Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Izmir

Topp » Tyrkia » Izmirkysten » Izmir

Izmir
Izmir er Tyrkias tredje største by og har i underkant av 3 millioner innbyggere. Izmir er en havneby, og er den nest største og nest viktigste havnen i Tyrkia etter Istanbul.

Izmir er en moderne storby, og minner mer om en Sør-Europeisk storby enn en tradisjonell tyrkisk by. I 1919 ble Izmir invadert av grekerne. Midt i sentrum står det en statue til minne om ti av de første tyrkerne som som gav sine liv for å stanse grekerne. En brann oppsto i Izmir da grekerne prøvde å evakuere sine tropper og store deler av byen brant ned til grunne.

Basaren i Izmir er travel og livlig med smale gater og små butikker. Det er nyere bygninger i basargatene, men de har innrettet seg etter tradisjonell måte med smykkehandlere i en gate, skobutikker i en annen og silkebutikker i den tredje. Hisar Cami som er Izmirs største og eldste moskè ligger midt i basaren. Hvert år fra slutten av august til midten av september er Izmir vertskap for en internasjonal handelsmesse. Messen foregår i Kültürparki. Og i juni er den årlige kulturfestivalen. Da er det forestillinger i både Izmir og Efesos. Efesos er Tyrkias mest kjente antikkeby.

Nede ved havnepromenaden finnes det mange gode restauranter. Mange av dem har også en bar slik at du kan sette deg ned uten å spise. I Alsancak finner du gode pizzeriaer med lavere priser enn ved havnepromenaden.