Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Izmir-området

Topp » Tyrkia » Izmir-området

Izmir-området
Egeerhavskysten til Tyrkia er kjent for flotte sandstrender, turkisblå bukter, kurbad og ruinbyer. Det er ikke like mange turister i dette området som det er i området rundt Antalya.

Langs kysten er det flere kjente feriebyer som Cesme, Kusadasi, Bodrum og storbyen Izmir med nesten 3 millioner innbyggere. Det er et stort utvalg av kulturelle serverdigheter langs den egeeiske kyst. Efesos som er Tyrkias mest kjente antikke by ligger like ved badebyen Kusadasi. Noen få timers kjøretur inn i landet ligger Pamukkale som oversatt til norsk betyr bomullsslott. Pamukkale er kjent for sine vakre kalkterrasser med kildevann som sies å ha helbredende effekt. Med andre ord, du kan få med deg storby, kultur og «sol og bad». Izmir er Tyrkias tredje største by og har i underkant av 3 millioner innbyggere. Izmir er en havneby, og er den nest største og nest viktigste havnen i Tyrkia etter Istanbul.

Kart Izmir-området

Selçuk


Cesme
Cesme betyr kilde og er en sjarmerende fiskerlandsby. I området rundt finner du flere varme kilder som skal være helsebringende. Mange reiser ned hit for å få behandling mot kroniske lidelser som reumatisme og psoriasis.

For shoppinginteresserte så har Cesme to handlegater. Den ene gaten har basarer hvor du får kjøpt smykker, klær, tepper, krydder osv. Cesme kan by på mange gode restauranter til hyggelige priser. I høysesongen finner du flere barer, diskoteker og noen utendørsdiskoteker.

Om du vil snorkle kan du ta en båttur langs den vakre kysten utenfor Cesme. Om du vil ligge på stranden har Cesme flere flotte strender som du kan nå med buss, motorsykkel eller bil. For de som vil oppleve litt kultur så kan de ta turen til Efesos, som var en av antikkens viktigste byer i Tyrkia. I Cesme kan du delta på en guidet tur gjennom middelalderborgen. Den greske øya Chios ligger heller ikke langt fra og det går daglige ferger over.

Nærmeste flyplass er Izmir Adnan Menderes som ligger utenfor Izmir. Det er ca. 85 km fra Cesme til Izmir.


» Bilder og kart fra Cesme

Izmir
Izmir er Tyrkias tredje største by og har i underkant av 3 millioner innbyggere. Izmir er en havneby, og er den nest største og nest viktigste havnen i Tyrkia etter Istanbul.

Izmir er en moderne storby, og minner mer om en Sør-Europeisk storby enn en tradisjonell tyrkisk by. I 1919 ble Izmir invadert av grekerne. Midt i sentrum står det en statue til minne om ti av de første tyrkerne som som gav sine liv for å stanse grekerne. En brann oppsto i Izmir da grekerne prøvde å evakuere sine tropper og store deler av byen brant ned til grunne.

Basaren i Izmir er travel og livlig med smale gater og små butikker. Det er nyere bygninger i basargatene, men de har innrettet seg etter tradisjonell måte med smykkehandlere i en gate, skobutikker i en annen og silkebutikker i den tredje. Hisar Cami som er Izmirs største og eldste moskè ligger midt i basaren. Hvert år fra slutten av august til midten av september er Izmir vertskap for en internasjonal handelsmesse. Messen foregår i Kültürparki. Og i juni er den årlige kulturfestivalen. Da er det forestillinger i både Izmir og Efesos. Efesos er Tyrkias mest kjente antikkeby.

Nede ved havnepromenaden finnes det mange gode restauranter. Mange av dem har også en bar slik at du kan sette deg ned uten å spise. I Alsancak finner du gode pizzeriaer med lavere priser enn ved havnepromenaden.


» Bilder og kart fra Izmir

Kusadasi
Kusadasi er en spennende by som byr på vakre strender og krystallklart vann. Dette er en feriedestinasjon som passer alle. Single, par, familier eller eldre. Byen har noe å tilby for enhver.

Nattelivet i Kusadasi er kjent, og vil du feste til soloppgang er Kaleici (innenfor murene i gamle byen) stedet. Der finne du barer, nattklubber og restauranter på rekke og rad.

For de som vil oppleve det gamle Tyrkia ligger Efesos som er Tyrkias mest kjente antikke by like utenfor Kusadasi.

Vil du oppleve litt av Hellas kan du ta ferge fra Kusadasi og ut til den greske øya Samos. Turen tar i underkant av 2 timer og i høysesongen går det 2 daglige ferger.

I Kusadasi og området rundt finner du et flertall sandstrender. National Parken som ligger 30 km utenfor byen har Kusadasis reneste vann og du kan ta deg enkelt ut dit med dolmus. Den mest populære stranden er Ladies Beach som ligger i Kusadasi. Det går dolmus fra sentrum eller så tar det 15 minutter å gå.

Izmir Adnan Menderes Airport ligger ca. 80 km fra Kusadasi. Det går buss hver halvtime fra Sentralstasjonen i Izmir til Kusadasi.


» Bilder og kart fra Kusadasi

Cesme | Izmir | Kusadasi