Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Tenerife

Topp » Spania » Tenerife

Tenerife
Denne øya er den største av de sju store kanariske øyene både når det gjelder areal og befolkning. Hvert år besøker nesten fem millioner turister denne øya. Mange av dem kommer igjen og igjen.

Det er flere grunner til at mange velger Tenerife som sitt feriested. Naturen er en av disse grunnene. Den er unik og mangfoldig. I nord ligger det et klippelandskap med små bukter med mørk lavasand. Dette er også den delen som er mest "spansk". Den midtre delen av Tenerife har stor variasjon i naturen. Fra sandstrendene langs kysten kan du kjøre opp gjennom frodige jordbruksområder og skogsområder med pinjetrær. I området rundt Spanias høyeste fjell, Teide, kan du se utover et platå som antagelig kan beskrives som et månelandskap. Over dette området rager Teide med sine 3718 moh. Lengst sør på øya skråner øya ut i et flatere landskap med store og små strender.

Ønsker du å oppleve mer enn sol og strand mens du er på Tenerife har du et utall av valgmuligheter. Det være seg byvandringer, besøk i Loro Parque (dyreparken) eller en tur til et av de mange historiske stedene på øya.

Tenerife har et behagelig klima året rundt, med ca 300 soldager per år.

Kart Tenerife

Aktiviteter på Tenerife


Playa de las Americas
Hit reiser du for å oppsøke de fine strendene og for fornøyelseslivet. Playa de las Americas er Tenerifes mest besøkte turiststed og passer alle. Her fins det et stort tilbud av restauranter, barer og nattklubber. Ønsker du å aktivisere deg mer sportslig tilbyr Tenerife bra windsurfing og golfmuligheter, i tillegg til mange andre aktiviteter som f.eks vannparken Octopus. Det er nært til det litt roligere Los Cristianos, ca 4 km, det går en strandpromenade mellom de to stedene som mer eller mindre har vokst sammen.

Det fins to flyplasser på Tenerife. Tenerife Sur (TFS) og Tenerife Norte (TFN). Den sørlige flyplassen, TFS, brukes mest. Avstanden til TFS er ca 17 km og til TFN ca 90 km.


» Bilder og kart fra Playa de las Americas

Los Gigantes
Det er et dramatisk landskap som møter deg når du kommer til Los Gigantes og Playa de la Arena-området. De velkjente høye klippene stuper rett ned i havet og det grønne, kuperte landskapet bidrar til områdets sjarm. Her er tempoet roligere og passer for de som ønsker en mer stille og rolig ferie. Fra den lille havnen kan du dra på fisketur eller bare sitte og se på aktiviteten som foregår. Her fins det hyggelige små restauranter, barer og butikker, og de fleste husene er bygget i kanarisk stil. I Playa de Arena kan du nyte solnedgangen uten et støyende kveldsliv. Her i området fins det bl.a muligheter for ulike utflukter, og det er et av Tenerifes mest solsikre områder.

Det fins to flyplasser på Tenerife. Tenerife Sur (TFS) og Tenerife Norte (TFN). Den sørlige flyplassen, TFS, brukes mest. Avstanden til TFS er ca 40 km og til TFN ca 110 km.


» Bilder og kart fra Los Gigantes

La Gomera
La Gomera er en av øyperlene i det kanariske arkipelet. Øya er liten og vakker og ligger rett vest for Tenerife. Her er det stillhet og harmoni, og du reiser hit først og fremst for avkobling og for den vakre naturens skyld.

Øya kalles også den "grønne øya" på grunn av at store deler av det indre av øya er skogkledd. I nasjonalparken i området rundt toppen av øya finner du store furuskoger samt den eviggønne laurisiva-trærne som er en type laubærtrær. Ellers finner du mange dalfører med frodige jordbruksområder, og lavland med ørkenliknende trekk.

