Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Costa de la Luz

Topp » Spania » Costa de la Luz

Costa de la Luz
Den spanske "Lyskysten" strekker seg i en bue fra Gibraltar til grensen mot Portugal.  Strendene er nesten sammenhengende langs hele denne kyststrekningen, men er mer frodig og mindre utbygd enn Costa del Sol i øst og Algarve i vest. 

Det sies at dette spanske landskapet har mer enn tre tusen soltimer i året. Den sørlige delen av kystlinja er et eldorado for brettseilere. I dette området finner du også Donana nasjonalpark som står på verdensarvlisten. Her finner du både den utrydningstruede spanske keiserørnen og den iberiske gaupa.

I området rundt Cadiz finner du både supre og bynære familistrender og uberørte små strandperler.Hele kystlinjen på 120 kilometer har mange av Andalucias beste og mest særegne landskap med sanddyner og pinjeskog helt nede i strandkanten.

Dessuten har kulturlivet i dette området mye å by på.Blant annet kan du oppleve pilgrimstoget i El Rocio i mai-juni, hesteveddeløp på stranden i Sanlucar deBarrameda i august og ikke minst karneval i Cadiz i februar. Hele Andaluciaregionen er verdenskjent for sin matkultur med den iberiske skinken,friterte fisk, sjømaten og ikke minst vinene.


Chiclana
Chiclana de la Frontera er en av mange kommuner i Cadiz-provinsen. Byen ligger på en lekker og malerisk kystlinje hvor det er godt å nyte fine feriedager. Klimaet i denne regionen er typisk for det sørlige og med gode varme sommerdager og kjølige vinterdager.

I gamlebyen finner du rester fra fordums historie. Byen har historiske røtter tilbake til det første århundre. Hele byens historie kan du finne ut mer om i Museo de Chiclana på Plaza Mayor i byen. Hele våren og sommeren blir det arrangert ulike festivaler som gjenspeiler og minner historiske hendelser i området.

Småbyen ligger i et fruktbart område hvor jordbruket er en av hovednæringsveier. Stranden langs kysten sør for Chiclana er bred og flere kilometer lang.

Avstanden til flyplassen i Sevilla er ca 15 mil. Leiebil anbefales, men det er greit å ta seg til Chiclana med rutebuss fra Sevilla hvis flyet lander om formiddagen og hjemreisen er om kvelden.


» Bilder og kart fra Chiclana


Cadiz ligger på Spaniens sydspets och är Europas äldsta stad. Tack vare stadens storlek är Cadiz tillräckligt stort för att kunna erbjuda ett stort utbud av butiker, barer och restauranger men samtidigt så pass liten att den är genuit andalusisk. I den mångtusenåriga gamla stadskärnan ligger små vita hus, kullerstensgator, smala gränder, och torg. Här är det trevligt att strosa omkring och insupa den historiska atmosfären för att sedan sätta sig ner på någon av de många tapasbarerna och njuta av en kall cerveza.

Stränderna i Cadiz är enorma med fin vit sand, och de sträcker sig längs med hela kusten, Costa de la Luz. Cadiz är en behaglig stad med en avslappnad atmosfär.


» Bilder fra

Chiclana |