Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Costa del Sol

Topp » Spania » Costa del Sol

Costa del Sol
Costa del Sol - den spanske Solkysten - strekker seg fra Gibraltarklippen til Sierra Nevada-fjellene og er kjent for de fine strendene, det behagelige klimaet, bra golfbaner, og et bredt og bra fornøyelsesliv uansett hvilken by du velger å bo i på solkysten. Kyststripen ligger i landsdelen Andalucia som dekker 17 % av landområdet i hele Spania. Det andalusiske kjøkkenet er også en opplevelse i seg selv, der olivenoljen og hvitløken har en sikker plass. Likeså de mange gode vinene. Ikke så langt unna fins det bra utfluktsmål som Sevilla, Córdoba, Granada, Gibraltar og Málaga. Costa del Sol har mange fine golfbaner, og mange av disse holder en meget høy internasjonal standard. Hotellene i området har ofte golfservice. Mellom byene Fuengirola - Torremolinos - Malaga går det tog. Toget går ikke til Marbella, men bussnettet er velutviklet. Kart Costa del Sol

Lett gjennomgang av Costa del Sol


Torremolinos
Torremolinos ligger vakkert til Costa del Sol. Byen var en av de første turistdestinasjonene hvor solhungrige skandinaver ville tilbringe sine feriedager. Her møtte turistene et varmt og hjertelig folk som tok imot dem med åpne armer.

Her lever de historike tradisjonene hånd i hånd med det ultraaktive bylivet. Historisk sett har befolkningsgrupper rundt hele Middelhavet vært bosatt på denne kyststrekningen gjennom historien. Hvert år feirer de ulike historiske festivaler hvor temaet er beseiringen av disse inntrengere. I bysentrum finner flere av disse arkitektoniske minnesmerkene. Deriblant finner du forsvartårnet,Torre de los Molinos, som byen har sitt navn etter.

Torremolinos har et mylder av aktiviteter du kan drive med mens du er her på ferie. Alt fra strandliv med vannaktiviteter til golf. Restaurantlivet har lange tradisjoner i dette området og du bør ha smakt på den lokal stekte småfisken. Den er nydelig. Når mørket senker seg over byen starter det aktive kvelds- og nattelivet med muligheter av alle kategorier.

Benalmadena ligger ca 3 km fra Torremolinos. Mellom Marbella og Torremolinos er det 45 km, og fra flyplassen i Malaga er det kun 8 km.


» Bilder og kart fra Torremolinos

Nerja
Nerja er en liten historisk by på Malagakysten. Kystlinjen her er noe av det vakreste i området. Her finner du flere nydelige,små og store strender avgrenset av stolte klipper. Dette er stedet for windsurfing og seiling på denne kyststrekningen, ved siden av strandlivet.

Ved siden av en tradisjonell strandferie kan du i Nerja få mange fine historiske opplevelser. Her har det bodd mennesker tilbake til historisk tid. Ute i Nerjahulene finner du fine hulemalerier som i dag er gjort om til et museum. I disse omgivelsene blir det arrangert konserter og teaterforestillinger med verdenskjente artister. Oktober, mai og july er tradisjonelle festivalmåneder både for kunst,kultur og gastronomi.

Fra flyplassen i Malaga til Nerja er det ca 70 km.


» Bilder og kart fra Nerja

Mijas
Mijas Pueblo er en typisk andalusisk by med hvitkalkede hus i en fjellskråning ca 400 meter over havet. Mijas Costa henger sammen med Fuengirola.
» Bilder og kart fra Mijas

Rincón de la Victoria
Denne rolige badebyen med ca 20000 innbyggere, ligger kun 15 km øst for Malaga Den fungerer også som en forstad til Malaga, og har hovedsaklig spansk befolkning og spanske turister. Her finner du et ekte spansk miljø, en flott lang sandstrand og strandpromenade.
» Bilder fra Rincón de la Victoria

Almunecar
Text mangler
» Bilder og kart fra Almunecar

Malaga
I Malaga, som er en spennende by med massevis av kultur og underholdning, kan du velge mellom storbyliv og strandliv. Her fins mange barer og restauranter å velge mellom, og det fins lange sandstrender.

