Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Krabi

Topp » Thailand » Syd-Thailand » Krabi

Krabi

- gode priser og spennende aktiviteter i naturskjønne omgivelser i Krabi

Krabi er populært siden det er gateway til flere av de nydelige reisemålene i Syd-Thailand. Flyplassen ligger 40 minutter øst for Ao Nang, en landsby som fungerer som turistsentrum i Krabi. På veien kjører man gjennom den søvnige fiskerbyen Krabi Town som er administrativt hovedsete for provinsen.

Krabi kjennetegnes gjennom kalksteinsfjellene som stiger majestetisk opp fra havet, omkranset av eksotiske strender. Mange av bildene som brukes i reklamekampanjer for Thailand er hentet fra akkurat dette området. På fastlandet finner man populære turistmål som Ao Nang, Ao Railay og Klong Muang. Krabi Islands er en rekke eksotiske øyer som ligger rett utenfor Krabi. Like kjent er nok de palmekledde paradisøyene Koh Lanta og Koh Phi Phi. Disse ligger kun et-par timer båttur unna Krabi.

Det er mulig å fly til Krabi og deretter reise landeveien til Khao Lak (2 timer) og Phuket (3 timer). Det er allikevel mer naturlig å benytte Phuket flyplass hvis man skal til disse to destinasjonene.

Selv om Krabi har vært gjennom en kraftig utvikling de siste 10 årene så er reisemålet fortsatt en del rimeligere enn naboen Phuket. Laidback stemning, god infrastruktur og utmerket service er andre grunner til at mange turister besøker Krabi. Det er også gode muligheter til å få skreddersydd klær og melde seg på kokkekurs for thai mat.

Tips på aktiviteter man kan gjøre i Krabi:

* Klatring er særdeles populært i høysesongen, særlig på Ao Railay
* Besøke Khao Phanom Bencha nasjonalpark
* Leie kano og besøke de utalllige grottene i skjærgården
* Dykking og snorkling er et must
* Kombinere et stopp i Krabi Town med besøk til tempelet Wat Tham Seua
* Melde seg på matkurs
* Gjøre en dagsutflukt til Krabi Islands, mest spennende med lokal longtailbåt.
* Heldagsutflukt til Koh Phi Phi samt den berømte Maya Beach stranden

Kart Krabi

Koh Phi Phi

- tropisk landskap, vakre strender og dykkeparadis nummer 1 i Thailand

En rekke store øyer ute i Andamanhavet utgjør det som kalles Phi Phi øyene. Den mest kjente er Koh Phi Phi Don hvor de fleste hotellene ligger. Turistene ankommer Phi Phi Don med ferje fra Krabi (90 min) eller Phuket (120 min), men mange hoteller har raskere private transfers (spør oss). Det er lett å bli lurt av mylderet i Ton Sai Bay hvor ferjene legger til. Her er det aldri rolig og backpackere sørger for et yrende natteliv.

Koh Phi Phi Leh er en annen øy som er kjent fra innspillingen til "The Beach". Stranden som ble benyttet i filmen, Maya Beach, er praktfull og frekventerer ofte på listene over verdens beste strender. Dog vær klar over at tusenvis av turister valfarter til akkurat denne stranden, spesielt dagsturister fra Phuket og Krabi.

Selv om Phi Phi har vært kritisert for mye utbygging så er sannheten at øygruppen tilbyr noen av de beste hotellopplevelsene i Thailand. Gjenoppbyggingen etter tsunamien tok mer hensyn til naturen og strendene er fortsatt kritthvite og vannet krystallklart. Populære hoteller er Phi Phi Island Village Beach Resort & Spa og Holiday Inn Resort Phi Phi Island, Erawan Palms Resort og Bay View Resort.

Tips til aktiviteter på Koh Phi Phi:
* Dykkingen er noe av det beste i Thailand
* Besøke Maya Bay Beach og myteomspunnede Viking Cave på Phi Phi Leh
* Utflukter til Bamboo Island og Yung Island
* Big Game fishing
* Besøke Ton Sai Bay med sitt enorme utvalg av restauranter og barer
* Bli med på seiltur
* Rett og slett slappe av på en av de fantastiske strendene på Phi Phi


» Bilder fra Koh Phi Phi

Klong Muang

- Krabi's luksushoteller, eksotiske strender og mindre stress

20 minutter vest for Ao Nang ligger attraktive Klong Muang Beach (eller Klong Moung Beach) og Tup Kaek Beach. Hovedsaklig er det hoteller i den høyere prisklassen som har etablert seg i dette fredlige området.

