Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Puerto Rico

Topp » USA » Puerto Rico

Puerto Rico

Introduksjon til Puerto Rico

Puerto Rico eller Associated Free State of Puerto Rico, er et selvstyrt territorium som tilhører USA. Landet ligger i den nordøstlige Karibien, mellom Den dominikanske republikk og Jomfruøyene. Puerto Rico er et populært turistmål, og den unike kulturen har påvirkninger fra en blanding av afrikansk, spansk, indiansk og nordamerikanske røtter.

Ferier i Puerto Rico

Puerto Rico er rik på historiske og arkeologiske steder, og mange av disse er knyttet til landets spanske arv. I byer som San Juan, kan man beundre et stort antall monumenter og offentlige bygninger fra 1500-tallet. Noen av de mer kjente av dem er katedralen San Juan, festningen El Morris og det vakre dominikanske klosteret. Andre steder det er mulig og besøke er Casablanca, et herskapshus bygget for øyas første guvernør.

Musikk er en viktig del av kulturen i Puerto Rico og som landet selv inneholder den mange forskjellige påvirkninger. Afrikanske rytmer kombinert med en spansk barokk stil som skaper noe helt nytt og originalt. Selv maten i Puerto Rico bader i et vell av influenser og skaper noe som er både unikt og minneverdig.

Landet har noen fantastiske strender og for mange er disse en av hovedattraksjonene under en ferie i Puerto Rico. Kilometer på kilometer med idyllisk kystlinje tilbyr et stort utvalg strender med god plass for soling eller bading i krystallklart vann. Ikke overraskende, er vannsport også et populært tidsfordriv på øya. Jet ski, paragliding, kitesurfing, windsurfing, alt du kan forestille deg tilbys på strendene i Puerto Rico. Dykking i særdeleshet er svært populær som en kombinasjon av det rene krystallklare vannet og fantastiske korallrev gir det ideelle forhold for sporten.

Billige ferier Puerto Rico

Det er svært vanskelig å sammenligne en ferie i Puerto Rico med andre reisemål på planeten. En unik blanding av kulturer kombinert med en fantastisk natur gjør det til et land som ingen andre. Seeing is believing, og når du bestiller din ferie til Puerto Rico ved solfaktor.no vil du oppleve en ferie uten like.

Språk

spansk og engelsk

Valuta

USD

Lokal tid

GMT 5 timer


Carolina

Carolina

Carolina er kjent som "La Tierra de Gigantes" (land av giganter), for å hedre en av sine innbyggere: Don Felipe Birriel, som var den høyeste mann i Puerto Rico's historie, med en ubekreftet høyde på 2,413 meter.

Carolina er også kjent som "El Pueblo de los Tumba Brazos", ettersom det sies at før i tiden så løste folk sine konflikter med en duell. Byen ble grunnlagt av Spanske kolonister i 1816. Byen ble senere omdøpt i 1857 av Carlos II av Spania. Byens opprinnelige navn var Trujillo Bajo. Byen tok et nytt navn når Don Gaspar Martínez, personen som donerte landet der byen ligger, ba om og få oppkalt byen Carolina for og hedre sin datter Carolina de San Juan..

Carolina var tidligere et viktig senter for sukkerproduksjon. I dag er Carolina Puerto Rico's fjerde største by og den industrielle hovedstaden for sin konsentrasjon av fabrikker.

Carolina grenser til Atlanterhavet; sør for Gurabo og Juncos; øst for Trujillo Alto og San Juan; og vest for Canóvanas og Loíza. Elvene er: Rio Grande de Loíza, og Canovanillas.

Hva man kan se og gjøre i Carolina.

 • Caribbean Raceway Park, bilracing.
 • Carolina Beach, som ligger mellom Isla Verde og Piíones direkte bak flyplassen.
 • Carolina Bowling Center
 • Casa Escutó
 • Coliseo Roberto Clemente, i mer enn 10 år har dette anlegget vært en av de viktigste idrettshallene i Puerto Rico. Det holdes også store konserter her. Hallen er oppkalt etter baseballstjernen Roberto Clemente, som døde i en flyulykke.
 • Isla Verde Mall, stort shoppingsenter
 • Parque Conmemorativo Julia de Burgos, en park dedikert til dikteren Julia de Burgos,hennes mausoleum er også her.
 • Pinones Beach, som ligger cirka 16 km øst for San Juan.
 • Plaza Carolina
 • Plaza Escorial

Festivaler og arrangementer

 • April - Feria de Artesania Femenina
 • Mai - Fiestas Patronales de San Fernando
 • Hvert år feirer Carolina sin skytshelgen med en festival. Festlighetene inkluderer dans, mat, parader og religiøse prosesjoner.
 • Juli - Feria de Artesanias
 • August - Semana de Roberto Clemente

Avstand fra San Juan: ca 10 km.

Befolkning ca 176,000Isla Verde

Reise Isla Verde

Språk

spansk og engelsk

Valuta

USD

Lokal tid

GMT - 5 timer

Isla Verde

Isla Verde er et område like utenfor Puerto Ricos hovedstad San Juan. Stedet ligger tilknyttet til universitetsbyen Rio Piedras og boligområdet Hato Rey. En ferie i Isla Verde tilbyr en blanding av historiske severdigheter og en livlig ferieatmosfære med noe for alle, fra familier til festglade mennesker.

