Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Alicante - Costa Blanca

Topp » Spania » Alicante - Costa Blanca

Alicante - Costa Blanca
Costa Blanca betyr 'hvit kyst', etter de hvite sandstrendene. Her er en rekke ulike feriebyer å velge mellom. Kart Alicante - Costa BlancaAlicante
Er nok en av de mest kjente stedene på Costa Blanca, her er det bra shopping, bra fornøyelsesliv, og bra strender. Det blir en bra kombinasjon av turiststed og storby, og også et bra utgangspunkt for å leie bil og reise rundt i området på egen hånd. I Alicantes vakre småbåthavn er det mange bra restauranter.

Fra Alicante Airport - ALC, til Alicante sentrum er det ca 20 km.


» Bilder og kart fra Alicante

El Campello
El Campello er et ideel feriested for deg som både vil ha småbyliv og kilometervis med sandrender utenfor døra. Småbyen ligger bare 14 kilometer fra by.

Dette er en liten by med mye historie.Fyret som står nede i havnen ble bygget på 1500-tallet. Der var det plassert en vakt som skulle holde utkikk og varsle om berbiske pirater skulle angripe byen. Hvert år i oktober er det en stor historiks festival i byen.Festivalen er et historisk skuespill som handler om kampen mellom muslimer og kristne. Festivalen varer i flere dager og er vel verd å få med seg.

På grunn av den flotte kystlinjen og det krystallklare vannet så er dykking, sailing og windsurfing aktuelle aktiviteter du kan drive med. Men,det er fine omgivelser både for sykling og turgjengere i åsryggene på baksiden av småbyen. Dette er en typisk turistby med alle sine feriefaciliteter. Et utvalg av gode spisesteder kan gi deg en smak av både spansk og annen europeisk mat.


» Bilder og kart fra El Campello

Denia
Denia har ca. 29000 innbyggere og lever ikke bare av turisme. Denia har en en av de viktigste havnene i område med fergeavganger til blant annet Ibiza og Mallorca.

På nordsiden har Denia er det flotte sandstrender som er perfekt for late dager på stranden, svømming og lange turer. Disse strendene har alle fasiliteter du trenger. På sørsiden er det mer klipper, og er perfekt for feks dykking, stuping og fisking

Avstand til flyplassen i Alicante er ca. 100 km.


» Bilder og kart fra Denia

Altea
Altea har både en ny og en gammel bydel,som veldig mange andre spanske småbyer. Her i Altea ligger den nye bydelen ned ved kystlinjen og tilbyr flotte badeferier.Den eldre bydelen klamrer seg fast over hele åsryggen bak.

Den moderne delen av byhen har et lite bysentrum og en lang, vakker strandpromenade. Her ligger restauranter og kafeer vegg i vegg og tilbyr både gode tapasretter og annen god interasjonale retter på menykartet.Byens hovednæringsvei er turisme og har vært det siden 1960-tallet. Deler av Miguel Hermandedez-universitetet holder til i Altea. Ikke langt fra strandpromenaden ligger Palau kunst- og konserthus og Navarro Ramon museet.

Øverst på en åsrygg troner gamlebyen, Altea. Altea er en av de vakreste småbyene på denne kyststrekningen. På det høyeste punktet i småbyen ligger kirken,La Mare de Deu del Consol, med sin utrolig vakre blå kuppel. Herfra har du en vidvinkel av en utsikt over store deler av Costa Blancakysten.Om en tenker seg kirkeplassen som navet i et stort eikehjul løper trange, brosteinlagte gater på kryss og tvers nedover åsryggen. Her ligger små hvitkalkede hus vegg i vegg. Mange av dem er gjort om til gallerier, kunstverksteder og gourmeresturanter.

På grunn av fjellkjeden Serra de Bemia, som ligger som beskyttelse for nordavinden i bakkant av Altea, får dette området et flott og varmt microklima. Så her er det gode temperaturer hele året.

Avstanden fra flyplassen i Alicante til Altea : ca 63 km.


» Bilder og kart fra Altea

Calpe
Den lille byen Calpe ligger i Valenciaregionen, og har et jevnt klima stort sett året rundt. Her er det en rolig og behagelig atmosfære. Byen ligger med nærhet til de større byene Alicante og Benidorm. Valenciaområdet er kjent for sine sitrusplantasjer, og her i Calpe går den berømte Limón Express som tar en tur ut på landsbygda gjennom disse sitrusplantasjer. Strendene er brede med finkornet sand.

En av severdighetene som er verd å få med seg fra besøket i Calpe er en tur til klippen Ifach. Herfra har du en virkelig drømmeutsikt. Forfatteren Ernest Hemingway skal ha hatt klippen som et inspirasjonssted som han ofte besøkte.

