Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Tyskland

Topp » Tyskland

Tyskland
Tyskland er en føderasjon bestående av 16 stater. Tyskland er en av stormaktene i EU, og også et av verdens største industriland. Hovedstaden Berlin er en av Europas store kulturelle hovedsteder. Tyskland har også gjennom tidene vært stor bidragsyter til den vestlige kulturarven med f.eks. store komponister, forfattere, vitenskapsmenn, malere, diktere, astronomer osv.


Tysk jul


München
Munchen er den tredje største byen i Tyskland. Selve byen har 1,3 millioner innbyggere, men regner man med området rundt stiger tallet til nesten 4 millioner. Munchen er en velstående katolsk by med en rekke kulturelle tilbud. Pave Bendedikt XVI var erkebiskop av München erkebispedømme i tidsrommet 1977-1982.

Oktoberfesten er den største turistattraksjonen i München. Det er en ølfestival som holdes i slutten av september og inn i oktober. Den ble arrangert for første gang i 1810 av Bayerns kongelige. Det er siden blitt en årlig folkefest og er i dag verdens største folkefest. Den trekker ca 6 millioner turister, men München er kjent for flere ting enn øl og hesteløp.

BMW har sitt hjemsted i München. De har et museum i München som er veldig populært. Museet har eksemplarer av nesten alle BMWs modeller som har vært produsert. En drøm for BMW-entusiaster. München har nesten 50 museer, et større antall teatre og flere operahus. Byen har også flere parker og Englische Garten er verdensberømt. Den er større en Central Park i New York.

München har en interessant historie. Nazistpartiet holdt sitt første møte her, og nazismen hadde mange tilhengere i denne byen. Dette måtte München betale dyrt for. Byen ble nærmest jevnet med jorden under 2 verdenskrig. Sommer-OL ble i 1972 arrangert av München. 11 utøvere fra Israel ble tatt til fange av arabiske terrorister og senere drept da tysk politi forsøkte redde dem. Blant annet ble flere gisseltakere og en tysk politimann drept.


» Bilder og kart fra München

Düsseldorf
Düsseldorf er ikke stort større enn Oslo, og har rundt 600 000 innbyggere. Mange av de besøkende i Düsseldorf er finansfolk og messedeltakere. Düsseldorf arrangerer flere store messer i året.

Gamlebyen er kjent for et meget bra uteliv. Her finnes det kroer, barer og nattklubber på rekke og rad. Tysk middag er et kraftig måltid som ofte består av pølse og svinekjøtt. Düsseldorf har også et stort utvalg av restauranter fra aller verdens kjøkken. Og når det gjelder drikke går det mye i øl.

Det finnes mange eksklusive og flotte butikker spesielt i Köningsstrasse og Köningsalle. Prisnivået ligger på omtrent det samme som i Norge.

Düsseldorf har også en rekke museer, en opera og flere teatre.

Flyplassen ligger 6 km utenfor Düsseldorf.


» Bilder og kart fra Düsseldorf

Berlin
Berlin har etter murens fall i 1989 vokst og blitt en av Europas mest sprudlende og mest "hotte" hovedsteder. Igjen glinser de gamle paradegatene og torgene. Mye har blitt gjort for å hviske ut de tidligere grensene mellom øst og vest, men man kan forsatt merke oppdelingen. I den vestlige delen av storbyen er det området rundt den store forretningsgaten Kurfürstendamm som dominerer, og i øst er det det gamle sentrum ved Alexanderplatz. Mellom disse formes nå det nye Berlins sentrum, Potzdamer Platz. Berlin er en kulturby med mengder av aktiviteter. Blant annet så er det flere operahus, nasjonalmuseer og filmindustriens eget "Hollywood". Flere ganger i året arrangeres festivaler og andre kultureventer. Det er et rikt fornøyelsesliv med mange ulike stiler, alt fra klassiske tyske "bierstuben" med "ompa-ompa-musikk" til trendige techno- og house klubber.

Det er lett å finne fram i Berlin med buss, trikk eller tog.

Det er tre større flyplasser i Berlinområdet; Tempelhof - THF - Tempelhof Airport ligger ca 6 km utenfor Berlin, og det går tog og taxi. Tegel - TXL - Tegel Airport ligger ca 8 km utenfor sentrum og det går buss, tog og taxi. Schonefeld - SFX -ligger ca 19 km utenfor Berlin. og det går buss, tog og taxi.


» Bilder og kart fra Berlin

München | Düsseldorf | Berlin