Hva man kan se og gjøre i Isla Verde

Det er mye å se og gjøre under en ferie i Isla Verde. Et godt utgangspunkt kan være den vakre universitetsparken, et velholdt parklignende område som er et flott sted for en avslappende spasertur eller en piknik. Du vil også finne forretningsområdet her, et område kjent som Golden Mile.

Arkitekturen i dette distriktet er både moderne og innovativt, en sterk kontrast til den koloniale spanske arkitekturen som er så populært rundt den nærliggende gamlebyen i San Juan.

Dette området av Puerto Rico sees på som feriedelen av San Juan. En ferie i Isla Verde vil bringe deg nære noen av landets mest populære turistattraksjoner; massive all-inclusive hoteller, utallige fine restauranter, fornøyelsesparker og vakre strender, alt dette venter deg når du velger å bestille en ferie til Isla Verde. Strendene her er omtrent så nær perfeksjon som du noensinne vil finne med krystallklart vann og kilometer med fin, gyllen sand. Det er også et stort utvalg av vannsportsaktiviteter tilgjengelig i området, med spennende aktiviteter som for eksempel paragliding, windsurfing og jetski.  Du kan utforske de magiske korallrevene mens du dykker, eller ta en guidet undevannstur i bukten.

Prøv det lokale kjøkkenet på ferie i Isla Verde, eller bare nyte atmosfæren på en av de mange lokale musikkscenene. Området tilbyr også et stort utvalg av nattklubber, med flere steder hvor du  kan gå og danse hele natten. Hvis du leter etter noe og gjøre for en dag, mens du er på ferie i Isla Verde, så vil du finne mange alternativer i den nærliggende hovedstaden San Juan. Her står spansk barokkstil arkitektur og kirker fra det 16. århundre side ved side med moskeer, kunstgallerier og moderne kjøpesentre. Det er et virkelig mangfoldig samfunn, med den unike blandingen av ulike påvirkninger i landets historie som idag utgjør Puerto Rico's rike kultur.

Billig ferie i Isla Verde

En feriereise til Isla Verde tilbyr noe for alle, og den unike puertoricanske kulturen gjør dette til et reisemål helt ulikt alle andre reisemål. Enten du er her for strendene, nattklubbene eller for den spanske koloni-arkitekturen vil din ferie til Isla Verde, være noe du husker i årene som kommer. Bestill en billig ferie til Isla Verde med solfaktor.no Bestill din ferie til Puerto Rico med solfaktor.noCondado

Condado

Condado er et attraktivt og noe av en "designer"-destinasjon som ligger like øst for Puerto Rico sin hovedstad San Juan. Her finner du et godt utvalg av attraksjoner, fine restauranter og noen av de beste strendene i Puerto Rico. Noe av dette gjør en ferie i Condado til et perfekt valg for familier, par og alle andre som ønsker å utforske området i sitt eget tempo.

Ferier i Condado

Hvis du vurderer en tur eller dagstur under ferien til Condado innser du raskt at du er innenfor rekkevidde av den gamle bydelen San Juan. Det koloniale området er fylt med fascinerende 1500-tall hus og kirker, hvorav mange er utsmykket i spansk barokk og gotisk stil.

I den sørlige delen av Condado, vil du finne de mest populære shoppingområdene i Wilson Street, Aldea Street, begge er fantastiske steder hvis du leter etter en souvenir fra Condado. Du vil også finne et rikt utvalg av restauranter og barer i området. Et utmerket sted hvis du er interessert i å prøve det lokale kjøkkenet - som så mye annet i Puerto Rico, har maten mange påvirkninger fra blant annet det indianske, afrikanske, spanske og nordamerikanske kjøkkenet.

Hvis strender er noe for deg, bør du ta deg direkte til den atlantiske kysten. Her finner du fantastiske strender med fin, gyllen sand som tilbyr ideelle forhold for soling og bading. Barna kan bade trygt i vannet, og du vil også finne et godt utvalg av vannsportsaktiviteter og prøve ut - hvorfor ikke prøve windsurfing eller hoppe over bølgene på en jet-ski. En annen populær aktivitet her er dykking, og det finnes en rekke dykkersentre rundt om i Condado hvor du kan leie utstyr for dagen, eller ta en leksjon eller to. Den utmerkede sikten betyr at du ikke vil ha noen problemer med å oppdage merkelige og fantastiske eksempler på det lokale marine livet!

Alternativt kan du ta turen innover og utforske det dramatiske og naturskjønne landskapet i området. Condado Lagoon er et spesielt vakkert sted og et flott reisemål for fotturer, sykling eller bare for en piknik.

Billig ferie i Condado

Bestill ferien på Condado av solfaktor.no og du vil få en svært rimelig tur. Det store utvalget av attraksjoner i Condado gjør det til en destinasjon som vil være noe som burde interessere alle. Bestill reisen til Puerto Rico tur med solfaktor.no

Språk

Spansk, engelsk

Valuta

USD

Lokal tid

GMT - 5 timerHumacao

Humacao

Humacao ligger på Puerto Rico østkyst, nord for Yabucoa, sør for Naguabo, øst for Las Piedras og vest for Vieques passasjen.

Humacao er kjent som "La Perla del Oriente" (Pearl of the Orient) og "La Cuidad Gris" (den grå byen). Byen ble grunnlagt i april 1722 og ble uavhengig (by) 1793. Humacao navnet stammer fra det lokale indianerhøvdingen Jumacao.