På grunn av sin vestlige beliggenhet så har Klong Muang en fantastisk utsikt til solnedgangen. Det finnes et fåtall butikker og lokale restauranter i området, men de mange luksushotellene kan tilby mat av ypperste kvalitet. I Klong Muang finner man heller ikke mange barer og nattklubber. Ønsker du litt mer liv så kan du enkelt ta deg inn til Ao Nang med taxi.

Flere topphoteller på Tripadvisor ligger ved Klong Muang Beach og Tup Kaek Beach. Anyavee Tubkaek Beach Resort og The Tubkaak Krabi Boutique Resort bør nevnes.


» Bilder og kart fra Klong Muang

Ko Lanta

- Spennende lokal kultur, familievennlige hoteller og behagelig thailandsk atmosfære

Ko Lanta, eller Koh Lanta, er den største av de 15 øyene som ligger i det tropiske øyparadiset Marine National Park. Egentlig består øya av flere øyer. Litt kjent er Ko Lanta Noi (Lille Lanta) som passeres hvis man kommer landeveien. Ko Lanta Yai (Store Lanta) er på en måte selve turistdestinasjonen og klart mest populær.

Det bor cirka 20.000 lokale på Ko Lanta i en herlig mix av muslimer, buddhister, thai-kinesere og sigøynere. Det gir øya et sterk lokalt preg og turismen har ikke overskygget dette. Fisking har vært og er fortsatt en viktig næring. Naturen er enestående med småfjell opp mot 500 meter omkranset av regnskog, grotter og kritthvite strender.

Det er på den vestlige siden av øya man finner de beste strendene og de fleste hotellene. De mest populære strendene som Klong Dao Beach (3 km lang) og Long Beach (4 km) har mange hotell, men aldri sånn at det blir tettpakket. Sørlige delen av øya er betydelig mindre utviklet og frister først og fremst de eventyrlystne.

Ko Lanta er et veldig familievennlig reisemål og spesielt finner man mange skandinaviske familier her.

Det er to måter å komme seg tur retur Krabi - Ko Lanta. Mest vanlig er minibusser med flere daglige avganger hele året. Selv om man kjører ned på 1 time må man beregne 2-3 timer før man er ute på øya. Årsaken er mye kø på de to ferjene som frakter turister ut til Ko Lanta. Fra november til april går det også båter mellom Krabi og Ko Lanta Yai (2 timer). Denne servicen opererer ikke mai - oktober på grunn av sterk vind og høye bølger. For mer info om transport sjekk denne linken

Tips til aktiviteter på Ko Lanta:
* Heldagsutflukt til øyene sør for Ko Lanta (Ko Kradan, Ko Hai og Ko Mook, Ko Cherk)
* Utflukt til Koh Phi Phi (ca 70 min)
* Besøke Khao Mai Kaew grottene midt på øya
* Snorkling og dykking (noe av det beste i Thailand)
* Rideturer med elefant i nasjonalparken
* Kajakk
* Fisking (barracuda, sverdfisk, etc)
* Besøke en av de unike sigøyner landsbyene


» Bilder fra Ko Lanta

Ao Nang

- Variert overnattingstilbud, lett tilgjengelig og fornuftige Krabi priser

Ao Nang er det mest kjente strandområdet i Krabi og ligger 40 minutter fra Krabi flyplass. Fra å ha vært en rolig fiskerlandsby har Ao Nang vokst til å bli et godt utbygd turistmål. Allikevel henger noe av backpacker kulturen igjen og det gjør at man finner alt fra rimelige og enkle bungalower til mer trendy hoteller. Altså noe for enhver smak.

Ao Nang har en lang strandpromenade med flere handlegater og et godt utvalg av restauranter. Shopping er populært og prisene er rimeligere her enn i Phuket. Det å orientere seg i Ao Nang er ganske enkelt da det meste finnes rundt strandpromenaden. Stranden i selve Ao Nang er helt ok, men de fleste turister tar den korte turen med longtailbåt til nærliggende Ao Railay.

Anbefalte hoteller i Ao Nang er Krabi Thai Village Resort og Best Western Ban Ao Nang Resort.

