Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Costa Brava

Topp » Spania » Costa Brava

Costa Brava
Costa Brava er det nordøstlige hjørnet av den spanske middelhavskysten, med mange feriebyer og et utall flotte strender på rekke og rad. Det ligger to flyplasser langs Costa Brava - Barcelona(BCN) og Girona(GRO).

Fra Barcelona Airport går det tog mot Blanes der man kan reise videre til Lloret de Mar, Tossa de Mar og Platja d'aro.

Kart Costa Brava

Lloret de Mar
Lloret de Mar er et populært feriested som ligger på sandkysten som strekker seg over en lengde på 7 km og er delt inn i fem hovedstrender. Historisk sett har småbyen rester av sin fortid tilbake til det tredje århundre f.Kr. I dag er det en super liten feriedestinasjon i et malerisk landskap.

Både i, nordover og sørover finner du små og store utrolig lekre sandstrender. Noen av dem ligger sånn til at du må gå et stykke eller komme deg dit med små turisttog. Noen av de små strendene ligger i små bukter skjermet av grønnkledde klippeformasjoner. på denne kyststrekningen er det lite sterke strømmer,bølger eller sterk vind.

Lloret de Mar har i mange år vært et feriested som ungdom fra Nord-Europa har søkt til for å fetste.

Det fins to flyplasser i området. Lloret de Mar ligger ca 33 km fra Girona (GRO) flyplass, og ca 90 km fra Barcelona (BCN) flyplass.


» Bilder og kart fra Lloret de Mar

Granollers
Granollers ligger i Barcelonaprovinsen i innlandet, i Vallesdistriktet. Byen er mellomstor med ca. 60 000 innbyggere. Her er det hus fra middelalderen og arkeologisk museum.
» Bilder og kart fra Granollers

Sant Just
Sant Just er en by ca 5 km. inn i landet fra Barcelona.
» Bilder og kart fra Sant Just

Santa Susanna
Santa Susanna er en moderne ferieby på Costabravakysten . Akkurat denne lille delen av kystlinjen, hvor Santa Susana ligger, kalles Maresmekysten. En to kilometer lang strand med grov og gylden sand gjør småbyen til et paradis for strandelskere. Strandstrekningen er skjermet av pinjetrær, nåltrærne som er så typiske i dette middelhavsklimaet.

På "bystranda" ligger Marine Resort som har et godt utvalg av tilbud for deg som liker å være aktiv feriegjest. Her kan du blant annet være med på dykking, windsurfing og seiling. Langs hele strandpromenaden ligger restauranter og kafeer i et rivelig miljø. Det er flere nattklubber og barer i det samme området.

Mellom det 15. og 18. århundre ble det bygget i alt sju fyr på kystlinjen for å verne seg mot pirater og erobrere. Alle disse ligger i og umiddelbare nærhet av Santa Susana. Et par av disse fyrene er åpne for publikum. Ett av fyrene er i dag jernbanestasjonen mens resten av dem er idag i privat eie.

Det fins to flyplasser i området. Santa Susana ligger ca 33 km fra Girona (GRO) flyplass og ca 90 km fra Barcelona (BCN) flyplass. Toget er enkelt å ta fra Barcelona Airport oppover Costa Brava mot Blanes.


» Bilder og kart fra Santa Susanna

Molins de Rei
Ved elva Llobretgat cirka 18 kilometer(25 minutter med tog) fra Barcelona sentrum ligger den lille byen Molins de Rei. Småbyen ligger sånn til at du kan oppleve mye kultur innenfor både en liten og stor radius.

På grunn av sin beliggenhet er byen i dag kjent innefor komersiell- og industriell virksomhet.

Allikevel har byen en rik historie som strekker seg tilbake til det 12.århundre. Navnet har opprinnelse i at her ble vindmøllene til kong Alfonso den 2. bygget.

Molins de Rei er en av de utallige småbyene i provinsen Catalonia.


