Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Marmaris-området

Topp » Tyrkia » Marmaris-området

Marmaris-området
Stedene rundt Marmarisbukten ligger meget vakkert ved den Egeiske kysten. De største stedene er Marmaris, Icmeler og Fethiye, og de mindre byene Turunc og Kas. I Marmaris velkjente småbåthavn ligger det båter fra hele verden, skjærgården er meget vakker og båtturer anbefales. Strendene er varierte, det er fin- til grovkornet sand. Fornøyelseslivet er intensivt i Marmaris, og roligere i Icmeler og Kas. Det er bra muligheter for shopping i Marmaris og Icmeler.

Marmaris og stedene omkring er et godt utgangspunkt for en dag eller to utflukt til Pamukkale og Hieropolis.

Området byr også på noen av de fineste strendene i Tyrkia. Utenfor Fethiye ligger som nummer én Ölüdeniz, og litt lenger øst ligger den over ti km lange Patara. Patara er en strand for ekte strandløver. Stranden er også fredet fordi den sjeldne skilpaddearten Caretta caretta legger egg her.

Kart Marmaris-områdetMarmaris
Marmaris ligger innerst i en bukt ved foten av Taurusfjellene og med utsikt til en vidunderlig skjærgård. Marmaris blir betegnet som "badebyen ved Egeerhavet som bobler av tyrkisk sjarm".

Badebyen og har en vakker småbåthavn med båter fra hele verden. Her fins alt fra små fiskebåter til store skuter, og de vakre karakteristiske Gületbåtene. Langs strandpromenaden som strekker seg helt til Icmeler, ligger det et godt utvalg av restauranter, barer og caféer. Stranden i Marmaris er smal og sanden er noe grovkornet. I Icmeler fins det en bred langgrunn sandstrand og man kommer seg hit med de kjente minibussene, Dolmus, som er et enkelt og billig transportmiddel.

I den eldre delen av Marmaris er smugene smale og her finner du et stort basarområde med hundrevis av boder og småbutikker som kan gi deg en super shoppingopplevelse.

Ønsker du å ta fri fra stranden en dag er det flere gode turmål i nærheten av Marmaris enten du velger øyturer i skjærgården, elvetur til oltidsbyen Dalyan eller jeepsafari i et dramatisk landskap. Altså, her finner du noe for enhver smak Marmaris har noe for alle.

Avstanden fra flyplassen er ca 100 km.


» Bilder fra Marmaris

Icmeler
Icmeler ligger ca 7 km fra Marmaris, og det går en strandpromenade mellom disse stedene.Småbyen ligger ved innseiling til Marmaris-bukten. Dette er en nydelig liten by med fargerik beplantning. Hele strandpromenaden er en herlig alle av palmer.

Den trivelige og vennlige stemningen i Icmeler gjør at det har blitt mange barnefamiliers favorittreisemål. Strendene er relativt langgrunne, og det er fin/grovkornet sand. Dere kan leie solstoler og parasoller på stranden, og det er mange ulike vannsportsaktiviteter å velge mellom.

Fra stranden og gjennom hele byen strekker det seg en nydelig kanal. Langs hele kanalen er det beplantet med herlige trær og blomster. Her kan du nyte både god mat og drikke i en av de mange restauranter og kafeer som ligger her. Restaurantene serverer alt fra tyrkiske spesialiteter til retter fra det internasjonale kjøkken.

Avstanden fra flyplassen er ca 107 km.


» Bilder fra Icmeler

Kas
Med sine ca 5000 innbygere er Kas i dag en fredelig og veldig hyggelig liten fiskerby. Du finner ingen gode bystrender i Kas, men stedet er et godt utgangspunkt for fotturer, dykking og båtturer til strender og severdigheter.
» Bilder fra Kas

Turunc
Turunc er en idyllisk og fredlig liten landsby beliggende mellom bratte fjell langs sjøen et par mil sørvest for Marmaris. Små hoteller og et antall hyggelige restauranter. Stedet har en ren og fin sandstrand, idéell for barn og et utgangspunkt for ulike vannsportaktiviteter. Daglig går det offentlige busser til Marmaris.
» Bilder fra Turunc

Fethiye
Fethiye, som ligger mellom Antalya og Marmaris, regnes som et av Tyrkias beste feriedestinasjoner. Her kan du kombinere late feriedager i et internasjonalt miljø med besøk i områder med historisk sus.

Småbyen har historiske røtter tilbake til 400 før vår tid. Ruinene av denne byen ligger som et amfiteater sør for byen. Her ligger også området med de store gravkammerene med sine flott ornamenterte fasader.

I havnen i Fethiye ligger det gamle fiskertorget. Her ligger det et utall av små og koselige restauranter. I dette området ligger også Fethiyes gamle bykjerne med basarer og spennende butikker. Herfra kan du ta taxibåt til noen av de nærliggende stedene. Det går også minibusser (Dolmus).

Det er fine strender i Fethiye, men om du reiser et stykke utenfor byen så finner du de fineste strendene, bl. Ölüdeniz-stranden som er 2 km lang. Fethiye er starten for en flott vandrerute som strekker seg nedover i retningen mot Antalay. Paraglidere fra hele verden kommer til dette området for å drive sin hobby under optimale forhold

Avstanden fra flyplassen er ca 70 km.


» Bilder fra Fethiye

Patara
Patara er en severdighet for ekte strandløver såvel som historisk interesserte. Den over 10 km lange stranden er fredet og skal forlates ved solnedgang, fordi den sjeldne skilpadden Caretta caretta legger egg her.

I Patara finner du rester av en oldtidsby med spredte sarkofager, en triumfbue og et teater og rester av et bad og et lite tempel.

Den lykiske havnebyen ligger i dag én til to km inn i landet. Patara ligger ca 30 km vest for Kas eller 70 km øst for Fethiye.


» Bilder fra Patara

Marmaris | Icmeler | Kas | Turunc | Fethiye | Patara