Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Florida

Topp » USA » Florida

Florida
Florida eller "The Sunshine state" byr på stor variasjon. Her blandes ulike type mennesker og aktiviteter. Opplevelsene og plassene er mange som blandes med ekte storbyatmosfære, moderne kultur, storslått natur og mange herlige strender. Det er enkelt å leie bil og kjøre rundt på egen hånd. Det er en bra måte å bli kjent med Florida på.Hele området kan sammenliknes med en gedigen dropspose.Her er det bare å velge og plukke ut de aktivitetene en vil gjennomføre. Som med dropsposen, du orker ikke "spise" alt.

Miami eller Miami Beach har en trivelig stemning og yrende liv. Fort Lauderdale kalles ofte for Amerikas Venezia og har en mer avslappet atmosfære. Orlando er kanskje mest kjent for alle de mektige fornøyelsesparkene. Den ene er mer imponerende enn den andre og er selvfølgelig et paradis for alle aldre.

I september og oktober kan det forekomme små og store stormer, så reis gjerne til Florida på andre tider av året.

Kart FloridaFort Lauderdale

Badebyen med sommer hele året

For Lauderdale ligger i sørstaten Florida, og er an av de mest kjente feriebyene I USA. Byen er kanskje mest kjent som hovedanløp for et stort antall cruisebåter, men mange velger også å feriere på. Her er det milevis med flotte sandstrender, sol, bad og moro som gjelder. Langs stranden går en hyggelig promenade (Atlantic Boulevard) som er ypperlig å sykle langs.

Fort Lauderdale ligger bare ca 40 minutter nord for metropolen Miami, og det er således enkelt å kombinere disse to, enten via dagsturer eller ved å legge inn noen netter på Miami Beach. Kjendisliv, jetset, shopping, mat og uteliv råder på Miami Beach, og det er gøy å oppleve for en kveld.

Klimaet i Fort Lauderdale er subtropisk, med lange, varme og fuktige sommere, og svale, tørre vintere. Orkansesongen er på høsten, og selv om orkaner sjelden treffer, kan det allikevel være en del ruskevær og nedbør på denne tiden av året. Den beste tiden å reise på er fra desember til mai, da ligger temperaturen på ca 25-28 grader på dagtid, og noe svalere på natten. På sommeren kan det bli ganske varmt og det er vanlig med kraftige og korte regnskurer på ettermiddagene.

Med de nye direkteflyene fra Oslo er Fort Lauderdale nærmere enn noen sinne, og ferien i USAs solskinnsstat er bare noen klikk unna! Med enkel reisevei, god infrastruktur og trygge rammer er dette også et utmerket sted å reise med barn.


» Bilder og kart fra Fort Lauderdale

Fort Myers Beach
I Fort Myers er det rolig og avslappende tempo. Strendene er brede og fine.
» Bilder og kart fra Fort Myers Beach

Orlando
Orlando er først og fremst kjent for de mange fornøyelsesparkene. Den mest kjente er nok Walt Disney World. Byen og parkene besøkes hvert år av millioner av mennesker. - Ikke rart byen går under navnet "Entertainment Capital of the World"! Andre kjente parker er Sea World, Island of Adventure, Universal Studios- og mange mange flere parker og attraksjoner.

I Orlando er det gode shoppingmuligheter og restauranter av alle slag. Altså, her er det noe for enhver "feriesmak".

Tilsammen gjør dette Orlando til en familievennlig by med store muligheter for en uforglemmelig ferie for både små og store!


» Bilder og kart fra Orlando

Miami

Miami - Floridas solfylte ferieklassiker

Miami er en av Floridas største byer, og også en av de mest kjente. Mange får nok assosiasjoner tilbake til 80-tallet og tv-serien Miami Vice, og når du først kommer til Miami ser det ut akkurat slik som på tv.

Miami er, sammen med Fort Lauderdale de to største cruise-anløpene for seilaser I Karibia og omegn. Mange reiser rett fra flyplassen og til havnen, men det kan være lurt å legge inn noen dager I Miami først. Det er mye å gjøre I Miami, og en alligatorsafari på sumpene i Everglades er en spennende aktivitet, med muligheter for å se et rikt dyre- og fugleliv.

De aller fleste som reiser til Miami bor ikke I selve byen, men på Miami Beach, en langstrakt halvøy, en 'by I byen'. Her finnes strender, restauranter, shopping og et pulserende uteliv.


» Bilder fra Miami
» Les mer om Miami

Fort Lauderdale | Fort Myers Beach | Orlando | Miami