Malaga er også et bra utgangspunkt om man vil leie bil og oppdage omgivelsene på egen hånd.


» Bilder og kart fra Malaga

Torrox Costa
Torrox Costa ligger midt i mellom Nerja og Torre del Mar. Dette er en del av den sjarmerende gamlebyen Torrox som ligger noen kilometer lengre inn i innlandet.

Reisemålet er veldig populært blant barnefamilier og eldre. Flotte sandstrender og et godt utvalg av barer og restauranter. Hit reiser man for å slappe av.

I underkant av 50 km til flyplassen i Malaga.


» Bilder og kart fra Torrox Costa

Estepona
Estepona er en liten idyllisk ferieby med ca 50.000 innbyggere. Som de andre små og store byene langs malagakysten, er hovednæringen turisme. Men, i motsetning til Marbella og Malaga by er Estepona en liten juvel på denne kyststrekningen. Dette stedet har virkelig andalusisk sjel og atmosfære.

Byen og den umiddelbare nærhet har utrolig mye å tilby for oss som vil ferie i dette området. Her har alle de flott strendene mange aktivitetsmuligheter. Både windsurfing og kiting er begge veldig populære. Her kan du spille golf på gode baner. For dere som liker fotturer eller sykkelturer er det flott oppmerkede traseer for dette formål.

Inne i byen finner du mange koselige tapasbarer hvor du kan nyte både god mat og drikke. Estepona har også mye kultur å by på .Her har de godt bevarte arkeologiske utgravinger.Du kan besøke fyret og fine museeum. Dessuten er dette området verter for to ulike filmfestivaler hvert år.


» Bilder og kart fra Estepona

Fuengirola
Fuengirola ligger på en 8 kilometer lang kystlinje og har et andalusisk preg over seg. Dette var og er et av de stedene i sørspania som lokker til seg tusenvis av skandinavere hvert eneste år. Hotellene ligger langs den fine stranden.

Ved siden av å være turistby kan Fuengirola by på en historiks fortid. Det er gjort et omfattende restaureringsarbied med de historiske minnesmerkene. Så en rusletur i den gamle delen av byen er å anbefale.

Fuengirola er litt mindre enn Torremolinos , og har en vennlig og tiltalende småbyatmosfære med en lang strandpromedade som strekker seg ut i sju kilometer. For lekelystne barn og voksne fins vannparken Parque Acuático med sine herlige basseng.

Avstand fra flyplassen i Malaga er det 25 km.


» Bilder og kart fra Fuengirola

Benalmadena
Benalmadena består av tre "deler" : Benalmadena Pueblo, Benalmadena Costa og Arroyo de la Miel. Benalmadena Pueblo ligger ca 3 km fra kysten, det er en typisk andalusisk landsby med hvitmalte hus. Benalmadena Costa ligger ved kysten, og her ligger også de fleste hotellene.

Stedet har et meget bra utvalg av restauranter. Både det andalusiske og internasjonale kjøkken er godt representert. Nattelivet er bra, spesielt i det populære Marina Port-området. Her finner du et godt utvalg av barer, diskoteker og klubber.

Arroyo de la Miel ligger mellom B.Pueblo og B.Costa. Togstasjonen med tog både til Malaga den ene veien og Fuengirola den andre har jevnlige avganger. Fornøyelsesparken Tivoli World ligger ca 100 m fra togstasjonen i Arroyo.En hyggelig utflukt for hele familien er en tur med taubanen opp til toppen av Calamurrofjellet, 769 moh.Her er utsikten fantastisk. På klare dager panorerer du hele Costa del Sol.

