektur. Valencia er kjent for sitt pulserende uteliv.


» Bilder og kart fra Valencia

Costa Blanca
Costa Blanca betyr 'hvit kyst', etter de hvite sandstrendene. Her er en rekke ulike feriebyer å velge mellom.
» Les mer om Costa Blanca

Lanzarote

Lanzarote er en velbevart øy, med stilfulle bygninger og velholdt beplantning. Landskapet er sterkt preget av at Lanzarote er en vulkanøy. Bl.a fins det flere grotter og lavasletter. Besøker man nasjonalparken Timanfaya er det mange restauranter som tilbereder mat direkte i eller på det varme fjellet. Dersom man vil ta seg rundt på egenhånd i nasjonalparken kan man gjøre det til fots, eller hvorfor ikke leie en kamel?

Lanzarote tilbyr mange spennende utflukter, og vil man reise rundt på egen hånd så anbefales leiebil. I Costa Teguise fins det en 18-hulls golfbane, og mange bra strender for windsurfing. Lanzarote passer alle.


» Les mer om Lanzarote

Costa de la Luz
Den spanske "Lyskysten" strekker seg i en bue fra Gibraltar til grensen mot Portugal.  Strendene er nesten sammenhengende langs hele denne kyststrekningen, men er mer frodig og mindre utbygd enn Costa del Sol i øst og Algarve i vest. 

Det sies at dette spanske landskapet har mer enn tre tusen soltimer i året. Den sørlige delen av kystlinja er et eldorado for brettseilere. I dette området finner du også Donana nasjonalpark som står på verdensarvlisten. Her finner du både den utrydningstruede spanske keiserørnen og den iberiske gaupa.

I området rundt Cadiz finner du både supre og bynære familistrender og uberørte små strandperler.Hele kystlinjen på 120 kilometer har mange av Andalucias beste og mest særegne landskap med sanddyner og pinjeskog helt nede i strandkanten.

Dessuten har kulturlivet i dette området mye å by på.Blant annet kan du oppleve pilgrimstoget i El Rocio i mai-juni, hesteveddeløp på stranden i Sanlucar deBarrameda i august og ikke minst karneval i Cadiz i februar. Hele Andaluciaregionen er verdenskjent for sin matkultur med den iberiske skinken,friterte fisk, sjømaten og ikke minst vinene.


» Les mer om Costa de la Luz

Madrid
Madrid har vært Spanias hovedstad siden 1562, og ligger midt i landet. Madrid er en hektisk storby som skiller seg ut fra Spanias kyststeder og øyer. Madrid er Europas høyest beliggende by og her er det store mektige slott og store tyrefektningsarenaer. Kjennetegnet på hovedstaden er at det er rikt på kultur, kunst og et hektisk natteliv. Torget Puerta del Sol er Madrids midtpunkt, og shoppingstrøket går langs Gran Via hvor det også er mengder av kafeer og restauranter. De mest imponerende kunstmuseene er Museo del Prado og Centro Cultural Reina Sofia. Nattelivet er utbredt, det er mengder av barer og klubber og mange av dem stenger ikke før kl 06.00 på morgenen.

Den enkleste og raskeste måten å komme seg rundt i Madrid på er med t-bane. T-banenettet her er et av verdens største.

Madrid Barajas Airport ligger ca 13 km utenfor byen og man kan ta buss, tog og taxi til sentrum.


» Bilder og kart fra Madrid

Gran Canaria
Gran Canaria er den tredje største øya og ligger lengst sør i arkipelet. Med sine ca. 815 000 innbyggere er den nummer to i befolkningsstørrelse. Hvert år strømmer et stort antall turister til øya. Hovedgrunnen til det er blant annet det behagelige og jevne klimaet som råder her året rundt.

Gran Canaria byr på et yrende mangfold av aktiviteter. Det kommer bare an på hvor lang tid du har satt av til ferie. Her kan du besøke et hektisk storbyliv med et variert kulturliv til små uberørte naturperler. Øya har en vakker og skogkledd (pinjetrær) fjellheim der det er tilrettelagt for fotturister med stier og løyper. Er du så heldig å være her i månedskiftet januar-februar får du med deg mandelblomstringen i tillegg.