Utenfor kysten ca 1 km fra Humacao er en øy bebodd av rhesusaper som i 1930 ble brukt i vitenskapelige eksperimenter. Cayo Santiago (15,2 dekar) er hjem til en av de to feltstasjoner som tilhører Caribbean Primate Research Center. Den lille øya har en befolkning på ca 800 apekatter som er direkte etterkommere av de opprinnelige 409 aper importert fra India i 1938. Den strenge forskningspolitikken begrenser antall besøkende til denne lille øya, men man kan cruise rundt og snorkle i nærheten, mens man observerer apene fra en avstand som er trygt for både deg og dyrene.

Humacaos lille flyplass, betjenes av Vieques Air Link med en daglig flygning fra Vieques.

Hva man kan se og gjøre i Humacao

Buena Vista Beach, Casa Roig Museum. Bygget i 1920 av Antonin Nechodoma, moderne kunstutstillinger, El Morrilo Beach, Observatoriet, Observatorio Astronómico holder åpent hver torsdag på kveldstid hvor man kan dra og se på nattehimmelen. Alle besøkende har mulighet til å observere Månen, synlige planeter, flere stjerner, stjernetåker,  galakser og globulære og galaktiske klynger.

Palmas del Mar Casino Palmas del Mar golfbane designet av Gary Player Palmas del Mar Resort, har fire par-5 hulls baner Palmas del Mar med tyve tennisbaner, Punta Santiago Beach, Refugio de Vida Silvestre, et naturreservat Shiraz, Charters, arrangør av fisketurer for erfarne sportsfiskere, nybegynnere og familier med små barn.

Den vanligste fisken i Karibien er den spennende Blue Marlin som i gjennomsnitt veier 90 kg.

Bestill Humacao med solfaktor.no nå.Cabo Rojo

Cabo Rojo

Cabo Rojo er kjent som "El Pueblo de Cofresi" (Cofresi’s by). Cabo Rojo ble grunnlagt i desember 1771 av Nicolás Ramírez Arellano og Miguel de Muesas.

Det sies at Cabo Rojo hentet navnet sitt fra den store mengden av mineraler på kysten sin som gjorde vannet rødlig. Cabo betyr nes og Rojo betyr rød.

Cabo Rojo er stort sett flat og byen ligger i den vestlige kystdalen. Cabo Rojo grenser til det karibiske hav, sør for Mayagüez og Hormigueros; og vest for Hormigueros, San Germán og Lajas. Elver i områdete er: Guanajibo, Cajul, Seco, Viejo og Cano Conde Avila.

Den første kirken ble innviet i 1783 med navnet San Jose

Bukten Boqueron, en del av kommunen Cabo Rojo, strekker seg noen kilometer inn i landet, med kilometer med hvit sand, er det et ypperlig sted for bading og avslapning. Det er en utmerket strand for svømming.

Cabo Rojo National Wildlife Refuge, en subtropisk tørr skog (Dry Forest) har et besøkssenter og interaktive utstillinger samt fuglekikking løyper, 50 fuglearter, inkludert flere truede. Ingen camping tillatt.

Cabo Rojo fyr ble bygd i 1881 på kalksteinsklipper som faller 300 meter vertikalt ned i sjøen. Det er også kjent som "Faro de Los Morillos". Dette gamle fyret ble automatisert og elektrifisert i 1967. Spektakulær utsikt.

Hva man kan se og gjøre i Cabo Rojo

 • Boqueron Beach  Boqueron Beach er utmerket for bading. Parkering for hundrevis av biler, camping og garderober.
 • Boqueron Forest Reserve - Plassert i Cabo Rojo, like vest for Boqueron Reservatet består av 400 dekar av mangrove våtmarker.
 • Buye Beach - Like nord for landsbyen Boqueron
 • Cabo Rojo Lighthouse ("El Faro")
  Cabo Rojo Lighthouse ligger på Route 303 og ble bygget 1881 på kalkstensklippene som faller  300 meter ned i. Det er også kjent  som "Faro de Los Morillos".
 • Combate Beach, vei 3301 i Combate-området.
 • Joyuda Beach
 • Museo de Los Proceres
  Museo de Los Proceres.Museet inneholder en skulptur-utstilling av nasjonale ledere, et indiansk kulturgalleri, utstillinger av puertorikanske samtidskunstnere, en samling av malerier og et teater for skuespill og konferanserom
 • Phosphorescent Bay
 • Plaza De Recreo, byens største torg.
 • Punta Arenas Beach
 • Punta Guaniquilla Reserve
  Dette 388-hektar store  reservatet beskytter et variert landskap som inkluderer en odde, en tørrskog, palmer og mangrove, unike kalksteinsformasjoner i to laguner, et hulesystem, kaktuser, og sumpområder. Stedet  er bemerkelsesverdig da det er tilholdssted for truede fuglearter som blant annet den truede vestindiske Whistling Duck, Ruddy Duck, og Caribbean Coot. Området er også anerkjent som et trekkfugl- fuglereservat og er et viktig overvintringsområde for landfugler.
 • Punta Real Beach

Festivaler og arrangementer

 • Mars - Festival del Pescao
 • April - Festival de los Años Cuarenta
  Byens torg blir da dekorert for og se ut som det gjorde på 1940-tallet, .
 • April - Festival del Chigüero
 • April - Jornada en Betances
  festival for og hedre  Dr. Ramon Emeterio Betances. Han blir sett på som Puerto Rico's første landsfader."El Padre de la Patria"
 • Mai - Festival del Ostion
 • Mai - Tejido de Sombreros
 • Juni - Cruce Bahia Boqueron
 • Juli - Festival del Melon
 • Juli - Retorono a la Arena
 • September - Fiestas Patronales de San Miguel Arcangel
 • Hvert år feirer Cabo Rojo en skytshelgenfestival. Festlighetene inkluderer dans, mat, parader og religiøse prosesjoner
 • Desember - Festival de la Paleta
 • Desember - Festival Le Lo LaiPonce

