Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Sentral-Thailand

Topp » Thailand » Sentral-Thailand

Sentral-Thailand

- eksotiske øyer og Thailands livlige hovedstad

Sentral-Thailand består av en rekke populære destinasjoner for turister. Mest besøkt er uten tvil Bangkok. Her finner man også den internasjonale flyplassen som videresender turister til de andre destinasjonene i sentral-Thailand. Blant disse er Hua Hin (2,5 timer), Pattaya (1,5 timer), Koh Chang (5 timer bil eller 1 time fly + 30 min båt) og Koh Samet (2,5 timer + 30 min båt). Kart Sentral-Thailand

Bangkok

- Thailand's pulserende natteliv, utmerket shopping og gode priser

Bangkok er Thailands hovedstad med 11 millioner innbyggere. Her finnes en eksotisk blanding av vestlig innflytelse og thailandske tradisjoner. Mellom skyskrapere og store shoppingsentre skyter BTS Skytrain (ekstern lenke) gjennom luften, og på gaten under konkurrerer Tuk-Tuks om kunder.

Det er populært å gjøre et stopp i Bangkok på 2-3 dager for å oppleve Asia's kanskje mest livlige by. Enten man er på vei til de nærliggende destinasjonene Koh Samet, Koh Chang, Pattaya eller skal videre til øyene i Syd-Thailand. Shoppingen er enestående, underholdningstilbudet enormt og de kulinariske opplevelsene store. I tillegg er Bangkok forholdsvis rimelig og man kan bo luksuriøst for en hyggelig pris.

Gode hoteller er Baan K Residence (3-star), Legacy Suites Bangkok (4-star), Chatrium Hotel Riverside Bangkok (4+) og Hansar Bangkok (5-star).

Tips på aktiviteter man kan gjøre i Bangkok:

* Besøke flere av byens utallige templer eller slott
* Ta del i det yrende utelivet
* 1 time utenfor byen ligger Damnoen Saduak, det mest kjente floating market i Thailand
* Oppleve en kanaltur ned Chao Phraya River
* Besøke Lumphini Park eller Santichaiprakarn Park, to av byens grønne oaser
* Ta med familien til Siam Ocean World, det største akvariumet i Sør-Øst Asia
* Oppleve Thai boxing på nært hold
* Ta kurs i meditasjon, thai massage eller mat


» Bilder fra Bangkok

Koh Samet

- ekslusivt, stabilt klima og blant Thailand's beste strender

Koh Samet er en liten perle i den Thailandske Gulfen. Øya ligger kun 2,5 timer med taxi fra Bangkok. Med buss må man beregne en knapp time ekstra. Båt fra fastlandet til Koh Samet på 30 minutter kommer i tillegg. Mesteparten av øya er nasjonalpark så prisene er noe høyere enn på fastlandet.

En av Koh Samets største fordeler er klimaet. Øya har lite regn og det er relativt trygt å reise hele året. Prisene er en del høyere i høysesongen (oktober - april), men i lavsesongen kan man gjøre noen gode dealer på Koh Samet. Og været er ganske bra.

Koh Samet har mange små strender, ofte liggende inne i bukter. Fleste av dem finnes på østsiden av øya. Strendene er kritthvite og kan by på fine korallrev og krystallklart vann. Koh Samet er spesielt populært for bryllupsreisende.

Mange gode hoteller finnes på Koh Samet. De fineste er Paradee (4+) og Le Vimarn Cottages & Spa (4-star). Sai Kaew Beach Resort (3-star), Samed Club (3-star), Ao Prao Resort (3-star) og Baan Ploy Sea er andre gode alternativer.


» Bilder og kart fra Koh Samet

Pattaya

- ettertraktet reisemål med kort avstand til Bangkok

Pattaya er perfekt for de som er ute etter sol, bad og kort avstand fra Bangkok. Det populære reisemålet er kun 120 kilometer fra Bangkok International Airport og transfermulighetene er gode. Enten med buss (1,5 timer, 90,- pr pers) eller privat taxi (1,5 timer, 180,- pr pers). Det er 2 strender som dominerer området: Pattaya Beach og Jomtien Beach.

Pattaya Beach er en 4 kilometer lang strand og ligger inne i selve Pattaya by. Det finnes et stort antall restauranter og kjøpesentre her, og nattelivet er viden kjent. Fra Pattaya kan man reise ut til en rekke småøyer med gode strender og dykkemuligheter (Coral Island, Near Islands, Far Island).

Jomtien Beach ligger noen kilometer syd for Pattaya Beach, adskilt av en odde. En ny direktebuss fra flyplassen i Bangkok til Jomtien Beach (1,5 timer, 30,- pr pers) er blitt populær. Eventuelt bestille privat taxi gjennom Solfaktor Eksotisk (1,5 timer, 200,- pr pers). Jomtien Beach er både en roligere og penere strand sammenliknet med Pattaya. Området har dog vokst kraftig de siste årene og det finnes en rekke store leilighetskomplekser, strandhoteller, restauranter og barer.

Populære hoteller i Pattaya er Citin Garden Resort Pattaya (3-star), Four Sesons Place (4-star), Amari Nova Suites (4+) og Royal Cliff Beach Resort (5-star).


