Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Tsjekkia

Topp » Tsjekkia

Tsjekkia
Tsjekkia har de siste årene blitt et populært turistmål og da særlig hovedstaden Praha som også står på UNESCOs liste over verdens kulturminner. Landet er forsatt preget av tiden med kommunistisk herredømme.

Tsjekkia er et flatt land med fjell rundt det hele som gir glimrende muligheter for vintersport, og flere elver som renner gjennom landet, bl.a. Moldauelven. Pga det flate landskapet er Tsjekkia dessuten perfekt for sykkelferier.

Tsjekkia har mange overnattingsmuligheter og her bl.a. et stort utvalg av campingplasser. Etter Berlinmurens fall i 1989 har landet blomstret og det har kommet mange nye tilbud.

Den offentlige kommunikasjonen i Tsjekkia er velutbygd og ofte rimelig å benytte.- Transportnettet er derfor en ypperlig måte å se landet på.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Czech Tourism (EN)

Kart TsjekkiaPraha
Praha er en interessant storby, med massevis av kultur og sevärdheter. I den gamle delen strekker den vakre Prahaborgen seg opp mot himmelen. Over elven Moldau, som renner gjennom Praha, går den berømte Karlsbroen mellom Staré Mesto og Malá Strana, herfra har man fin utsikt over byen.

I Tsjekkia lages det mye øl, noe av verdens beste, og det fins utallige ølstuer, barer og restauranter å velge mellom. Det som er verdt å shoppe i Praha er det som produseres i landet som lær og krystall.

Når man flyr til Praha lander man på Ruzyne flyplass som ligger ca 15 km fra sentrum. Kollektivtrafikken er vel utbygd og fungerer utmerket, så det er lett å reise rundt med trikk og buss.


» Bilder og kart fra Praha

Praha