Et særtrekk ved la Gomera er at du her kan oppleve å høre plystrespråket "El Silvo". Det var et plystrespråk urbefolkningen brukte for å kommunisere over lengre avstander fordi øya er så kupert. I dag blir denne kulturelle kommunikasjonsformen holdt ved like blant annet gjennom undervisning i skolen.

San Sebastian er "hovedstaden" på øya. Det er en søvnig liten by men er vel verd et dagsbesøk eller to. Havnen har fergeforbindelser til både El Hierro og La Palma. Dessuten finner du ihvertfall tre serverdigheter du ikke bør gå glipp av. Det ene er Torre del Condo som er et historisk tårn, og det andre er en militær bygning som kan dateres tilbake til 1447 og er svært godt restaurert. Til sist men ikke minst så kan du gjøre et besøk i Colombus sin bolig som i dag er et museeum. Det anbefales å leie bil og reise rundt på øya. Båtturen fra Tenerife tar cirka 40 minutter.


» Les mer om La Gomera

Las Caletillas
Sørover fra mot langs kystlinjen på sørsiden finner du den lille feriebyen Las Caletillas. Det vil si at dette er en typisk kanarisk kystlandsby.

Her ligger små sandstrender med mørk lavasand og rullestenstrender hvor du kan nyte et deilig strandliv med flere muligheter for vannaktiviteter.

Små barer og restauranter serverer deg gjerne gode tapasretter eller anbefaler deg noe godt fra dagens fiskefangts.

Det å ha bosted i Las Caletillas stiller deg fritt til utflukter i området. Det er gode kollektive transportforbindelser. Rett sørover ligger den lille maleriske fiskelandsbyen Candelaria. Her ligger en nydelig katedral for den hellige jomfruen av Candelaria. Hun er alle fiskeres skytshelgen.


» Bilder og kart fra Las Caletillas

Puerto de Santiago
Feriestedet Puerto de Santiago var opprinnelig en liten fiskerlandsby på Tenerifes vestkyst.

I dag har Puerto de Santiago vokst seg sammen med Los Gigantes og Playa la Arena, og blitt en populær feriedestinasjon. Allikevel er det mange som lar seg sjarmere av Puerto de Santiago. Stedet har bevart sin autentiske og tradisjonelle sjarm i nyetableringen av hoteller. Det er langt roligere her enn på de større feriestedene på Tenerife.

Området er preget av imponerende klipper som skyter opp fra det mørkeblå havet. 20 minutters spasertur unna ligger Playa de la Arena, med en av Tenerifes flotteste vulkanstrender.


» Bilder og kart fra Puerto de Santiago

Golf del Sur
Ligger ved kysten i kommunen San Miguel de Abona. Dette stedet er spesielt attraktivt for golfere på grunn av sine utmerkede golfbaner.

Golf de Sur er dessuten et godt feriested for de som ikke ønsker et hektisk natteliv. Her kan du nyte late feriedager i sola med bading på lavstrender og i bassengene på hotellanleggene. Dessuten er stedet et godt utgangspunkt for å utforske både dalen og øya forøvrig.

Det er kort vei til og Playa de las Americas

I og med at Golf de Sur ikke ligger langt fra flyplassen må du beregne noe flystøy,selvom det ikke er påtrengende.


» Bilder og kart fra Golf del Sur

Los Cristianos
Fra den palmekantede strandpromenaden i Los Cristianos er det meste i nærheten; havnen, sentrum og den gamle bydelen med sine smågater. Her fins det håndtverksbutikker, små caféer og bakerier. Strandpromenaden går helt til Playa de las Americas. Avstanden mellom Los Cristianos og Playa de las Americas er ca 4 km, så disse stedene har mer eller mindre vokst sammen. I Los Cristianos er det litt roligere, mer barnevennlig med langgrunne strender og har et hyggelig kveldsliv. Her er det fine strender og et bra tilbud av restauranter som serverer alt fra kanariske spesialiteter til mer skandinavisk mat.

Tenerife har to flyplasser. Tenerife Sur (TFS) og Tenerife Norte (TFN). Den sørlige flyplassen, TFS, brukes mest. Avstanden til TFS er ca 17 km og til TFN ca 90 km.


