Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Ungarn

Topp » Ungarn

Ungarn
Ungarn er et spennende land og et område av Europa som fortjener vår oppmerksomhet. Hovedstaden Budapest er et eldorado for alle med interesse for kunst, kultur, arkitektoniske mesterverk og spennende historie. Les mer om hva Det Ungarske Turistkontor i Norden anbefaler.
Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Hungary Tourism (EN)
Kart UngarnBudapest
Budapest er en vakker og spennende by. Elven, Donau, flyter bred og mektig gjennom storbyen. Langs bredden av elven ligger vakre slott og historiske bygninger. Et velfungerende nett av trikker og tunnelbaner gjør det lett å komme seg rundt i Budapest - en storby med ca 2 mill innbygere. Om du kjøper deg "Budapestkortet", er alle reiser med trikk og tunnelbane inkludert, samt rabatter på muséer etc.

Budapest er blant annet kjent for sine kurbad. Ved foten av Gellérthøyden ligger det kjente Gellért hotell og kurbad. Donau deler Budapest i to - Buda med slottet og Gellérthøyden og Pest med parlamentet. Overalt finnes praktfulle kirker, intime restauranter, fortauskaféer og spennende markeder i brede handlegater og butikksentre, hvorav Vácigaten er den mest kjente. Andre viktige severdigheter er nasjonalmuséet, nasjonalgalleriet og statsoperaen.

Budapest har en merkelig virkning på de fleste oss. Det er en by du alltid vil ønske å komme tilbake til.


» Bilder og kart fra Budapest

Budapest