Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

München

Topp » Tyskland » München

München
Munchen er den tredje største byen i Tyskland. Selve byen har 1,3 millioner innbyggere, men regner man med området rundt stiger tallet til nesten 4 millioner. Munchen er en velstående katolsk by med en rekke kulturelle tilbud. Pave Bendedikt XVI var erkebiskop av München erkebispedømme i tidsrommet 1977-1982.

Oktoberfesten er den største turistattraksjonen i München. Det er en ølfestival som holdes i slutten av september og inn i oktober. Den ble arrangert for første gang i 1810 av Bayerns kongelige. Det er siden blitt en årlig folkefest og er i dag verdens største folkefest. Den trekker ca 6 millioner turister, men München er kjent for flere ting enn øl og hesteløp.

BMW har sitt hjemsted i München. De har et museum i München som er veldig populært. Museet har eksemplarer av nesten alle BMWs modeller som har vært produsert. En drøm for BMW-entusiaster. München har nesten 50 museer, et større antall teatre og flere operahus. Byen har også flere parker og Englische Garten er verdensberømt. Den er større en Central Park i New York.

München har en interessant historie. Nazistpartiet holdt sitt første møte her, og nazismen hadde mange tilhengere i denne byen. Dette måtte München betale dyrt for. Byen ble nærmest jevnet med jorden under 2 verdenskrig. Sommer-OL ble i 1972 arrangert av München. 11 utøvere fra Israel ble tatt til fange av arabiske terrorister og senere drept da tysk politi forsøkte redde dem. Blant annet ble flere gisseltakere og en tysk politimann drept.