Ponce

Med en befolkning på ca 195.000 er Ponce Puerto Ricos nest største by (San Juan er den største og  Mayaguez er den tredje). Ponce er kjent under flere navn: La Perla del Sur (Perlen i sør), La Ciudad de los Leones (Løvenes by ), eller som  La Ciudad de las Quenepas. Ponce er også kjent som "Ciudad Señorial" (den majestetiske eller noble byen) på grunn av dens mange vakre  neoklassiske byggninger og fasader.

Ponce ble grunnlagt i 1692 av Juan Ponce de León oldebarn - Loíza Ponce de León. Ponce var Spania's hovedstad i den sørlige regionen helt til USA tok over i 1898.

Ponce ligger på den sørlige kystsletteregionen  (ca 5 km) fra den sørlige sentrale kysten på øya), sør for Adjuntas, Utuado og Jayuya; øst for  Peñuelas; og vest for Juana Díaz. Den årlige nedbøren er er cirka 900 mm ved kysten og circa 1200 mm i innlandet og middeltemperaturen er  24°C.

Caja de Muertos solnedgang

Nesten en halv milliard dollar har blitt brukt for og bevare det koloniale preget i Ponce. Hjertet av Ponce har aner fra slutten av 1600-tallet og har blitt erklært en nasjonalskatt. Det består av torg og kirker og svært dekorative koloniale hjem, flotte fontener og en unik brannstasjon.

Ponce er et viktig handels- og distribusjonssenter, og har en havn.  Playa de Ponce Port er en av de travleste havnene i Vestindia og håndterer tobakk, kaffe, rum og sukkerrør.

Severdigheter

Parque de Bombas

Den vakre plassen Plaza de las Delicias er verdt et stopp, med vakre  fontener, en katedral og på benkene sitter de lokale innbyggerne. Den unike røde og svarte brannstasjonen i tre, vanligvis kjent som Parque de Bombas er et landemerke og er fortsatt i bruk. Parque de Bombas ble opprinnelig bygget i 1882 for en utstilling. Fra 1883-1989  fungerte det som hovedkvarter for Ponce's brannvesen. I 1990 ble brannstasjonen gjenåpnet som et museum, det er utstillinger i andre etasje, og det kommunale bandet spiller en gratis konsert hver søndag kveld.

Andre interessante bygninger rundt plaza'n er Casa Alcaldia (rådhuset), den eldste koloniale bygningen i byen, datert til 1840-tallet. Nærliggende finnes Casa Armstrong-Poventud et fantastisk eksempel på den nyklassisistiske arkitektoniske arven på øya.

Parque de Bombas

The Museum of Puerto Rico Music viser til den rike musikalske historien til øya gjennom minner av kjente musikere og har en samling av indianske, spanske og afrikanske musikkinstrumenter.

Det verdenskjente Ponce Museum of Art, er  designet av Edward Durrell Stone (Museum of Modern Art, New York), huser den mest omfattende kunstsamling i Karibien.  Museet ble donert av en stiftelse etablert av Luis A Ferré (guvernør 1968-1972). Bygningen, med syv sammenhengende sekskanter, glasskupler og et par buede trapper, inneholder en av de viktigste pre-rafaelittiske samlinger på  den vestlige halvkule. Museet huser mer enn 1000 malerier og 400 skulpturer, inkludert de fineste samlingene av europeiske verk i Karibien, som verker av Velasquez, Rubens og Rodin. Mye viktig kunst fra Puerto Rico er inkludert i samlingen, noe Inca keramikk og også noe kunst fra Thailand finnes. Museet tilbyr også utstillinger av samtids puertoricanske kunstnere.  

Ponce Katedralen

La Guancha Paseo Tablado, strandpromenaden, Her er utgangspunktet også for ferjer til øya Caja de Muertos, Coffin Island eller Dead Box Island). Det er en liten øy med uberørte strender og et gammel fyrtårn som ble bygget i 1887.

For og få en utrolig utsikt over fjell og hav, kan man reise opp til toppen av El Vigia, et sted hvor man før i tiden speidet etter skip som kom for og angripe byen. Besøkende kan besøke "Virgin Cross" (La Cruz del Vigia), et 30-meters høyt utkikkstårn med utsikt over Ponce og Caja de Muertos. Korset ble bygget i 1984 og er et minnesmerke for den spanske garnisonen som var etablert på toppen av åsen for og speide etter smuglerskip som forsøkte å losse forbudte varer og smuglergods  på den sørlige kysten av Puerto Rico i begynnelsen på 1800-tallet.

Tibes

Castillo Serralles (Serralles Slott) ligger i nærheten av åsen  El Vigia og er en nydelig tidligere residens av den mektigste familen som produserte rom, Serralles-familien, de produserte  Don Q rom. Serralles slott  er et fantastisk eksempel på spansk Revival arkitektur, populært på 1920-tallet. Det har en innendørs patio med fontener, vakre formelle hager matchende stilen på herregården. Det ble designet av arkitekten Pedro de Castro og ble avsluttet i begynnelsen av 1930-tallet.