Det er enkelt å leie bil, noe som anbefales for å oppdage de vakre omgivelsene. Dessuten er det lokale bussnettet godt utbygd. De ulike byene på øya har hver og en sitt eget særpreg og sin egen sjarm.

På den sydlige delen som også er den mest solrike, finner du de beste sandstrendene med et stort tilbud av ulike vannaktiviteter. Her ligger "småbyene" tett og det gjør at det er enkelt å reise mellom de ulike stedene med buss eller taxi.


» Les mer om Gran Canaria

Almeria
Almeria er en av åtte provinser i Andalucia-regionen i sør-Spania og ligger sørøst på den 800 kilometer lange kystlinjen i sør.Almeria utgjør 200 kilometer av denne kystlinja. Naturen i denne provinsen inneholder store kontraster. Her finner du fruktbare jordbruksområder, ørkenlandskap og høye fjellkjeder.

Klimaet i området regnes for Spanias tørreste.August er desidert den varmeste måneden i året. Vinterperioden er sjelden kaldere enn åtte grader.

Opprinnelsen for næringsgrunnlaget fra starten av i denne provinsen, var den store tilkomsten av ulike mineraler og ga grobunn for stor gruvedrift og handel på midten av 900-tallet.På 1900-tallet fikk området en ny økonomisk vekst gjennom omfattende jordbruk og turisme.

Almeria er også navnet på byen som er provinshovedstad.Almeria betyr speil på arabisk og viser "havspeilet".Byen ble grunnlagt av kalifen i Cordoba i 955 for å forsterke forsvaret i Middelhavet.

Almerias historiske og kunstneriske arv kan du se og oppleve i flere av de store arkeologiske utgravingene.Deriblant finner du fjellmaleriene i Los Velez og den fønisiske landsbyen i Villaricos. Hele denne landsdelens historie kan gjenoppleves gjennom besøk på de ulike historiske steder og bygninger.

Alemerias "kjøkken" er preget av sin Middelhavstilhørighet.Sjømaten er viden kjent fra dette distriktet.


» Les mer om Almeria

Menorca
Menorca er en av søsterøyene til Mallorca, men tillates ikke å utnyttes i noen større skala. Her på Menorca er det roligere og en mer fredfull atmosfære enn på søsterøya. Det er mange badeviker med finkornet gyllengul sand. Vannet er klart og passer bra for den som vil snorkle eller dykke. Menorca er en liten ferieperle som passer alle som vil nyte vakker natur og fine badestrender.

Vil man ha en mer aktiv ferie, så har Menorca mange aktiviteter å velge mellom - blant annet kan man leie sykkel eller vandre på noen av de vakre stiene. Fornøyelseslivet på Menorca er begrenset. Avstanden fra flyplassen i Mahòn til Cala Galdana er ca 30 km. Det er lurt å leie bil, men man skal tenke på at veinettet er begrenset.


» Les mer om Menorca

Costa Brava
Costa Brava er det nordøstlige hjørnet av den spanske middelhavskysten, med mange feriebyer og et utall flotte strender på rekke og rad. Det ligger to flyplasser langs Costa Brava - Barcelona(BCN) og Girona(GRO).

Fra Barcelona Airport går det tog mot Blanes der man kan reise videre til Lloret de Mar, Tossa de Mar og Platja d'aro.


» Les mer om Costa Brava

Ibiza

Ibiza tilhører Spania og er kanskje mest kjent som "partyøy". Her er det et mye omtalt festliv som jetsetere og wannabees gjerne deltar i. Mange av de menneskene som samles her har et åpent og liberalt syn på livet, ingenting er merkelig eller annerledes. De største partystedene er San Antonio og Ibiza by, her er det ekshibisjonisme, tempo og show. Her vil man se og bli sett.

