Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Ko Samui

Topp » Thailand » Syd-Thailand » Ko Samui

Ko Samui

Flotte hoteller, hyggelige priser og super strender øst i Thailand

Koh Samui er Thailands tredje største øy og et yndet reisemål for både backpackere og pakketurister. Øya kjent for sine eksotiske strender, svaiende palmer og krystallklare laguner. Koh Samui er lett tilgjengelig gjennom sin internasjonale flyplass og har opplevd en sterk økning av turister de siste 20 år. I enkelte områder er det til dels overutviklet. Dog er det mulig å finne fredelige strandsoner for de som ønsker dette.

Den mest kjente stranden på Koh Samui er hektiske, men nydelige Chaweng. Sør for denne ligger travle og rimeligere Lamai. De nordlige strendene Bophut og Mae Nam er betydelig roligere og tilbakelent.

Tips på aktiviteter man kan gjøre på Koh Samui:

* Nam Tok Na Muang med sitt 80 meter høye fossefall og strålende bademuligheter
* Besøke et av de flotte templene på øya
* Båttur til de nærliggende øyene Koh Pha Ngan eller Koh Tao
* Dykking og snorkling er et must
* Bli med på et av mange matkurs på øya
* Spa utvalget er stort
* Besøke Samui Aquarium og Tiger Zoo


Lamai

- Ypperlig svømmeforhold og stor ståhei på Koh Samui

Lamai Beach har et bredt utvalg av overnattingsteder. Beach Republic (4-star) og Thai House Beach Resort (3-star) er i den rimeligere enden av prisskalaen. Pavilion Samui Boutique Resort (4-star) og Silavadee Pool Spa Resort (5-star) er noen prisklasser høyere. Rocky's Boutique Resort (4-star) bør også nevnes da den ligger kun en kort gåtur unna Lamai.

Lamai Beach ligger på østkysten, rett sør for Chaweng Beach. Det er en bred og flott strand med perfekte svømmeforhold. Den sørlige delen av stranden er meget livlig og full av restauranter og nattklubber. Lengre nord er det roligere, men også noe dårligere strand.


» Bilder og kart fra Lamai

Chaweng

- Supert uteliv og praktfull strand på Chaweng Beach

Sareeraya Villas & Suites (5-star), Amari Palm Reef (4-star) og Banana Fan Sea Resort (4-star) har god feedback fra sine gjester. Muang Kulaypan Hotel og Best Western Samui Bayview Resort & Spa er gode 3-star hoteller.

Chaweng er uten tvil den mest hektiske av alle strendene på Koh Samui. Et stort og variert utvalg av restauranter, nattklubber og suvenirbutikker finnes i området. Stranden er mer en 7 kilometer lang og har en meget høy standard. Det er mange muligheter for leie av jetski, wakeboard, vannski, etc. Chaweng er fortsatt stedet hvor man kan finne de gode tilbudene på overnatting.


» Bilder og kart fra Chaweng

Bophut

- Sjarmerende thailandsk landsby og prisfornuftige hoteller

Hotellene Ibis Samui Bophut (3-star), The Waterfront (3-star) og Bo Phut Resort & Spa (4-star) er meget gode kjøp. Ærverdige Six Senses Samui (5-star) er i toppklassen, mens vakre Melati Beach Resort & Spa (5-star) har veldig gode tilbakemeldinger.

Bophut har sett en rivende utvikling de siste årene, men i motsetning til Chaweng så har det vært en klar strategi bak det hele. Bophut satser mer på par og unge familier. Mye av den opprinnelige Thai-kinesiske sjarmen er beholdt på tross av at flere nye hoteller har sett dagens lys. En 2 kilometer lang strand er populær selv om vannet til tider kan være noe uklart.


» Bilder og kart fra Bophut

Mae Nam

- Nydelig strand og mange av luksushotellene på Koh Samui

Flere av de aller beste hotellene på Koh Samui ligger på Mae Nam Beach. Napasai by Orient-Express (5-star), Santiburi Beach Resort, Golf & Spa (5-star) og W Retreat Koh Samui (5-star) er blant de dyrere, men også de mest populære hotellene.

Betydelig lengre ned på prisstigen, dog meget populære, er Paradise Beach Resort (4-star) og Tropical Garden Lounge Hotel (3-star).

Mae Nam Beach er en 7 kilometer hvit strand. Sjøen er rolig på denne siden, men kan i enkelt perioder være litt uklart. En behagelig bris gjør at dagene ikke blir for varme. Det finnes noen gode restauranter og chill out barer i området.


» Bilder og kart fra Mae Nam

Lamai | Chaweng | Bophut | Mae Nam