» Bilder og kart fra Los Cristianos

San Miguel de Abona
Helt sør i Santa Cruz-provinsen på Tenerife ligger dalen, byen og kommunen med navnet San Miguel de Abona. Kommunen har et areal på ca 42 kvadratkilometer. San Miguel de Abona er en kommune med store geografiske forskjeller og er kjent for å være kontrastenes kommune. Fra strendene i sør strekker dalen seg opp gjennom et jordbruksområde og ender opp i et skogs- og fjellområde. På utsiktspunktet Mirador de la Centinela øverst i kommunen har du en fantastisk utsikt over store deler av dette sørøstlige hjørnet av Tenerife.

De fleste hotellanleggene ligger langs kysten. Langs San Miguel de Abona sin kystlinje ligger det små og store strender enten med mørk lavasand eller små rullesteiner. Strendene er gjerne avdelt av lave klippeformasjoner av lava.I dette området kan du være med på et utall av forskjellige vannaktiviteter.

Leier du bil eller tar lokalbussen kan du på kort tid finne fram til småbyen og kommunsenteret San Miguel som ligger ca 600 meter over havet. I den gamle bydelen finner du de typiske trange brosteinsgatene og de elegant husene fra det 18. og 19.århundre. Midt i gamlebyen ligger den nydelige kirken San Miguel Archangel fra det 17.århundret. 29.september hvert år feires en fest til ære for skytshelgenen San Miguel Archangel. Fiestaen er også en hyllest til poteten som er hovedjordbruksproduktet fra området. "Papas arrugadas"(rynkete poteter) med rød mojo er en kjent og velsmakende tapasrett. Det sies på folkemunne at det finnes like mange oppskrifter på den røde mojo-sausen som det finnes antall husmødre i distriktet.

Fortsetter du reisen videre innover i dalen fra San Miguel by, vil du ende opp i et skogs- og fjellområde som grenser inn til nasjonalparken. Innenfor kommunegrensen kan du ta spaserturer i tilrettelagte turløyper i dette fjellområdet. De fleste løypene er lagt slik at du er innom Mirador de la Centinela.

San Miguel de Abona har den perfekte kombinasjonen av "sydens" vær, canarisk kultur og vakkert landskap over et lite område. Det godt utbygde motorveinettet gjør at du lett tar deg til provinshovedstaden i nord, Santa Cruz, og sørover til turiststedene og .


» Bilder og kart fra San Miguel de Abona

Costa Adeje
Costa Adeje ligger sørvest på Tenerife og er en av de mest tiltalende turistresortene på øya. Her finner du flere flotte hoteller med høy standard og et stort utvalg av aktiviteter. Playa del las Americas og Los Cristianos ligger bare noen kilometer unna.

Hele kyststrekningen består av små og store strender som er naturlig avdelt av moloer eller lave klipper. Dette strandområdet oser av feriero og er den rake motsetning til "naboen" i sør Playa de las Americas. Uansett om du er gammel eller ung vil Costa Adeje kunne glede deg. Stedet balanserer flott mellom det travle turistlivet og det tilbakelente landsbylivet.

Her finner du aktiviteter som kan tilfredsstille de fleste. Golf Costa Adeje er en 27-hulls golfbane som er utrolig populær. Er du lei strandliv men fremdeles vil bade er en av de mange badeparkene vel verd et besøk. I tillegg kan du bli med på en båttur som vil kunne vise deg både småhval og delfiner i sitt naturlige miljø.

Leier du deg bil vil du kunne oppleve flere av alle serverdighetene i området. Et lite hett tips er å legge landsbyen La Garachico på turruta. Landsbyen ligger på nordvestsiden av øya og er en naturperle med vidunderlige laguner.


» Bilder og kart fra Costa Adeje

Costa del Silencio
Costa del Silencio er den sydligste delen av kysten. "Stillhetens kyst" lever ikke opp til navnet sitt. Flere av hotellområdene ligger like ved innflygingen til flyplassen i sør. Lar du deg irriterer over flystøy er ikke dette området å reise til..

