Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

USA

Topp » USA

USA
USA er stort og mektig og det er også avstandene. Det bor mer enn 285 millioner innbyggere her. Det er derfor et klokt valg å ikke kombinere for mange steder og stater på en og samme reise. På østkysten ligger bl.a. New York og Florida. På vestkysten ligger California, San Fransisco og Los Angeles. Uansett hvor du velger å reise finnes det et enormt utvalg av severdigheter og steder å oppdage og besøke, så bruk god tid!

Tenk på at det er strenge regler for å komme inn i USA. Det er smart å kontrollère pass og andre papirer en ekstra gang slik at alt er i orden.

Kart USA

New York

- storartet shopping, spektakulær skyline og supre spisesteder

New York er en av verdens mest travle byer og er også kjent som "The Big Apple" eller "Byen som aldri sover". Metropolen byr på en overflod av turistattraksjoner, god mat, underholdning og shopping.

New York er delt inn i bydelene Manhattan, Queens, Brooklyn, Bronx og Staten Island. Majoriteten av turistene i byen tilbringer mye tid på Manhattan hvor de fleste severdighetene befinner seg. Det er populært å reise en langweekend til New York, men det kreves et lengre opphold for å med seg alt det byen har å by på.

New York har et "norsk" klima med fire sesonger og byen er spesielt populær vår og sommer. Byen er lett tilgjengelig med direkteruter fra Norge som ankommer Newark International Airport eller via andre europeiske byer til John F. Kennedy International Airport.

New York er en ganske dyr by å bo i. Mange kjente hotellkjeder har tilholdssted på Manhattan, men selv enkle hoteller har høye priser sammenliknet med liknende byer rundt om i verden. Prisnivået på mat og drikke er ganske hyggelig for nordmenn og kvaliteten er meget bra.

Tips på aktiviteter man kan gjøre i New York:

* Shopping, shopping og shopping
* Gjøre grundig research og finne flere av de meget gode restaurantene i byen
* Times Square besøkes av cirka 40 millioner turister hvert år
* Empire State Bulding med sitt utkikkspunkt i 86. etasje (godt alternativ er Chrysler-bygningen)
* Kombinere en tur til Frihetsgudinnen med innvandringsmuseet på Ellis Island
* FN-bygningen ligger på 42. street ved East River
* Stå på skøyter (vinter) eller løpe seg en tur (sommer) i Central Park
* Besøke Metropolitan Museum of Art og/eller The Museum of Modern Art
* Få med seg ishockeykamp i en av verdens mest kjente arenaer, Madison Square Garden
* Oppleve bohemkulturen i Greenwich Village
* Se et teaterstykke eller en musikal på Broadway
* Besøke World Trade Center memorial

Gode linker:

http://www.nycgo.com/manhattan
http://www.nycgo.com/brooklyn
http://www.nycgo.com/the-bronx
http://www.nycgo.com/queens
http://www.nycgo.com/staten-island
http://www.nycgo.com/maps/
http://www.nycgo.com/articles/official-nyc-information-centers/


» Bilder og kart fra New York

Puerto Rico

Introduksjon til Puerto Rico

Puerto Rico eller Associated Free State of Puerto Rico, er et selvstyrt territorium som tilhører USA. Landet ligger i den nordøstlige Karibien, mellom Den dominikanske republikk og Jomfruøyene. Puerto Rico er et populært turistmål, og den unike kulturen har påvirkninger fra en blanding av afrikansk, spansk, indiansk og nordamerikanske røtter.

Ferier i Puerto Rico

Puerto Rico er rik på historiske og arkeologiske steder, og mange av disse er knyttet til landets spanske arv. I byer som San Juan, kan man beundre et stort antall monumenter og offentlige bygninger fra 1500-tallet. Noen av de mer kjente av dem er katedralen San Juan, festningen El Morris og det vakre dominikanske klosteret. Andre steder det er mulig og besøke er Casablanca, et herskapshus bygget for øyas første guvernør.

Musikk er en viktig del av kulturen i Puerto Rico og som landet selv inneholder den mange forskjellige påvirkninger. Afrikanske rytmer kombinert med en spansk barokk stil som skaper noe helt nytt og originalt. Selv maten i Puerto Rico bader i et vell av influenser og skaper noe som er både unikt og minneverdig.

Landet har noen fantastiske strender og for mange er disse en av hovedattraksjonene under en ferie i Puerto Rico. Kilometer på kilometer med idyllisk kystlinje tilbyr et stort utvalg strender med god plass for soling eller bading i krystallklart vann. Ikke overraskende, er vannsport også et populært tidsfordriv på øya. Jet ski, paragliding, kitesurfing, windsurfing, alt du kan forestille deg tilbys på strendene i Puerto Rico. Dykking i særdeleshet er svært populær som en kombinasjon av det rene krystallklare vannet og fantastiske korallrev gir det ideelle forhold for sporten.

Billige ferier Puerto Rico

Det er svært vanskelig å sammenligne en ferie i Puerto Rico med andre reisemål på planeten. En unik blanding av kulturer kombinert med en fantastisk natur gjør det til et land som ingen andre. Seeing is believing, og når du bestiller din ferie til Puerto Rico ved solfaktor.no vil du oppleve en ferie uten like.

Språk

spansk og engelsk

Valuta

USD

Lokal tid

GMT 5 timer


» Les mer om Puerto Rico

Hawaii

Velkommen til et tropisk paradis

Hawaii - bare navnet lar drømmene fly avsted til frodige øyer med øde strender, sydhavsrytmer og svaiende palmer. Og slik er det i virkeligheten også, fordelt på over hundre øyer. Den mest kjente er Oahu, og det er også her hovedstaden Honolulu ligger.

Hawaii har et tropisk klima, med temperaturer på 28-32 grader året rundt. Nedbørsmengdene er jevnt fordelt utover året, men tørrest er det fra desember til mai. Pris på hoteller er da også noe høyere enn i de andre månedene. Særlig oktober-nobvember utmerker seg som prisgunstige reiseperioder. Havet er deilig, varmt og krystallklart hele året, og inviterer til herlig avkjølende bad i tropevarmen.

Hawaii passer like godt for familieferien som for bryllupsreisen. Alle vil finne roen enten det er livlige Waikiki Beach man bor ved, eller et av de mange resortene på mer eller mindre øde strender.

Kombiner gjerne to ulike øyer. Maui og Oahu er utmerkede destinasjoner. Svært forskjellige landskap men allikevel bare noen mil unna hverandre.


» Bilder fra Hawaii
» Les mer om Hawaii

Florida
Florida eller "The Sunshine state" byr på stor variasjon. Her blandes ulike type mennesker og aktiviteter. Opplevelsene og plassene er mange som blandes med ekte storbyatmosfære, moderne kultur, storslått natur og mange herlige strender. Det er enkelt å leie bil og kjøre rundt på egen hånd. Det er en bra måte å bli kjent med Florida på.Hele området kan sammenliknes med en gedigen dropspose.Her er det bare å velge og plukke ut de aktivitetene en vil gjennomføre. Som med dropsposen, du orker ikke "spise" alt.

Miami eller Miami Beach har en trivelig stemning og yrende liv. Fort Lauderdale kalles ofte for Amerikas Venezia og har en mer avslappet atmosfære. Orlando er kanskje mest kjent for alle de mektige fornøyelsesparkene. Den ene er mer imponerende enn den andre og er selvfølgelig et paradis for alle aldre.

I september og oktober kan det forekomme små og store stormer, så reis gjerne til Florida på andre tider av året.


» Les mer om Florida

New York | Puerto Rico | Hawaii | Florida