Tips til aktiviteter i Ao Nang:
* Longtailbåt til Ao Railay med sine nydelige strender, kalksteinfjell og grotter
* Fra Ao Railay (eller Ao Nang) videre ut til de nærliggende Krabi Islands (ekstern lenke)
* Båt ut til Koh Phi Phi (ekstern lenke) eller Koh Lanta (ekstern lenke)
* Rock Climbing i Ao Nang bukten (ekstern lenke)
* Utflukt til Krabi Town
* Melde seg på matkurs
* Besøke en av Ao Nangs mange skreddere


» Bilder fra Ao Nang

Ao Railay

- Nyt en himmelsk solnedgang i Krabi på eksotiske strender

Ønsker du deg bort fra det noe trafikkerte Ao Nang er det svært enkelt å ta seg over til Railay Beach. Strendene her er av betydelig bedre kvalitet enn de man finner i Ao Nang.

Ao Railay er en isolert halvøy og man kommer dit ved å ta båt. Enklest er det å ta en longtail båt fra Ao Nang til Ao Railay West Beach (15 min). Denne nydelige sandstranden, omkranset av klipper og jungel, kan tilby stort utvalg av restauranter og uformell atmosfære. Siden stranden vender mot vest så har den naturlig nok en utsøkt solnedgang.

En 10 minutters lett gåtur på tvers av halvøya bringer deg til Ao Railay East Beach. Stranden her er ikke av samme kvalitet som på vestsiden, og Ao Railay East er mest kjent for å ha et livlig natteliv i høysesongen. Det finnes en rekke mindre hoteller og gjestehus til fornuftige priser. Mange velger å bo på østsiden av Ao Railay og ta den korte gåturen til Ao Railay West eller Phranang Cave Beach.

Phranang Cave Beach er kun 10 minutter gåtur fra Ao Railay East og 15 minutter fra Ao Railay West. På veien går man gjennom noen flotter grotter, frodig natur og apekattene svaier i trærne over deg. Selve stranden er av ypperste kvalitet, men i høysesong kan det være ganske folksomt. Det kommer hele tiden båter med turister fra Ao Nang og Krabi Islands.

Det finnes flere boalternativer på Ao Railay. Mange av de rimeligere og enklere bungalowene ligger på Ao Railay East, men Anyavee Railay Resort og Bhu Nga Thani Resort er populære hoteller. På Ao Railay West er det litt mer upmarket og Railay Bay Resort & Spa er et godt alternativ.

Tips til aktiviteter på Ao Railay:
* Fjellklatring ved Phranang Cave Beach og Ao Railay East
* Leie kajakk og utforske området
* Snorkling og dykking
* Jungle trekking (sjekk ut Princess Lagoon!)
* Slappe av på strendene og lese en god bok
* Utflukter til Krabi Islands eller Ao Nang


» Bilder fra Ao Railay

Krabi Islands

- blant Thailand's mest spennende øyopplevelser og kritthvite strender

Like utenfor Krabi ligger det en rekke eksotiske øyer som man bør få med seg under ferieoppholdet. Flere av øyene kan man skimte i horisonten fra Ao Nang. Størst interesse er det for øyene Poda Island, Chicken Island og Tub Island. Sammen med et besøk på Ao Railay utgjør de en veldig populær Four Islands utflukt fra Ao Nang. Den kan enten gjennomføres med speedbåt eller med de mer sjarmerende longtail båtene.

Poda Island ligger 25 minutter fra Ao Nang og er en av de typiske øyene med palmetrær og kalksteinklipper. Øya har kanskje den fineste stranden i hele Krabi og spennende korallrev for snorklere. Man finner både bar og restaurant på øya.

Chicken Island er øya med den karakteristiske fjellformasjonen som ligner på hodet til en kylling? Her er det en nydelig strand, restaurant og muligheter for snorkling. Ved lavvann dukker opp sandbanker som på en fascinerende måte lager en "bro" over til Tub Island. Bemerk at det kan være mye turister her i høysesongen.

Hong Island ligger noe lengre unna og er ofte en utflukt i seg selv. Den består av en rekke kalkstein øyer og noen utrolig flotte strender. For de som bor i Klong Muang (Tubkaek Beach) så er ikke Hong Island mer enn 20 minutter unna.


» Bilder fra Krabi Islands

Koh Phi Phi | Klong Muang | Ko Lanta | Ao Nang | Ao Railay | Krabi Islands