I nærheten ligger Tibes Indian Ceremonial Center som ble oppdaget i 1975 etter at orkanregn avslørte keramikk og hittil har bare en liten del  så langt blitt gravd ut. Det er til nå den eldste kirkegården som er funnet i Antillene, med ca 200 skjeletter gravd fram fra AD300. Stedet regnes som det største og viktigste arkeologiske funnet i Karibien. Disse gamle områdene inkluderer blant annet  syv baeyes ( ballfelt) noen med helleristninger, det skal blant ha blitt brukt for fotball-lignende spill  På et av to dansesteder er steiner stillet opp med solen i løpet av jevndøgn og solverv, noe som gjør Tibes til et pre-colombiansk astronomisk observatorium. Dette arkeologiske funnet bekrefter at Igneri-indianerne (pre-Taino) ikke forsvant helt uten å etterlate spor av deres eksistens, blant annet finnes eksempler av keramikk-gjenstander. På Tibes, finnes det bevis på at befolkningen de såkalte Igneris var bønder, fiskere og jegere av fugler og små dyr. Området er nå en turistattraksjon som er åpen for publikum. Det finnes også en rekonstruert  Taino landsby med bambushytter med halmtak.

Museo de la Historia de Ponce (Museum of the History of Ponce) viser dokumenter, gjenstander og relikvier knyttet til den historiske utviklingen av byen. Museet  åpnet sin dører i 1992, og det var det første museet i Puerto Rico som er helt viet til historien om folket i en by.  
Adresse :53 Calle Isabel.

Hacienda Buena Vistaa er idag et museum, også kjent som Hacienda Vives (Buena Vista Plantation). Stedet ble bygget i 1833 opprinnelig viet til voksende frukt, omgjort til en kaffeplantasje og maismølle i 1845 og var i drift til 1937. Stedet har blitt restaurert av Fideicomiso de Conservacion de Puerto Rico. Alle maskiner fungerer og metalldelene er originale, Møllen drives av vannet  som kanaliseres fra den 360 meter Vives fossen. Hydraulikk-turbinen som driver  kornmøllen er unik. Man må reservere på forhånd for og besøke museet.
Det ligger på Rte. 10, Barrio Magueyes.   

Ponce Plaza

Sør for Ponce finner du øya Cardona der finnes et fyrtårn fra 1800-tallet. Ponce eksporterer varer som kaffe, tobakk, melasse, rom, og bananer og andre tropiske frukter. Byens viktigste produksjon omfatter tekstiler, sko, sement, papir, elektriske apparater og metallprodukter. Andre industrier inkluderer turisme, foredling av landbruksprodukter, rom-destillering, hermetisering, og diamantskjæring.San Juan

San Juan

San Juan er hovedstaden i Puerto Rico. Denne levende og mangfoldige hovedstaden inneholder et vell av historiske attraksjoner, paradisiske strender, en levende kultur og en rik kulturarv. Det er et godt reisemål for familier, men tilbyr også massevis av muligheter for dem som ønsker å oppleve den livligere siden av livet på øya.

Ferier i San Juan

San Juan’s fulle tittel oversettes med "Metropolitan kommune, døperen Johannes" og den opprinnelige bebyggelsen på dette stedet ble grunnlagt av spanske nybyggerne i 1521. Det er faktisk den nest eldste byen, grunnlagt av europeere i Amerika, etter den dominikanske byen Santa Domingo.

Med en så rik historie og kulturarv, gir en ferie i San Juan deg muligheten til å utforske noen fascinerende gamle steder - og mange av disse er knyttet til festningsverkene og forsvarsbyggene  som ble bygget her av spanjolene. For eksempel vil du kanskje besøke fortet på Fort San Felipe del Morro og Fort San Cristóbal, både robust design som kombinerer kraft med arkitektoniske utsmykninger av spansk barokk stil. Det er også herskapshuset kjent som La Fortaleza, som en gang var øyas første guvernør sitt hjem.

Hvis du går rundt i bygatene vil du støte på utallige musikkscener, gallerier, museer og restauranter. Både musikk og mat i Puerto Rico er påvirket av en rekke ulike influenser og ingen ferie i San Juan ville være komplett uten å oppleve de lokale lydene og smakene!

San Juan er en populær sportsdestinasjon, og byen har arrangert flere internasjonale sportsarrangementer blant annet Pan American Games, the Caribbean Games og World Baseball Classics. Denne arven reflekteres i en stor lokal interesse for idrett, både land og vannbasert. På ferie i San Juan kan du drive med sykling, motocross og ridning eller kaste deg inn i bølgene på surfebrett eller vannscooter. Dykking er ytterligere en populær aktivitet i San Juan, den suverene kombinasjonen av krystallklart vann og vakre korallrev gir ideelle forhold for sporten. Strendene i San Juan er en fryd å se, med gylden sand som strekker seg så langt øyet kan nå.

Billige reiser til San Juan

Med et bredt utvalg av spennende attraksjoner som alle gjennomsyres med en unik lokalkultur. En tur til San Juan er sannsynligvis noe helt ulikt du tidligere har sett. Snakk med solfaktor.no for å bestille din egen ferie til San Juan. Bestill din reise San Juan med solfaktor.no

Gamlebyen San Juan (Viejo San Juan) er det historiske sentrum av San Juan. Selv om dette åtte ganger ti blokker store distriktet er en del av San Juan, er det ganske geografisk og kulturelt distinkt fra resten av byen. Siden dette er et turistmål, er engelsk ganske utbredt.

