Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Thailand

Topp » Thailand

Thailand

Eksotiske strender og spennende kultur i smilets land Thailand

Kongeriket Thailand er den orientalske drømmen. Her finnes fargerike templer, elefanter som trekker tømmer fra urskogen, bungalower på kritthvite strender, et smakfullt og raffinert kjøkken, den pulserende hovedstaden Bangkok, interessante historiske severdigheter, glitrende dykking og en smilende befolkning. Det er ikke uten grunn at Thailand er et av nordmenns viktigste reisemål med nærmere 150.000 reisende hvert år. Få land kan by på så mange severdigheter og slik variasjon. Alle finner sitt eget lille paradis her, enten man reiser alene, med barn, med venner eller som par.

Thailand ligger i hjertet av Sørøst-Asia og grenser til Myanmar, Laos, Malaysia og Kambodsja. Det bor ca 67 millioner i landet og valuta er thailandske Baht. To områder er spesielt populære for turister å besøke. Den ene er Sentral-Thailand med Bangkok, Pattaya, Koh Samet, Koh Chang, Cha Am og Hua Hin. Den andre er Syd-Thailand med Phuket og Krabi på vestkysten samt Koh Samui på østkysten.

Thailand har et tropisk monsunklima med noe mer nedbør i perioden mai-oktober. Aller best tid å reise i er november - april hvor det er høyere temperaturer og mindre regn. I Syd-Thailand er forskjellene i nedbør og temperatur gjennom året mindre sammenliknet med Sentral-Thailand.

Religion: Det er religionsfrihet i Thailand, men buddhismen står for 95%.
Tidsdifferense: ligger 6 timer foran oss på vinteren og 5 timer på sommeren.
Visum: Man trenger ikke visum for å reise til Thailand, men passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst.
Vaksine: Sjekk med vaksinasjonskontor god tid før avreise. Vanligste vaksiner man trenger er difteri, stivkrampe, polio og gulsott.

Kart Thailand

Sentral-Thailand

- eksotiske øyer og Thailands livlige hovedstad

Sentral-Thailand består av en rekke populære destinasjoner for turister. Mest besøkt er uten tvil Bangkok. Her finner man også den internasjonale flyplassen som videresender turister til de andre destinasjonene i sentral-Thailand. Blant disse er Hua Hin (2,5 timer), Pattaya (1,5 timer), Koh Chang (5 timer bil eller 1 time fly + 30 min båt) og Koh Samet (2,5 timer + 30 min båt).
» Bilder fra Sentral-Thailand
» Les mer om Sentral-Thailand

Syd-Thailand

- Syd Thailand har mange direktefly, stabilt klima og mye valuta for pengene

Reisemålene i Syd-Thailand inkluderer blant annet Phuket, Khao Lak, Krabi, Koh Lanta, Koh Phi Phi og Koh Samui.

For å lese mer om destinasjonene kan man bare klikke på lenkene over.


» Bilder fra Syd-Thailand
» Les mer om Syd-Thailand

Sentral-Thailand | Syd-Thailand