» Bilder og kart fra Pattaya

Koh Chang

- Strender i paradis, frodig og relativt nyutviklet i Thailand

Koh Chang er Thailands nest største øy og en destinasjon på full fremmarsj. Fra å være en enkel hippi øy på 1990-tallet er Koh Chang i dag en velutviklet destinasjon med gode hoteller og infrastruktur på plass. Åpningen av Trat Airport (ekstern lenke) i 2003 samt stor politisk vilje for å løfte Koh Chang er årsakene til denne raske utviklingen.

Enkleste måten å komme seg til Koh Chang er fly fra Bangkok til Trat med Bangkok Airways (1 time) og deretter med buss og ferje til øya (45 minutter). Rimeligste måten er buss direkte fra flyplassen i Bangkok til Laem Ngop (5 timer) og derpå samme ferje.

Koh Chang er dekket av mye regnskog og småfjell. Øya er en av Thailands vakreste med sine kritthvite paradisstrender innrammet av palmer, korallrev og krystallklart hav. De beste strendene er på vestkysten og naturlig nok ligger majoriteten av hotellene der. Populære aktiviteter er jungeltrekking, matkurs, snorkling, kayakk og dykking.

Aana Resort & Spa (3+), FuramaXclusive Resort Aiyapura Koh Chang (4-star), Amari Emerald Cove Koh Chang (4-star) og Panviman Resort Koh Chang (4-star) er hoteller med god rating på Tripadvisor.


» Bilder og kart fra Koh Chang

Hua Hin

- Thailandsk atmosfære, spa og nydelig sjømat

2,5 timer sør for Bangkok ligger Hua Hin, det eldste og mest tradisjonsrike feriestedet i Thailand. Destinasjonen er attraktiv blant thailendere og spesielt innbyggere fra Bangkok ønsker å besøke Hua Hin i helgene. Den populære kongen i Thailand har sitt sommersted her og derfor har mange thailendere et forhold til den lille byen ved sjøen.

Hua Hin er også etterspurt av utenlandske turister og en god del skandinavere legger ferien sin til byen. Langs den 5 kilometer lange Hua Hin Beach ligger en rekke gode og store hoteller. Dog har Hua Hin likevel klart å bevare den spesielle atmosfæren fra eldre tider. Sjøen er relativt ren, men stranden kan til tider bli litt borte når det er høyvann.

Byen er berømt for sine mange restauranter - spesielt sjømat - som blir levert rett til resturantene fra de lokale fiskerne. Nattelivet er roligere i Hua Hin sammenliknet med andre destinasjoner i Thailand. Derfor er Hua Hin spesielt populært blant familier og par.

Tips på aktiviteter man kan gjøre i Hua Hin:

  • Det finnes flere golfbaner i området rundt Hua Hin
  • Oppleve alle slags sommerfugler i Hua Hin Butterfly Garden
  • Dagstur til Damnoen Saduak (floating market) cirka 100 kilometer unna
  • Stort utvalg av vannsportaktiviteter, spesielt kite-boarding
  • Spa sortiment i alle prisklasser
  • Shopping på nattmarkedene

    Meget prisgunstige Citin Loft Hua Hin (3-star) er fint hotell. Devasom Hua Hin Resort (4-star), Dusit Thani Hua Hin (4+), Putahracsa Hua Hin (5-star) og Wora Bura Hua Hin Resort and Spa (5-star) kommer alle meget høyt på Tripadvisor sin liste.

» Bilder fra Hua Hin

Cha Am

- eksotisk strand, fine hoteller og fredelige omgivelser i Cha-am

Cha Am er en liten genuin by cirka 25 kilometer nord for Hua Hin. Her finnes en fin strand. Ikke like svær som storebror Hua Hin, men i manges øyne betydelig bedre. I området finnes også en rekke flotte templer. Cha-Am er stedet for de som ønsker nærhet til Hua Hin, men ønsker å bo i et stille område.

Regent Chalet Regent Beach Cha-Am (3-star), Holiday Inn Resort Regent Beach Cha-Am (4-star) og Grand Pacific Sovereign Resort & Spa (4+) er hoteller med meget gode tilbakemeldinger fra kunder.


» Bilder og kart fra Cha Am

Damnoen Saduak

- Det mest kjente floating market i Thailand

I områdene rundt Bangkok er det et enormt nettverk av kanaler, hvor folk bor, lever, dyrker og handler. Det flytende markedet i Damnoen Saduak, cirka 110 km fra Bangkok og 100 kilomter fra Hua Hin, er det største og mest kjente i Thailand.

Hundrevis av robåter fyller opp kanalene fra tidlig morgen og frem til cirka klokken tolv. Frukt, grønnsaker og annen mat blir solgt fra båtene og det er et yrende og fargesprakenede liv. Dette bør oppleves!

Det arrangeres daglige heldagsturer til Damnoen Saduak både fra Bangkok og Hua Hin. Et tips er å reise dagen før til Damnoen Saduak og overnatte på et hotell. Da er man først ute neste morgen og får oppleve markedet før strømmen av dagsturister ankommer.


» Bilder og kart fra Damnoen Saduak

Bangkok | Koh Samet | Pattaya | Koh Chang | Hua Hin | Cha Am | Damnoen Saduak