Benalmadena ligger kun 19 km fra flyplassen i Malaga. Strendene i Benalmadena-området dekker ca 10 km, og det fins noe for enhver smak, fra familiestrender til mer rolige badeviker.


» Bilder og kart fra Benalmadena

Manilva
Manilva er en liten landsby ca 2½ km inn i landet ovenfor kystbyen Sabinillas. Her fins mange interessante spor etter romertiden, du kan fortsatt beundre romerske kurbad og akvadukter. Landsbyen har flere vingårder med vin som er unike for området, både tørre og søte.
» Bilder og kart fra Manilva

Algeciras
Algeciras er en havneby med ca 100000 innbyggere, ca 20 km fra Gibraltar. Byen er primært en industriby og et transportknutepunkt.
» Bilder fra Algeciras

Puerto Banus
Det sies at Puerto Banus er de rikes lekegrind ved Middelhavet. Allikevel må det være noe for en hver smak her siden ca 5 millioner mennesker besøker kystbyen og omkringliggende områder hvert eneste år.

Tettstedet ble designet av arkitekten Noldi Schrek og sto ferdig på 1970-tallet.Her ligger det lukseriøse boligkompleks og hotellanlegg side om side. Selve havnen er en enestående marina for små og stor lystbåter.

Puerto Banus ligger seks kilometer sør for Marbella og du kan faktisk gå hele strekningen på en vidunderlig strandpromenade. I selve "byen" kan du beskue store kunstverk av både Salvador Dali og Zurab Tsereteli.

Med besøkende fra alle verdenshjørner er det et stort og variert restaurantmiljø i byen.

Puerto Banus og området rundt er også vertskap for golfere verden over.


» Bilder og kart fra Puerto Banus

Frigiliana
Frigiliana er en landsby ved fotenden av Sierra de Almijara bare 5 km inn i landet fra Nerja. Landsbyen har ved flere anledninger blitt kåret til Spanias vakreste landsby.

Landsbyen har i dag ca tre tusen innbyggere og har en lang historisk tradisjon. Blant annet feirer de "de tre kulturer" her hvert år. Det er en tradisjonell feiring av islamsk, jødisk og kristen kultur som blir feiret med mat, musikk,konferanser og ulike kulturarrangement.

Byen ligger med en fantastisk utsikt over Higueron-elva og har smale "bygater" som er pyntet med et blomstervell i alle regnbuens farger. Frigiliana har hatt bosetting datert tilbake tre tusen år før vår tid. Historiske bygninger i og rundt landsbyen bevitner ulike tidsepoker.


» Bilder og kart fra Frigiliana

Marbella
Uten tvil er Marbella det mest besøkte turistsenter på denne kystlinjen. Dette er solkystens mest eksklusive og elegante by med jetset-preg. Du har de fleste fasiliteter du kan ønske deg her. På den andre siden har byen en rik historisk tradisjon.I fotenden av Sierra Blanca fjellet finner du Marbellas historisk område.

En ferie i Marbella vil kunne tilby deg og familien aktiviteter av alle slag. Det være seg i forbindelse med strand og hav eller på golf eller tennisbanene.

Småbåthavnene Puerto Cabo og Puerto Banús er kjent for sine imponerende luksusyachter. Her er sandstrendene velholdte og strandpromenaden går mellom de ulike strendene. I Marbellas bykjerne fins det hyggelige torg og koselige gater med små butikker. Det finnes et mylder av tapasbarer, cafeér og restauranter i byen. Her er det virkelig noe for en hver gane. Nattelivet i Marbella er ganske livlig med mange bra klubber.

Avstanden til flyplassen i Malaga er ca 55 km.


» Bilder og kart fra Marbella

Torremolinos | Nerja | Mijas | Rincón de la Victoria | Almunecar | Malaga | Torrox Costa | Estepona | Fuengirola | Benalmadena | Manilva | Algeciras | Puerto Banus | Frigiliana | Marbella