Avstanden fra flyplassen i Alicante til Calpe : ca 60 km. Fra Calpe går det tog til bl.a Altea og Benidorm.


» Bilder og kart fra Calpe

Cartagena
Ferie i Cartagena blir dager med soling, bading,historie,shopping og naturopplevelser. Cartagena by er tosidig. På den ene siden er den en moderne storby og på den andre siden er byen en levende historiebok med kapitler tilbake til 200-tallet f.Kr. Senest i 2008 sto det romersk amfiteateret ferdig restaurert midt i sentrum. Cartagena kommune er kjent for å ta godt vare på sine historiske byggverk.

Byen ligger sørvest for Torrevieja og rett øst for Lorca. Cartegena er en havneby med marinebase og ligger vakkert til ved Middelhavet. Havnebyen er fremdeles aktiv med skipsverftet i byen.

Langs kysten ligger små laguner og bukter som frister til god svømmeturer og bad.Områdene rundt byen byr på fine turruter og sykkelveieri flott natur.

Cartagena er en typisk spansk by med trange gater og et flott miljø. Her kan du ha gode shoppingturer i et trivelig handlemiljø. Du finner også koselige spisesteder med mat fra regionen. Prøv deg gjerne på en av de supre fiskemenyen med fikenbrød ved siden av.


» Bilder og kart fra Cartagena

Playa de San Juan
I den nordre delen av ligger bydelen Playa de San Juan. Det er en kyststrekning på ca 7 kilometer. Bydelen har både privat boligområde og hoteller. Dette er et veldig populært ferieområde både for spanjoler og nordeuropeere.

Denne langstrakte stranden har fin hvit sand og strekker seg fra Cabo de las Huertas til Playa de Muchavista. Dette er virkelig stranden for de late feriedager. Du har også muligheten for å drive med et variert utvalg av strandaktiviteter. For de som liker golf ligger det en fin 18-hulls golfbane i nærheten.


» Bilder og kart fra Playa de San Juan

San Pedro del Pinatar
Langs kystlinjen fra og sørover til ligger småbyen San Pedro del Pinatar.Byen ligger på landstripen mellom våtmarksområdet Mar Menor og Middelhavet. Våtmarksområdet er kjent for både å ha helbredende gjørme og et reservat for trekkfugler.

Selve småbyen har et yrende ferieliv med mange turister. Det er lagt godt tilrette for turistlivet og du finner hyggelige handlemuligheter og et yrende restaurantliv.

På utsiden av dette området ligger noen av fylkeskommunens, , beste sandstrender.Midt i dette kystparadiset ligger San Pedro del Pinatar. Småbyen er et eldorado av en feriedestinasjon. Her kan du drive med både seiling, dykking og surfing. I tillegg er det kort vei til et nydelig fjellandskap i Sierra Espuna hvor du kan finne flotte klatreruter og vandreruter.


» Bilder og kart fra San Pedro del Pinatar

Guardamar del Segura
Denne gamle fiskerlandsbyen har kanskje den fineste sandstranden på hele Costa Blanca-kysten. Byen er også kjent under navnet Guaradamar.

Byen har en kystlinje på ca 12 kilometer og regnes faktisk som de fineste i dette området. Guardamar ligger rett nord for og sørvest for . I bynærhet ligger den stor pinjeskogen La Pinada. Dette er et stort rekreasjonsområde med flotte turveier.

Marinaen i Guardamar har et yrende liv og er et supert sted for et godt måltid. På fiskerestaurantene her kan du nyte fersk sjømat av alle slag.

Innenfor få kilometers avstand finner du flere 18-hulls golfbaner.


» Bilder og kart fra Guardamar del Segura

Elche
Elche er en middels stor by i Alicanteprovinsen.Byen ligger litt inn fra kysten bak byene Alicante (15 minutter med bil inn i landet) og har et typisk middelhavsklima med ca 250 mm nedbør i året. Altså et godt sommerklima hele året.

UNESCO`s verdensarvliste har to mål for Elche.Det gjelder bevaring og behandling av palmeskogen/parken midt i byen.Dette er den største palmskogen i Europa og ligger i den eldre delen av Elche i nærheten av Santa Maria basilikaen. Palmeskogen ble i sin tid plantet av araberer og betegnes som historisk i dag.

Det andre målet på verdensarvlisten er bevaring av det store religiøse skuespillet "Misterio de Elche". Dette skuespillet setter hele Elche på kartet hvert år i begynnelsen av august og er vel verd et besøk.Her er små og store involvert i et fantastisk skuespill. I Elche går den historiske og moderne verden hånd i hånd på en super måte.