Men Ibiza er mer enn bare party. Utenfor partystedene er det betydelig roligere tempo og reiser man til den vakre landsbygden ser man spor av det gamle Ibiza. Man kan ta båtturer til småøyene Isla Verde og Isla Ispardell utenfor kysten, eller besøke småbyene i innlandet med genuine smug og torg.

Hvis eller når man har fått nok av "partyøya" kan man ta en ferge til naboøya Formentera. Denne lille øya er vakker og rolig med fine kritthvite strender og blågrønt hav.


» Les mer om Ibiza

Sevilla
Flamencorytmer,flotte flamencokjoler i alle regnbuens farger og festpyntet bykjerne med pyntede hester og vogner. Dette er Sevilla i april måned, måneden for den største festivalen denne landsdelen av Spania har. Dette er noe du som turist aldri vil glemme.

Sevilla regnes som den kunstneriske, kulturelle, og finansielle hovedstaden i Sør-Spania. Her ligger flotte historiske bygninger,som ligger på verdensarvlista, side om side med den moderne arkitekturen. Byen regnes for å være mer enn to tusen år gammel og alle folkeslagene som har hatt hovedsete her har satt sitt preg på byen. Allerede fra starten var dette handelssentrum for Andalucia og herfra gikk de store handelsflåtene over havet til Amerika.

I dag er Sevilla en travel storby med alle faciliteter. Dessuten er byen kjent for gode spisesteder med spesialiteter fra det "andalusiske kjøkken". I motsetning til det travle og urbane bylivet kan du finne trange smug, små parker og trange gårdsplasser hvor du kan nyte gode vin eller kaffe. Dette er sherryens hjemdistrikt.

På grunn av sin beliggenhet på begge sider av Guadalquivir-elva, er Sevilla en av Europas varmeste byer. 


» Bilder og kart fra Sevilla

Mallorca
I årtier har Mallorca vært Europas og fremfor alt kanskje skandinavenes ferieparadis. Det er nok hovedsaklig på grunn av de lange innbydende sandstrendene, den gode maten og det vakre landskapet som fortsatt har mange uforstyrrede områder.

De to mest besøkte buktene er den sørlige Palmabukten og den nordlige Alcudiabukten. Mer enn halve befolkningen bor i den livlige hovedstaden Palma de Mallorca som har en interessant historie, koselige tapasbarer og bra shopping. Mallorca passer for alle; barnefamilier, pensjonister, par, og partylystne ungdommer.

I vårmånedene er landskapet fantastisk grønt og storslagent vakkert med et behagelig klima. Da passer det perfekt å sykle eller vandre. Både Den Norske Turistforening og flere reiseoperatører har vandreturer på sitt program for øya. Det er turer av ulik gradering. Felles for dem alle er at du vil oppleve en fantastisk natur med stor variasjon i faunaen.

Lei bil under ditt besøk på Mallorca, det gir så mye merverdi til ferien din. Uansett hvilken tid på året du reiser, så har Mallorca noe å tilby i form av natur eller festivaler.


» Les mer om Mallorca

Fuerteventura
Fuerteventura er solens og vindenes øy, og det er en avslappet stemning. De fleste strender er milelange og brede med hvit finkornet strand. Det krystallklare vannet gir fine muligheter for å dykke, og den behagelige vinden er perfekt for windsurfing.

Fuerteventura passer for alle. Her fins det sol & bad, mange ulike sportsaktiviteter, og mer adskilte steder for dem som vil komme bort fra hverdagens stress. Fornøyelseslivet på Fuerteventura er forholdsvis rolig og konsentrert til turistområdene.


» Les mer om Fuerteventura

Costa Daurada
Fra regionsgrensen mot Costabrav i nord til grensen mot Costa Brava i sør strekker det seg en kystlinje på ca 22mil med en nesten sammenhengende starndlinje med gylden sand. Derav navnet Costa Daurada. I nord er veien opp til Barcelona kort. I sør ligger det fruktbare deltaet til elva Ebro som en grensestrekning mot neste region.

Costa Daurada har vært et trekkplaster for turister i flere tiår og folket her vet hvordan de skal ta imot "gjester" på en vennlig måte.Spanjolene har i tillegg tatt godt vare på sin historiske arv på en flott måte. Fler av severdighetene ligger på verdensarvlisten.