» Bilder og kart fra Molins de Rei

Tossa de Mar
Tossa de Mar ligger midt mellom Barcelona og den franske grensen. Det er en typisk catalansk småby med "bøtter" av sjarm. I områdene rundt byen finner du storslått natur med både fjellområder og nydelige daler.

En gang var Tossa de Mar en kunstnerkoloni, og i dag har den fortsatt mye av sin originale karakter, med smale og krokete gater, godt bevarte steinhus og avslappet natteliv.

Småbyens historie strekker seg helt tilbake til slutten av 900-tallet. I likhet med utallige andre småbyer i Spania ble byen bygget opp i sammenheng med en forsvarsborg. Her i gamlebyen, Vila Vella, finner du brosteinslagt gater og flott bevarte bygninger. Tossas spisesteder ligger i dette området. mens det "nye " handelsenturm og hotellene ligger i området langs strendene og i bakkene opp mot borgen.

De flotte halvmåneformede strendene med grovkornet stand er populær, og har en ekte middelhavsatmosfære. Langs sjøsiden er det et stort utvalg kafeer hvor du kan slappe av nyte utsikten.

Det fins to flyplasser i området. Tossa de Mar ligger ca 44 km fra Girona (GRO) flyplass og 102 km fra Barcelona (BCN) flyplass.


» Bilder og kart fra Tossa de Mar

Sant Andreu de la Barca
Denne byen ligger ved elva Llobregat cirka 30 minutters togtur nordvest for Barcelona sentrum.

Sant Andreu de la Barca ligger sentralt til for de som vil utforske historie og storslått natur i Catalonia.


» Bilder og kart fra Sant Andreu de la Barca

Blanes
Blanes er en relativt stille og rolig turistby. Den regnes som selve oppstarten på Costa Brava-kysten som strekker seg herfra og opp til den franske grensen.

Blanes strekker seg over en kystlinje på ca fire kilometer som både består av en lekker sandstrand og flere små nydelige sandbukter adskilt av maleriske klipper. Langs hele den lange sandstranden ligger det et utall av små barer, kafeer og restauranter på strandpromenaden.

Beveger du deg litt innover i byen vil du finne små handlegater og bygninger med historisk tyngde. På en spasertur her vil du helt klart kunne føle den fargerike historien som denne fiskerlandsbyen har.

Om du vil bytte ut et par stranddager med andre aktiviteter kan du jo ta lokaltioget inn til Barcelona


» Bilder og kart fra Blanes

Girona
Girona ligger i det nordøstlige hjøre av Spania . Byen ligger i Cataloniadistriktet og grenser i nord mot Frankrike . Her finner du et mangfoldig og maleriske landskap. Et landskapsområde som inneholder alt fra fjelllandskapet i Pyrineene til naturreservatene og badebyene i kystlandskapet.

Girona er provinshovedstad i provinsen med samme navn, og har ca 90000 innbyggere. Byen har et imponerende middelaldersentrum med en flott katedral.Her ligger ligger utallige små og store barer og restauranter hvor du kan nyte gode tapasretter eller lokale og tradisjonelle catalanske matretter. Ved siden av er Girona et moderne storbysamfunn med alt hva det inkluderer.

Det er ca 35 km til kysten, og 15 km fra byen til flyplassen. Fra Girona flyplass er det god buss- og togforbindelse til Barcelona. Mellom Girona by og Barcelona går det tog. Fra bussstasjonen i Girona går det bussruter til kystbyene langs Costa Brava.


» Bilder og kart fra Girona

Calonge
På kyststrekningen mellom Barcelona og franskegrensen ligger den lille og koselige byen Calonge. Den ligger som en kystforstad til innlandsbyen Costabrava har en fantastisk fin kystlinje. Her ligger småbuktene , små fjordtaremer og lekre strender som perler på en snor, adskilt av lekre klippeformasjoner og små pinjelunder.