Hva man kan se og gjøre i San Juan

Park San Juan National Historic Site, Castillo San Cristóbal, en av de største spanske festninger i den nye verden, Castillo San Felipe del Morro (eller el Morro) er et citadell med en imponerende utsikt over anløpet til havnen i  San Juan, Fortín San Juan de la Cruz (eller el Cañuelo) ligger tvers over havna på Isla de Cabras og Casablanca, den første guvernøren i Puerto Rico sitt hjem.

Med sitt store utvalg av spennende attraksjoner alt gjennomsyret av en unik kultur, er en ferie i San Juan helt forskjellige fra steder du har vært før. Besøk solfaktor.no og bestill en billig ferie til Viejo San Juan, og det kommer til å være noe du snakker om mange år efter.

Bestill din tur til San Juan hos solfaktor.noFajardo

Fajardo

Fajardo er kjent som "La Metrópolis del Sol Naciente", soloppgangens by. Fajardo ble grunnlagt tidlig på 1770-tallet. Den ble opprinnelig kalt Santiago de Fajardo.

Fajardo er en Puerto Rico's vakreste steder. Byen ligger på østsiden av øya, og grenser til  Atlanterhavet, nord for Ceiba og øst for Luquillo. Fajardo er et stort båt-knutepunkt og har et bredt utvalg av utleie og charter tilgjengelig.Det finnes muligheter for daglige sports-dykkerutflukter  og gode ferje -og flyforbindelser som frakter passasjerer og gods til Culebra og Vieques.  Puerto del Rey Marina, med plass for 750 båter, er den største i Vestindia.

Fajardo`s perfekte strender med rolig og klart vann er ideelt for snorkling, Seven Seas Beach  tilbyr rikelig med vannsportaktiviteter, og har meget bra forhold for seiling, snorkling og dykking.

Las Cabezas de San Juan i Fajardo er en av de viktigste naturområdene i Puerto Rico. Las Cabezas, som betyr "hodene ", består av tre odder som strekker seg ut i Atlanterhavet. Stedet har en imponerende presentasjon av syv ulike økologiske systemer, inkludert korallrev, strender, laguner, mangrover og tørrskog på  128 hektar. Rservatet er hjem for mange utrydningstruede arter. Fyrtårnet er bygd i 1880 og kjent som "El Faro de las Cabezas de San Juan". Det er  vakkert restaurert av Conservation Trust. Fyret har et informasjonssenter og observasjonsdekk, der man får en fantastisk utsikt over El Yunque.  Reservasjoner er påkrevd for alle besøkende.

Utenfor kysten  av Fajardo finnes noen holmer, Icacos, Palominos, Palominitos og Diablo,  disse er ubebodde koralløyer. Områdets viktigaste sysselsetting omfatter sigarerr, møbler, metall og elektronikkomponenter.

Det finns mange velkjente  "fajardeños", blant dem: politikeren Antonio R. Barceló.

Hva man kan se og gjøre i Fajardo

 • Culebra, Øya Culebra er berømt for sine korallrev og hvite sandstrender.  Culebra kan nåes med fly eller ferje fra Fajardo og øya tilbyr overnatting og bespisning. Ferjen tar både passasjerer og biler.
 • El Conquistador Golf Course, bane designet av Arthur Hills 1993. Høydeforskjellen er på mer enn 300 m med strategiske bunkere og vannhinder.
 • Faro de Fajardo som eies og forvaltes av Conservation Trust i Puerto Rico, de tre oddene som strekker seg ut i Atlanterhavet fra øyas østre hjørne, har et kunstsenter og et fyrtårn fra 1800-tallet - " El Faro ". Det omsorgsfullt restuarerte neoklassiske fyrtårnet er det nest eldste på øya og tilbyr en fantastisk utsikt der man på en klar dag ser fjerne karibiske øyer.
 • Las Cabezas de San Juan State Park
  Las Cabezas de San Juan State Park ligger i Fajardo.  Parken omfavner en del av øyas frodige, tropiske regnskoger. Det finnes også et vitenskapelig forskningssente her, som fungerer som et hjem for mange truede arter. Besøkende kan utforske reservatet sammen et nettverk av stier og veier. Øyas nest eldste fyr, El Faro, ligger her. Den omfamnar en del av öns tropiska regnskogar. -Marina Puerto Chico, Rt 987.
 • Marina Puerto Real, Fajardo
 • Puerto Del Rey Marina, Fajardo
 • Sea Lovers Marina, Fajardo
 • Seven Seas Beach, en utmerket strand som ligger inntil naturreservatet på slutten av highway 987.
 • Villa Marina Yacht Harbour, Fajardo
 • Wyndham El Conquistador Marina, Fajardo

Festivaler og arrangementer

 • April - Festival de Chiringas
 • April - La Bicicletada Fajardena
 • April - Regata de Veleros Copa Kelly
 • Mai - Festival de Bomba y Plena
 • Juli - Fiestas Patronales de Santiago Apóstol
 • Hvert år arrangerer Fajardo en skytshelgenfestival. Festlighetene inkluderer dans, mat, parader og religiøse prosesjoner.
 • August - Fiestas del Paraíso
 • November - Festival Cocolia

Avstand til San Juan: 46 km

Befolkning ca 37.000Dorado

Dorado

Dorado er kjent som "La Ciudad Ejemplar" (Den eksemplariske byen). Dorado ble grunnlagt i 1842 av Jacinto López Martínez.

