Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Antalya-området

Topp » Tyrkia » Antalya-området

Antalya-området
Helt i syd langs den tyrkiske delen av Middelhavet finner du en rekke forskjellige feriebyer som hver især har sine egne særtrekk. Denne kystlinjen blir kallt Tyrkias Riviera og med rette. Taurus-fjellene ligger parallelt med kysten og danner et malerisk bakteppe på kystlinjen. Området kan også by på mange severdigheter, både når det gjelder historie og natur. Et besøk til Pamukkale kan virkelig anbefales. Varme og kalkholdige kilder har gjennom tusenvis av år bygget opp et område med kritthvite terrasser.

Feriestedene ligger som perler på en snor, med Kemer i vest og Alanya i sørøst. Tilsammen har disse stedene noe for alle. Alt fra rimelige til lukseriøse hoteller, fantastiske strender, varmt og tørt klima, historiske steder, golf og flere andre aktiviteter.

Kart Antalya-området

Antalya - Tyrkia - Svensk


Avsallar
Avsallar er kjent for sine vakre, hvite og lange sandstrender. Stedet har gjennom de siste tiårene fått mange nye hotellkompleks som har bidratt til en positiv utvikling i området.

Byen har et sjarmerende sentrum. Her er alle typer fasiliteter som helsesentre, apotek, butikker, barer, kafeer og restauranter.

Byen ligger ca 23 km fra Alanya sentrum, og bussen dit tar bare 10-15 minutter. Avsallar er et godt alternativ for deg som vil kombinere late feriedager med spennende utflukter.


» Bilder og kart fra Avsallar

Belek
Når du reiser til Belek så er det for å nyte soling og bading på en noe mer luksuriøs måte. Her er de fleste hotellene førsteklasses, og de ligger direkte ved havet og har ofte private strender. Belek er en utmerket destiasjon for golfere. På et lite område ligger det fem internasjonale golfbaner. De ligger i et rolig og vakkert miljø ved havet omgitt av pinje- og eukalyptusskog.

Om du blir lei av stillheten i Belek så er det enkelt å reise til noen av de nærliggende byene med minibuss, Dolmus. Med disse bussene vil du på en grei måte kunne forflytte deg mellom severdighetene i regionen. Side , som ligger ca 30 km fra Belek, er vel verd et besøk med sin gamle og bilfrie bykjerne. Byen er "levende" med et stort antall butikker, barer og restauranter.

Avstanden fra flyplassen til Belek er ca 30 km.


» Bilder og kart fra Belek

Konakli
Konakli er en vakker by med rundt 30.000 innbyggere og ligger ca 10 km fra Alanya . Den har mange koselige restauranter, kafeer og butikker. Folk er vennlige og de fleste butikkansatte snakker engelsk.

Stedet har en lang strand og om sommeren er det en gjennomsnittstemperatur på 26 grader i vannet. I tillegg til vanlige strandaktiviteter finner du tilbud om dykking, fiskesafari, trekking, sykkelturer i furuskog og jeepsafari.

Konakli passer for alle, men kanskje aller best for familier og deg som ønsker å slappe av.


» Bilder og kart fra Konakli

Tosmur
I fire kilometers gangavstand ut fra sentrum av Alanya ligger Tosmur i rolige og naturskjønne omgivelser. Dette er en familievennlig ferieby. Her finner du en vakker strandpromenade med butikker, restauranter og markeder.

Elva Dim Cay som renner ned fra Taurusfjellene, munner ut i havet ved Tosmur. Denne elva er en severdighet i seg selv. Tyrkerene har til alle tider brukt elva som avkjølingskilde i hete sommerdager. Temperaturen i elvevannet stiger sjelden over 15 grader. Flere steder i elva finner du store flåter som huser blant annet en rekke restauranter.

For de av dere som gjerne vil oppleve litt av "alt", er Tosmur et utmerket utgangspunkt for en hyggelig ferie.


» Bilder og kart fra Tosmur

Kargicak
Femten kilometer østover og 20 minutter med lokalbussen fra Alanya ligger Kargicak. I byhkjernen finner du et lite handlesentrum og et variert utvalg av restauranter og barer.

På høydedraget mellom Kargicak sentrum og landsbyen Seki finner du Syedra ruinene. Dette historiske området er et "must" å få med seg om en ferierer i distriktet.

Kystlinjen er en endeløs lang strand som strekker seg innover til Alanya. Her er det mulighet for å delta i ulike strandaktiviteter.


» Bilder og kart fra Kargicak

Incekum
Etter et hardt arbeidsår lengter du kanskje til sol og varme,krystallklart vann og trygge omgivelser. Da er dette feriestedet noe for deg. Strendene er flotte og går for å være sydkystens beste. De er langgrunne og deles opp av kalksteinsklipper.

Incekum har flere fine hoteller med de fleste fasiliteter. Her kan familiene boltre seg både i hotellets bassenger og ute langs strendene. Her kan du delta i sportsaktiviteter både til vanns og på land.

I og med at Incekum ligger ca midt mellom Side og Alanya vil du lett kunne ta deg inn til både shopping og et yrende turistliv. Dessuten har jo hele kyststrekningen både malerisk natur og historiske steder å by på.


» Bilder og kart fra Incekum

Lara
Lara er et område rett øst for Antalaya og har en av Tyrkias lengste strender. Området starter med et klippelandskap hvor mange av hotellene har sine egne brygger og strandpromenader. Rett øst for dette området starter stranden. Langs stranden finner du også en rekke flotte hoteller som har gitt området kallenavnet Tyrkias Las Vegas.