Calonge trekker sin historie tilbake til førhistorisk tid. Noe som kan beskues i en av de største arkeologiske utgravingene fra romersk tid, Castel Barri.

Det er lagt tilrette for korte og lange vandreruter både i byen og i utkantene. Dette er et område med et behagelig middelhavsklima hele året rundt og vindforholdene gjør at båt- og vannaktiviteter kan drives hele året.

Reker er en spesialitet i denne middelhavsbyen. Du finner mange og spennende varianter på menyene en bør prøve.


» Bilder og kart fra Calonge

Platja d'aro
Dette er en livlig badeby ved utløpet av en vakker elvedal. Over hele byen vokser furutrær som gir kjærkommen skygge på varme dager. Det er mange gode butikker for de av oss som liker shopping. Dessuten kan virkelig få en gastronomisk opplevelse på en av de utmerkede fiskerestaurantene.

Platja d'Aro har en 2km lang strand med gylden sand, med bra tilbud av vannsportaktiviteter. Sentrumsnært ligger det hele tre vannparker. Landsbyen ligger også ideellt til for dagsutflukter, for eksempel til Patafrugells store, livlige marked. I høydene ovenfor Platja d'Aro er det utmerkede områder for både fotturer og hesteridning. Dette er et område med en nydelig utsikt i alle retninger.

Det fins to ulike flyplasser i området. Avstanden til Girona (GRO) flyplass er ca 35 km og til Barcelona (BCN) ca 135 km. Fra Barcelona Airport går det tog til Blanes og derfra kan man dra videre med taxi eller buss.


» Bilder og kart fra Platja d'aro

Sabadell
Sabadell er en av de største byene i Barcelonaprovinsen og ligger ca to mil nordvest for Barcelona Det er noen historiske bygninger her. Byen er et trafikknutepunkt med god forbindelse til Barcelona by.
» Bilder og kart fra Sabadell

Pineda de Mar
Pineda de Mar har beholdt mer av sin opprinnelige karakter enn de andre byene i området. Dette er et stille lite sted, egnet for ro og avslapning. Pineda har en rekke gode restauranter som serverer fisk og spanske spesialiteter. Du kommer til den brede sandstranden gjennom en rekke underganger under jernbanelinjen.

Det fins to flyplasser i området. Pineda de Mar ligger ca 33 km fra Girona (GRO) flyplass og ca 90 km fra Barcelona (BCN) flyplass. Toget er det enkelt å ta fra Barcelona Airport til Costa Brava.


» Bilder og kart fra Pineda de Mar

Malgrat de Mar
En trivelig kystlandsby. Sandstranden er milelang og ideell for all slags vannsportsaktiviteter. Sant Nicolau de Bari kirken i Malgrat er kjent som "kystens katedral".

Småbyens historie strekker seg tilbake til det 13. og 14. århundre. Fra den tida og fram til i dag er det bygget flott byggverk som er i drift den dag i dag. En rusletur rundt i byen vil vise at disse bygningene fra ulike årstall fremdeles har full aktivitet.

Småbyene på Costabravakysten er mest kjent som kulinariske sjømatsteder. Malgrat de Mar er like så kjent for sine lange jordbrukstradisjoner. Øst for byen ligger et område som er viden kjent for sin varierte produksjon av hvite bønner.

Med lokaltog er det enkelt, raskt og billig å reise mellom Malgrat, Barcelona og de andre byene langs Costa Brava kysten.


» Bilder og kart fra Malgrat de Mar

L'Estartit
Estartit er en koselig liten by på Costabravakysten som har vokst fra å være en liten fiskerlandsby, til en livlig turistby med en attraktiv marina og mange butikker, barer og restauranter. Her kan du virkelig nyte deilige feriedager.

Feriebyen ligger i en nydelig bukt med gyldenblek sand. Her kan det bli trangt i høysesongen. Men Estartit har nydelige små bukter og viker i umiddelbar nærhet som har supre strender.