» Bilder og kart fra Elche

La Manga
La Manga er en smal landtunge, ca 22 km lang og noen få hundre meter bred. På innsiden av La Manga ligger en stor grunn lagune, Mar Menor (lille hav). Gjennomsnittsdybden er 7 meter, og vannet her er så varmt at du kan svømme i det nesten hele året. Vannet har også høyt innholdet av salt og jod, og er kjent for sin terapeutiske virkning. Begge sidene av La Manga har fine lange sandstrender - her er det strender nok til alle. Bebyggelsen er velholdt, og det er et bra tilbud av restauranter og utesteder.
» Bilder og kart fra La Manga

Benidorm
Benidorm ligger ved en fem kilometer lang sandstrand som er delt i to deler ved den gamle "San Jaime"-kirken. Samtidig er kirken skillet for den nye og gamle delen av Benidorm. Den nye delen har vokst seg til å bli en moderne "storby"med kallenavnet "Lille Manhatten" med turisme som hovedøkonomi. Her er det et yrende liv året rundt og sommermånedene er den sommerresidens for både spanjoler og folk fra hele Europa.

Skillet mellom den nordre og sørlige del er en stor klippeformasjon.Den sørlige delen er den som kalles "det gamle Benidorm". Her finner du den gamle arkitekturen, statuene, attraksjonene og det typiske spanske fiskerlandsbypreget.

Benidorm har et fjellområde, Puig de la Campana", i ryggen. Her er toppene på over 1400 meter og er den faktoren som gjør at det er et mildt klima her hele året.her kan de skryte av de har 3400 soltimer i året.

Fra flyplassen i Alicante til Benidorm er det ca : 50 km, og det går direktebusser Alicante Airport - Benidorm.


» Bilder og kart fra Benidorm

Torrevieja
Torrevieja ligger mellom i nord og i sør og er en mellomstor by med et trivelig bysentrum. Her kan du både få deg en hyggelig handletur og et trivelig museumsbesøk. Byen er ikke større at det faktisk går an å oppdage den til fots.

Torrevieja er kjent for å være en av de store turiststedene på denne vakre kystlinjen. Her ligger det lange vakre strender hvor du kan drive med alle aktiviteter som hører strandlivet til. Langs strandlinjen i byen ligger det en lang og koselig stranpromenade. Her ligger det mange koselige spisesteder og kafeer. I varme sommerkvelder er det et yrende folkeliv her langs bodene i kveldsmarkedet.

Området rundt Torrevieja er kanskje mest kjent for sin saltproduksjon.Inne i sentrum av Torrevieja kan besøke saltmuseet. Fra Torrevieja gikk det fast skipstrafikk over til Cuba med salt.Sjøfolkene brakte med seg visekulturen "habaneras" tilbake til Spania.


» Bilder og kart fra Torrevieja

Murcia
Murcia er en vakker universitetsby, beliggende i midten av et fruktbart lavlandsområde omgitt av fjell. Byen er regionhovedstad i provinsen Murcia. Inkludert forsteder bor det ca 550000 innbyggere her. Det er en biltur på ca 40 minutter for å komme ut til kysten og strendene langs Costa Blanca.

Klimaet i byen er preget av store temperaturforskjeller. I sommermånedene, særlig juli-august er det meget hett, og om vinteren kan det forekomme frostnetter. Med leiebil kan Murcia fungere som en utmerket base for utflukter i det vakre Costa Blanca området.

Til Murcia San Javier(MJV) flyplass er det ca 50km, til Alicante(ALC) flyplass er det ca 70km


» Bilder og kart fra Murcia

Albir
Albir er en velfungerende badeby som ligger mellom Benidorm og Altea. Her er det litt roligere og mer avslappet atmosfære, men det er allikevel et bra utvalg av restauranter og fornøyelser. Det er en lang fin strand med finkornet grus/sand i Albir og det finnes bra fasiliteter og vannsportsaktiviteter på stranden. Albir passer bra for barnefamilier som kanskje ikke vil bo i storbyen Benidorm. Det er gangavstand til det meste og langs stranden går det en fin strandpromenade. Fra denne strandpromenaden til sentrum ligger det mange kafeer, restauranter og barer. I og rundt Albir finnes det flotte golfbaner, fin natur med bra vandringsmuligheter. Det er gode bussforbindelser i området, bl.a. så er det daglige avganger til Benidorm og det tar 20-30 minutter.
» Bilder og kart fra Albir

Alicante | El Campello | Denia | Altea | Calpe | Cartagena | Playa de San Juan | San Pedro del Pinatar | Guardamar del Segura | Elche | La Manga | Benidorm | Torrevieja | Murcia | Albir