Byen er et turistsenter med mange resort-anlegg for fastboende og prestisjefylte hoteller. I Dorado er noen av de mest kjente hotellene i hovedstadsregionen, Hyatt Dorado Beach Hotel og Hyatt Regency Cerromar Hotel.

Dorado ligger på den nordlige delen av øya som grenser mot Atlanterhavet nord for Toa Alta, øst for Vega Alta og vest for Toa Baja.

Hva man kan se og gjøre i Dorado

 • Casa Alegria Museum
  Casa Alegria Museum,er den tidligere boligen til malermester Marco Juan Alegria. Museet har en utstillingshall, en kunstskole og minneverdige gjenstander fra tidligere tiår.
 • Casa del Rey Museum er bygget i 1823 og er blitt restaurert av det puertoricanske Kulturinstituttet i 1978.
 • Cerro Gordo Beach, en meget vakker strand bare en kort kjøretur fra San Juan Dorado Del Mar Golf Club
  Denne golfbanen er designet av den kjente puertorikanske golferen, Chi Chi Rodriguez i 1998, denne 18-hulls banen ligger i Dorado, bare 30 km vest for San Juan, Hyatt Dorado Beach Casino, Hyatt Dorado Beach Resort Golf Course er konsekvent rangert som en av verdens beste golfreisemål og tidligere vert av World Cup of Golf og Senior Tournament of Champions, Hyatt Regency Cerromar Beach Resort Golfer, et anlegg med 36 hull av mesterskapsklasse fordelt på to baner designet av Robert Trent Jones Hyatt Regency Cerromar Casino, Sardinera Beach.

Festivaler og arrangementer

 • Mars - National Championship Motors
 • Juni - Fiestas Patron de San Antonio de Padua - Hvert år arrangeres det en skytshelgenfestival. Festlighetene inkluderer dans, mat, parader og religiøse prosesjoner
 • November - Feria de Accion de Gracias  
 • Desember - Festival de la PlataRio Grande

Rio Grande

Rio Grande er kjent som La Ciudad del Yunque (Yunques by). Rio Grande ble stiftet 25 juli 1840 av brødrene Deriderio og Quilimaco Escobar. Byen ble oppkalt etter den store elven som renner gjennom området, Rio Grande.

Rio Grande ligger i den nordlige kystdalen, bare 30 minutter fra San Juan. Nord for Las Piedras, Naguabo og Ceiba; Loiza øst og vest og Canovanas Luquillodem:.

Det er mange kjente riograndeños, noen av disse er Franciso Mojica Jesus Parilla Calderon, Eugenio Guerra, José Reymundi, Ovidio de Jesus Uriguen, Enrique Calderon, Agustin Guerra, Manuel Siaca Rivera, Cecilia Arnaldi den Olmeda og Carmen Reyes Padro.

Hva man kan se og gjøre i Rio Grande

 • Bahia Beach Plantation Golf Course
  Bahia Beach Plantation er den eneste 18-hulls golfbane i San Juan område som er tilgjengelig for ubegrenset spill for både turister og golfspillere. Anlegget har flott utsikt over den nærliggende regnskogen El Yunque, 75 dekar av innsjøer, 13 vannhull og de ​​siste tre hullene ligger langs en ​​av Puerto Rico vakreste strender.
 • Berwind Country Club
  Denne golbanen er designet av Bob Holoman 1960 og har 18 hull.
 • El Yunque Rainforest
  El Yunque National Forest er en tropisk regnskog,  med et samlet areal på 28 000 dekar. Regnskogen  har anslagsvis 240 typer av trær og mange andre planter, for eksempel små ville orkideer, bambustrær, gigantiske bregner og trompettrær. Turstier og rasteplasser finnes også.
 • Espiritu Santo River, er Espiritu Santo River den eneste navigerbare elven i Puerto Rico.
 • Las Picuas Beach
 • Rio Grande Loiza, Rio Grande de Loiza er en elv , elven ble udødeliggjort i et dikt med navn " El Rio Grande de Loiza" av Julia de Burgos.
 • Treehouse Studio
  Treehouse Studio ligger i fotenden av El Yunque National Forest, Monica Linville Laird  er kunstner og bor og driver galleriet som har fargerike akvareller

Festivaler og arrangementer

 • Mai - Fiestas de Cruz
 • Juli - Fiestas Patron de Nuestra Sra. Del Carmen
 • Hvert år arrangerer Rio Grande en skytshelgen. Festlighetene inkluderer dans, mat, parader og religiøse prosesjoner.Vieques

Vieques

Vieques er kjent som "La Isla Nena" (den lille jenta's øy) og "Isabel Segunda" (Isabel II). Vieques ble grunnlagt i 1843 av Francisco Sainz.

Øya er ca 34 km lang og ca 5 km bred og er på ca 135  km2. Vieques ble annektert til Puerto Rico i 1854. Vieques navnet stammer fra det Taino,-indianske ordet for liten øy (bieques).

Øya ligger mellom Puerto Rico og St. Thomas (De Amerikanske Jomfruøyene) og er separert fra den sydøstlige kysten av Puerto Rico av ca 12 km hav, men om du tar en ferje fra Fajardo er distansen ca 28 km. Mange andre små holmer ligger utenfor kysten ved Vieques.

Skjønnhet og historie er flettet inn på denne lille øya. Arawak indianerne bodde en gang her og det var et beryktet sted for pirater under 1600-tallet. Ulike europeiske stormakter kjempet om kontrollen over Vieques. Punta Mulas fyrtårn  også kjent som Morropó ble bygget i 1893. Dette gamle fyrtårnet beskytter fortsatt havnen og har en reflektor importert fra Paris i 1895, denne gir ifra seg en stråle som kan sees fra så langt bort som 24 km.