Dette området rommer ti regioner med 183 kommuner. På innlandet ruver fjellkjeder og verner fruktbart jordbruksområde mot kalde nordavinder. her dyrkes blant annet vindruer og oliven for oljeproduksjon ved siden av hasselnøtter- og mandelproduksjon.

Ute på kysten finner du små og store maleriske byer og veletablerte turistdestinasjoner. Denne strekninger passer som feriedestinasjon for alle i familien. Her finner du et ferieliv for alle.


» Les mer om Costa Daurada

Costa del Sol
Costa del Sol - den spanske Solkysten - strekker seg fra Gibraltarklippen til Sierra Nevada-fjellene og er kjent for de fine strendene, det behagelige klimaet, bra golfbaner, og et bredt og bra fornøyelsesliv uansett hvilken by du velger å bo i på solkysten. Kyststripen ligger i landsdelen Andalucia som dekker 17 % av landområdet i hele Spania. Det andalusiske kjøkkenet er også en opplevelse i seg selv, der olivenoljen og hvitløken har en sikker plass. Likeså de mange gode vinene. Ikke så langt unna fins det bra utfluktsmål som Sevilla, Córdoba, Granada, Gibraltar og Málaga. Costa del Sol har mange fine golfbaner, og mange av disse holder en meget høy internasjonal standard. Hotellene i området har ofte golfservice. Mellom byene Fuengirola - Torremolinos - Malaga går det tog. Toget går ikke til Marbella, men bussnettet er velutviklet.
» Les mer om Costa del Sol

Barcelona
Barcelona er Catalonias hovedstad, og er i dag et av Europas mest populære reisemål. Byens sentrum er Placa Catalunya, og det er her den berømte La Rambla begynner, og strekker seg helt ned til havnen. La Rambla har lenge vært Barcelonas fremste hovedgate. Her er det mye som foregår, "menneskelige statuer", gatemusikanter og komikere. På Barcelonas paradegate Passeiq de Gracia fins det mengder av butikker, og mange av de kjente butikkjedene. I de eldre bydelene Barri Gotic, Raval og Ribera er det også bra muligheter for shopping. På mange av restaurantene i Barcelona må man reservere bord på forhånd, og middagen begynner noe tidligere enn i det øvrige Spania.

Fra Barcelona Airport går det busser og tog inn til sentrum, avstanden er ca 15 km.


» Bilder og kart fra Barcelona

Tenerife
Denne øya er den største av de sju store kanariske øyene både når det gjelder areal og befolkning. Hvert år besøker nesten fem millioner turister denne øya. Mange av dem kommer igjen og igjen.

Det er flere grunner til at mange velger Tenerife som sitt feriested. Naturen er en av disse grunnene. Den er unik og mangfoldig. I nord ligger det et klippelandskap med små bukter med mørk lavasand. Dette er også den delen som er mest "spansk". Den midtre delen av Tenerife har stor variasjon i naturen. Fra sandstrendene langs kysten kan du kjøre opp gjennom frodige jordbruksområder og skogsområder med pinjetrær. I området rundt Spanias høyeste fjell, Teide, kan du se utover et platå som antagelig kan beskrives som et månelandskap. Over dette området rager Teide med sine 3718 moh. Lengst sør på øya skråner øya ut i et flatere landskap med store og små strender.

Ønsker du å oppleve mer enn sol og strand mens du er på Tenerife har du et utall av valgmuligheter. Det være seg byvandringer, besøk i Loro Parque (dyreparken) eller en tur til et av de mange historiske stedene på øya.

Tenerife har et behagelig klima året rundt, med ca 300 soldager per år.


» Les mer om Tenerife

Valencia | Costa Blanca | Lanzarote | Costa de la Luz | Madrid | Gran Canaria | Almeria | Menorca | Costa Brava | Ibiza | Sevilla | Mallorca | Fuerteventura | Costa Daurada | Costa del Sol | Barcelona | Tenerife