Det er kort transfer fra flyplassen til Lara og ca. 10 km til Antalya sentrum.


» Bilder og kart fra Lara

Okurcalar
Langs Tyrkias vestre del av middelhavskysten ligger småbyer og tettsteder som perler på en snor. Små perler er de virkelig der de ligger og funkler i et glitrende solskinn med middelhavets dønninger som vasker dvaskt innover strendene. Okurcalar ligger rett nordvest for Alanya og sør for Side og med Atalanya lengst i nordvest på denne strekningen.

Okurcalar er en typisk turistdestinasjon for deg som vil ha badeferie med sol og varme sammen med familien. Det mange derimot ikke vet er at området bak "byen" i retning Taurusfjellene er perfekt for naturelskere. Her renner det stryk ,elver og bekker i et naturskjønt landskap. Flere steder kan du melde deg på rafting-turer med ulik vanskegrad.

Hele strekningen langs kysten her er ikke på mer enn ca 10 mil totalt. Ved å bo i Okurcalar kan du nå de historiske og kulturelle severdighetene uten at det blir en "tung" utflukt verken for den eldre eller den yngre i familien.


» Bilder og kart fra Okurcalar

Antalya
I dag er Antalaya en storby med over en million innbyggere. Men byens historie begynte allered på tre hundretallet f.Kr da byen ble grunnlagt. Etter å ha vært under ulike befolkningsgrupper ble den etter en kort tid som italiensk koloni, innlemmet i den Tyrkiske staten i 1923. Du kan gjøre deg kjent med byens historie ved å besøke flere av de historiske minnesmerkene som er godt ivaretatt.

Byen er oppdelt i fem bydeler. Den gamle bykjernen vil både vise deg en pulserende bykjerne og at den er et eldorado for de som elsker shopping. Her finner du hoteller, restauranter, barer, klubber og kafeer. Til tross for stor modernisering har de greid å bevare de karakteristiske trekkene fra de ulike tidsperiodene i byens historie. De smale brosteinsgatene leder ned til Antalyas gamle havn.

Det sies at området har ca 300 soldager i året. Så ved siden av et rikt storbyliv kan du også nyte late dager på stranden eller velge deg en båttur langs kysten. Her er det aktiviteter for enhver smak.

Fra flyplassen er det ca 15 km til sentrum.


» Bilder fra Antalya

Kemer
Kemer er en koselig småby vest for Antalayaby . Byen er omgitt av Taurusfjellene med vakker grønn pinjeskog på den ene siden og krystallklart blått hav på den andre.Kemer består av en øvre og en nedre del.

Byen var for ikke lang tid tilbake, en småby der innbyggerene livnærte seg gjennom fiske og jordbruk. I dag er turisme også en av hovednæringsveiene. Småbysjarmen har allikevel Kemer beholdt. Her er det lav bebyggelse og en rolig og avslappet atmosfære. Ved marinaen i Kemer er det mange hyggelige uteserveringer. Fra marinaen kan du melde deg på en av de mange båtutfluktene langs kysten. Dette kan virkelig anbefales.

De fleste hotellene i området holder god standard og mange av dem har egne strender. I Kemer vil du oppleve at skog, fjell og sjø smelter sammen og gir et ideelt miljø å feriere i.

Avstanden fra flyplassen til Kemer er ca 60 km.


» Bilder fra Kemer

Alanya
Alanya er det største og mest besøkte turiststedet på den tyrkiske rivieraen. Her er to store flotte sandstrender adskilt med en odde der det troner en middelalderborg fra 1200-tallet. Denne odden deler byen i en vestre og en østre del. I østre bydel finner du sentrum med havnen og selve bykjernen. På den vestre delen finner du blant annet dryppsteinsgrottene, Damlatas, som er vel verd et besøk.

Parallellt med sjøen ligger hovedgata,Atatürk Bulvari. Den deler byen i en nord-sør retning. På sørsida finner du det hektiske turistlivet, med et yrende badeliv på dagtid og et hektisk uteliv om kvelden. Nordsida bærer mer preg av det genuine tyrkiske bylivet med trange brosteinsgater med et avslappet og ikke minst vennlig tyrkisk miljø. Denne delen er bindeleddet mellom havet og de stolte Taurusfjellene.

Alanya er en god miks mellom stolt historisk arv, vakker natur og sprudlende ferie- og turistliv. Altså, noe for en hver smak.

Byen er kjent for alle sine store sportsarrangement. Her holder de store triatlontkonkurranser årlig. Sandvollyball-turneringer, maraton konkurranser i svømming og sykkelturneringer er noen av de store aktivitetene som har fast tilhold i Alanya.

Fra flyplassen til Alanya er det ca 130 km.


» Bilder og kart fra Alanya

Side
Side er en koselig og sjarmerende gammel by med utallige historiske minnesmerker. I den gamle bykjernen er det bilfritt og i de mange smugene er det fullt av basarer, restauranter og barer. Side har fantastiske langgrunne og finkornede sandstrender. Om du vil ta deg rundt i området, så er det enkelt og billig å reise rundt via det offentlige nettet av minibusser,Dolmusene.

Side ligger mellom Antalaya og Alanya og det tar knapt en time med Dolmus å dra til en av disse byene.


» Bilder og kart fra Side

Avsallar | Belek | Konakli | Tosmur | Kargicak | Incekum | Lara | Okurcalar | Antalya | Kemer | Alanya | Side