Snorkling er utmerket, spesielt på Blue Beach. Øya er også hjemmet til fosforiser Mosquito Bay. Dette sjeldne og merkelige fenomenet er forårsaket av millioner av selvlysende dinoflagellater som lyser opp når de blir forstyrret av bevegelse. Dinoflagellates, en liten form av marint liv, har egenskaper fra både planter og dyr, deres størrelse varierer fra 5 til 2000 mikrometer (0,0002 til 0,08 tommer).

Etter press fra folket i Vieques, forlot den amerikanske marinen øya Vieques i Puerto Rico mai 2003, etter mer enn 60 års bruk som en testarena. Den amerikanske marinen kom til Vieques i 1941. De tok kontroll over ca 70% av arealet i Vieques som siden ble brukt som et treningsområde for skyteøvelser med skarp ammunisjon og krigsspill. Som et resultat av dette er det forekom av giftig forurensning på Vieques. I mai 1999, innrømmet den amerikanske marinen at det var blitt testet radioaktivt utarmert uran på øya. Mange på øya mener den høye kreftraten (26 prosent over Puerto Rico's gjennomsnitt) skyldes den amerikanske marinen sin forurensning.

Isabel Segunda havnen utmerker seg med og være den siste festningen som ble bygget av spanjolene i den nye verden.

Det finnes et utmerket historisk museum på det vakre restaurerte El Fortin Conde de Mirasol, som ligger i Isabel Segunda. Denne festningen er den siste festningen som ble bygget av det spanske imperiet i den nye verden, det har også over tid fungert som et fengsel. Etter restuareringen  av fortet i 1991 fungerer det nå som øyas viktigste museum, det huser både Vieques Museum for kunst og historie og Vieques historiske arkiver. Museet inneholder Vieques historiske arkiver, som omfatter tusenvis av dokumenter og annet materiale relatert til Vieques 'historie.

For å komme til øya, kan du enten ta et lite fly fra San Juan internasjonale lufthavn (20-30 minutters flytur), eller en ferge fra Fajardo (75-90 minutters båttur), den går fire ganger om dagen.   Du kan også fly fra St. Croix eller St. Thomas.

Innkvartering på Vieques er komfortabelt og lett tilgjengelig. Camping er tillatt ved Sun Bay med  gratis tillatelse. Biler kan leies gjennom de fleste hotellene. Korallrevene er populære blant sportsdykkere og flere Puerto Rico's dykke-operatører organiserer turer hit.

Øya produserer sukkerrør, kokosnøtter, korn, søtpoteter, avokado, bananer og papaya.

Det er mange kjente "viequenses", blant dem: Jaime Benítez.

Hva man kan se og gjøre i Vieques

 • Punta Mulas fyrtårn, Punta Mulas fyrtårn også kjent som Morropó ble bygget på slutten av 1800-tallet.  Dette gamle fyrtårnet beskytter fortsatt havnen og har en reflektor importert fra Paris i 1895, den gir fra seg en stråle som kan sees fra så langt bort som 24 km.
 • Sun Bay Beach, Route 997, Vieques

Festivaler og arrangementer

 • April - Festival Cultural
 • Juli - Fiestas Patronales de Nuestra Sra. del Carmen
 • Hvert år arrangerer Vieques en skytshelgen festival. Festlighetene inkluderer dans, mat, parader og religiøse prosesjoner
 • November - Festival de la Arepa

Bilreise fra San Juan: ca 45 km

Kjøretid:  ca 52 minuter til Fajardo, så en ferje.Rincon

Rincón kalt Pueblo del Surfing (Surf City) og El Pueblo de Los Bellos Atardeceres (byen med de vakre solnedganger). Rincón ble grunnlagt i 1771 av Luis de Añasco.

Byen Rincon ligger på den vestlige kysten av dalen, vest for Añasco og Aguada. Den ligger mellom La Cadena fjellene og en rekke strender som vender mot Atlanterhavet i nord og Karibia i sør.  Flere av strendene ligger ved Atlanterhavets korallrev og har blitt et vintermekka for dyktige surfere. World Surfing Championship ble avholdt her i 1968 på strendene Domes og Marias. Truede knølhval overvintrer også her.

Punta Higuero fyrtårn ble bygget av spanjolene i begynnelsen av 1890-tallet og gjenoppbygd etter et jordskjelv i 1921. Fyret er fortsatt i bruk, og det bruker en ubemannet 26.000-cm roterende reflektor.

Det er noen små hoteller og surfe-butikker i denne sjarmerende byen og mango vokser overalt. Det er også en observasjonspark for hvalsafari.

Hva man kan se og gjøre i Rincon

Er du nysgjerrig på hva du kan se og gjøre i Rincon? Noen ideer for å utforske og nyte byen.

Club Nautico Rincon, Punta Higuero Light

Punta Higuero fyrtårnet bygget av spanjolene i begynnelsen av 1890-tallet.  Fyret er fortsatt i bruk, og det bruker en ubemannet 26.000-cm roterende reflektor.

Språk

spansk og engelsk

Valuta

USD

Lokal tid

GMT  5 timer


Carolina | Isla Verde | Condado | Humacao | Cabo Rojo | Ponce | San Juan | Fajardo | Dorado | Rio Grande | Vieques | Rincon