For sportsentusiaster er det windsurfing, seiling, dykking og snorkling, og golf. I sommersesongen er det meget livlig i Estartits barer og puber. Vil du ha det mer avslappet og romantisk, er det mange restauranter i havnen som serverer nydelig lokal mat og vin.

Det fins to flyplasser i området. Avstanden til Girona (GRO) flyplass er ca 60 km og til Barcelona (BCN) flyplass ca 150 km.


» Bilder og kart fra L'Estartit

Calella
Denne småbyen ligger ca 6 mil nord for Barcelona . Fra tidligere var dette en fiskerlandsby med en støttenæring i tekstilindustrien. I dag er byen en sommerby med alt hva det innbærer. Både spanjoler og turister fra hele Europa gjør Callela til sin ferieby i sommersesongen.

Gamlebyen består av smale gater og gågater og er en behagelig avveksling fra strandlivet på den over to kilometer lange stranden. hele strandstrekningen har fått EUs Blå Flagg-merking. Den sydlige delen har et roligere miljø enn resten av stranda.

God transport gjør det enkelt å besøke andre byer i nærheten. Det fins to flyplasser i området. Calella ligger ca 35 km fra Girona (GRO) flyplass, og ca 90 km fra Barcelona (BCN) flyplass, og det er enkelt å ta toget på Costa Brava-kysten fra Barcelona Airport.


» Bilder og kart fra Calella

Roses
Roses er en liten kommune som ligger i en nydelig liten bukt helt nord i Catalonia. Denne småbyen er en flott liten feriedestinasjon og en viktig fiskerhavn.

Historikken til denne lille byen dateres helt tilbake til ca sju hundre år før vår tid.Byen ble først bygget som en handelsstasjon av grekerne og har siden vært styrt av romere før den ble innlemmet i spansk styresett på 1100-tallet. Minnesmerker over den historiske tida ser du både i museet og ved å se flere historiske byggverk.

I dette området veksler kystlinjen mellom å være små nydelige bukter adskilt av små og store klipper med pinjeskog som bakteppe. Her kan du bli med på ulike vannsportsaktiviteter eller ta bena fatt og prøve en av de flotte tilrettelagte turløypene. Dessuten ligger et av Costa Brava største badeland i dette distriktet.

I Roses by finner du mange koselige kafeer og restauranter hvor du kan nyte den lokale middelhavsmenyen. "El Bulli" er en 3-stjerners restaurant hvor du virkelig kan få deg en kulinarisk opplevelse.


» Bilder og kart fra Roses

Empuriabrava
Empuriabrava er en kosmopolitisk ferieby med brede sandstrender. Byen er bygget på et sumpområde. Kanalbyen ble planlagt allerede tilbake i 1964 og sto ferdig med sitt sinnerike kanalsystem på begynnelsen av -70 tallet. De fleste bolighusene har mulighet for å parkere bilen på ene siden av huset og fortøye båten på andre siden.

Empuriabrava har Europas største marina med over 5000 båtplasser. Båtplassene ligger først og fremst i det store kanalsystemet med over 30km vannveier fordelt utover det meste av byen. I høysesongen er det ca 200 ankomster av nye båter i døgnet.

Om sommmeren er det livlig i dette Spanias Venezia. Her finner du da et rikelig utvalg av butikker, barer og resturanter som passer for enhver smak. Empuriabrava er et utmerket valg for familieferie, med gode aktivitetsmuligheter i og utenfor byen.

Empuriabrava ligger ca 70 km fra Girona (GRO) flyplass.


» Bilder og kart fra Empuriabrava

Lloret de Mar | Granollers | Sant Just | Santa Susanna | Molins de Rei | Tossa de Mar | Sant Andreu de la Barca | Blanes | Girona | Calonge | Platja d'aro | Sabadell | Pineda de Mar | Malgrat de Mar | L'Estartit | Calella | Roses | Empuriabrava