Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Costa Daurada

Topp » Spania » Costa Daurada

Costa Daurada
Fra regionsgrensen mot Costabrav i nord til grensen mot Costa Brava i sør strekker det seg en kystlinje på ca 22mil med en nesten sammenhengende starndlinje med gylden sand. Derav navnet Costa Daurada. I nord er veien opp til Barcelona kort. I sør ligger det fruktbare deltaet til elva Ebro som en grensestrekning mot neste region.

Costa Daurada har vært et trekkplaster for turister i flere tiår og folket her vet hvordan de skal ta imot "gjester" på en vennlig måte.Spanjolene har i tillegg tatt godt vare på sin historiske arv på en flott måte. Fler av severdighetene ligger på verdensarvlisten.

Dette området rommer ti regioner med 183 kommuner. På innlandet ruver fjellkjeder og verner fruktbart jordbruksområde mot kalde nordavinder. her dyrkes blant annet vindruer og oliven for oljeproduksjon ved siden av hasselnøtter- og mandelproduksjon.

Ute på kysten finner du små og store maleriske byer og veletablerte turistdestinasjoner. Denne strekninger passer som feriedestinasjon for alle i familien. Her finner du et ferieliv for alle.

Kart Costa Daurada

Tarragona
Ferie i Tarragona betyr strand, kultur og natur i en herlig blanding. Allerede i år 300 f.kr. var Tarragona et spansk hovedsete i det romerske keiserriket. Rester av bymuren fra den tida kan fremdeles beskues. Det moderne Tarragona er en blanding av det den gamle historien og arkitekturen og modernistenes arkitektoniske byggverk i betong og stål. Her kan du rusle gatelangs i byen og være en del av "storbylivet" med shopping i gode markeder eller merkebutikker og spise godt i gode tapasbarer

Det tarragonske kjøkken er viden kjent for sin sjømat, sauser basert på lokale ingredienser og de fleste lokale desserter har både sitron og mandler som en bestandel. Dessuten er omlandet til Tarragona velkjent for sine gode viner og cava.

I byens utkant ligger gyldne sandstrender hvor du kan delta i ulike vann- og strandaktiviteter.

I dag kommer du til Tarragona både via flyplassen i Barcelona og Reus .


» Bilder og kart fra Tarragona

Salou
Salou er Costa Doradas største badested. Her er det meste velordnet med fantastiske badestrender med gyllengul sand og med palmer langs strandpromenaden. Salou er et ferieparadis for mange nordeuropeere. Du har et variert tilbud av restauranter, barer og diskotek. I Salou har et vidunderlig aktivitetssenter, Universal, en temapark med bl.a Port Aventura Park, Caribe Aquatic Park, med underholdning og attraksjoner for hele familien.

På noen av de utsøkte restaurantene spiser man gjerne fisk og skalldyr, og drikker god lokalt produsert vin.

Ønsker man en aktiv ferie, tilbyr området alt fra berømte golfbaner til mange ulike vannsporter.

I Reus ligger det en ny flyplass.


» Bilder og kart fra Salou

Sitges
Det lokkende og sofistikerte turiststedet Sitges er omgitt av gammel historisk sjarm fra tida da Sitges fortsatt var en liten by der de levde av fiske. Gamlebyen er bygd på en høyde med en nydelig og romantisk utsikt over solnedgangen.

Sitges ligger ca 25 km fra storbyen Barcelona, og det er lett å reise dit inn med tog som går hver halvtime. Byen er et attraktivt badested og passer for alle, både barnefamilier og ungdom med sans for partylivet.

Sitges er også et av de største "gay"- reisemålene i Europa. Årets høydepunkt er i februar. Da er det karneval i Sitges, og hit kommer flere tusen tilskuere.

Du kommer hit via flyplassene i både Barcelona og Reus


» Bilder og kart fra Sitges

Reus
Reus er en by på ca 100.000 innbyggere som er kjent for sitt hektiske handelsliv og som den travleste kulturbyen i Catalonia. Det er ikke mange som finner veien inn til selve byen. Flyplassen ligger rett på utsiden og fører turistene ut til de andre kystnære badedestinasjonene.

I selv Reus finner du faktisk flere historiske kvarterer som er vel verd et besøk. En annen hovedattraksjon er Salvador Vilaseca arkeologiske museum. Side om side med det historiske ligger stor bygninger i modernistisk arkitektur.


» Bilder og kart fra Reus

Cambrils
I Cambrils vil du oppleve en herlig spansk atmosfære. Dette er en kystlandsby hvor landsbylivet er som travelst i havnen. Her er det livlig i de mange smågatene som omgis av butikker.

Det er en mengde tapasrestauranter og barer i dette havneområdet som helt tydlig er sentrum av Cambrils. Nyt gjerne et godt måltid av de nydelige sjømatrettene.

Det gamle fortet til baronen av Vilafortuny er gjort om til et feriesenter. Noe som ofte er gjort med de gamle statshotellene,Paradorene, med stor vellykkethet.

Cambrils har en moderne stor marina med småbåthavn. her nede finner du også fyret som gjennom historien har varslet om inntrengere og loset fiskere og sjømenn hjem. Strendene er lange og brede med en trivelig strandpromenade.

Det er både flyplasser i Reus og Barcelona


» Bilder og kart fra Cambrils

La Pineda
Dette er et mindre og roligere badested sammenliknet med Salou. Her er det et begrenset tilbud av barer og restauranter. La Pineda ligger ca 5 km fra Salou, og her finner du vakre strender med gyllengul sand. Strendene er velholdte med mange fasiliteter. I La Pineda fins det et berømt delfinarium.

Du kommer hit både via flyplassen i Barcelona og Reus


» Bilder og kart fra La Pineda

Tarragona | Salou | Sitges | Reus | Cambrils | La Pineda