Costa del Silencio består av klippelandskap langs kysten, og de fleste bader i bassenger. Småbyen Las Galletas har strand med svart sand.

Både Las Galletas og El Abrigo er små fiskerbyer i nærheten som er kjent for gode fiskerestauranter som ligger i de respektive havneområdene.


» Bilder og kart fra Costa del Silencio

Santa Cruz
Santa Cruz er hovedstaden på Tenerife med ca. 250 000 innbyggere. Byen markedsfører seg som Capital de la Amabilidad – vennlighetens hovedstad. Byen er tropisk og ekte kanarisk. Du vil raskt oppdage den vennlige atmosfæren.

Om du har besøkt de andre feriestedene Playa de las Americas, Los Cristianos og Puerto de la Cruz vil Santa Cruz gi deg en helt annen opplevelse. Dette er en storby med gode shopping muligheter, utstillinger, moderne arkitektur og gamle bygninger i viktoriansk middelklassestil. Det var ikke de rike som slo seg ned i Santa Cruz, men militærfolk. I dag har byen Kanariøyenes militære hovedkvarter og Kanariøyenes felles parlament.


» Bilder og kart fra Santa Cruz

El Medano
El Medano er en kanarisk småby på sørøstkysten avTenerife. Fra selve landsbyen kan du vandre langs stranden sørover i tre kilometer og ende opp ved foten av Montana Roja som rager 171 meter over havflaten. Her er flotte strender med lys sand. På grunn av det åpne landskapet og den nesten konstante sterke nordøstlige vinden er stedet ett av verdens beste for wind- og kitesurfing.

El Medano er ikke stedet for masseturisme eller partyliv. Småbyen bærer mer preg av et "kult" og laidback miljø. Her finner du mange spisesteder som har alt fra den lokale dagens meny og tapasretter til japansk, meksikansk og andre internasjonal mattradisjoner.

Store jetfly som letter fra flyplassen et par kilometer borte, passerer tett over El Medano.


» Bilder og kart fra El Medano

Puerto de la Cruz
Byen ligger i naturskjønne omgivelser og har en genuin og sjarmerende kanarisk atmosfære. Puerto de la Cruz ligger vakkert ved vannet i Orotavadalen og omgis av grønne skråninger og du ser Teide reise seg mot himmelen i bakgrunnen.

Mange anser Puerto de la Cruz som en av kanariøyenes vakreste byer. Her finnes det et par litt mindre sandstrender og store havvannsbassenger. Restauranttilbudet er stort og variert, med mange hyggelige uteserveringer.

Bor du i Puero dela Cruz har du et glitrende utgangspunkt turer i alle himmelretninger. Dalen har et mangfold av spennende steder fra besøk på vingård til dyreparkbesøk,Loro Parqeu. Det fins to flyplasser på Tenerife. Tenerife Sur (TFS) og Tenerife Norte (TFN). Den sørlige flyplasssen, TFS, brukes mest. Avstanden til TFS er ca 100 km og til TFN ca 24 km.


» Bilder og kart fra Puerto de la Cruz

Callao Salvaje & Playa Paraiso
De to stedene Playa Paraíso og Callao Salvaje ligger på hver sin side av en kløft som fører ned til den lille stranden. For få år siden var det bare en liten landsby her. I de senere år har området gjennomgått en omfattende utbygging. Det finnes et relativt bra utvalg av restauranter her, og til utelivet og strendene i Playa de las Americas er det bare en ti minutters kjøring.
» Bilder og kart fra Callao Salvaje & Playa Paraiso

Playa de las Americas | Los Gigantes | La Gomera | Las Caletillas | Puerto de Santiago | Golf del Sur | Los Cristianos | San Miguel de Abona | Costa Adeje | Costa del Silencio | Santa Cruz | El Medano | Puerto de la Cruz | Callao Salvaje & Playa Paraiso