Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Vietnam

Topp » Vietnam

Vietnam

Oppdag det genuine Vietnam

Vietnam har en rik historie på godt og vondt. Landet har vært under okkupasjon av flere stormakter, fra Kina til Frankrike. Dette har satt sitt preg på kulturen, som er en smeltedigel med orientalsk og europeisk innflytelse.

Vietnam er et langstrakt land som passer utmerket for en rundreise. Her kan man selv velge intensitet enten man ønsker hovedfokus på sol og strandliv eller ser for seg en miks av storby, historie, natur og øyliv. Vietnam er et fullkomment reisemål som har noe å tilby for alle. En klassisk reise begynner i Hanoi i nord, og ender ved en av de flotte badebyene i sør. Nha Trang er en av de mest populære, med kilometervis med strender og gode resorter til lave priser. Her er luksus fortsatt rimelig.

Underveis anbefales å legge inn noen dager i Da Nang. Strandbyen passer perfekt som base for utflukter til nærliggende Hue og Hoi An. Ho Chi Minh-byen er også verdt å se, og herfra er det også mulig å kjøre til strandparadiset Phan Thiet / Mui Ne eller fly til den vakre øya Phu Quoc.

En reise til Vietnam byr på det beste av sørøst-Asias mat, strender, kultur og ikke minst historie - alt til en veldig hyggelig penge.


Hue

Vakre Hue - en keiser verdig

Hue er Vietnams gamle keiserby, og fremstår i dag nærmest som et gigantisk utendørs museum. Byen er oppført på UNESCOs verdensarvliste, og byr på majestetiske palasser og eldgamle templer som vitner om de svunne dynastier som en gang regjerte her. Den kjente Parfyme-elven renner igjennom byen, og skiller den nye og gamle delen.

Hues atmosfære og vakre arkitektur har dog en mørk bakside fra Vietnamkrigen. Byen ble erobret av Viet Cong og tusenvis omkom.

Både Hue og den vakre kanalbyen Hoi An bør besøkes, og kan enkelt oppleves på dagsutflukter fra nærliggende Da Nang.


» Bilder fra Hue

Da Nang

Da Nang - en strandby full av muligheter

Da Nang er en kystby i Vietnam, og en av de mest besøkte turistmålene i landet. Byen har flyforbindelse til blant annet Ho Chi Minh-byen og Hanoi, og er et et populært stoppested på en rundreise.

Det fine med Da Nang er den gunstige beliggenheten. Ikke for langt nord, og ikke for langt sør. Det gjør at klimaet er best fra tidlig vår til sen sommer. Badetemperaturen er god, og luften er varm. Den endeløse stranden er lys og finkornet, perfekt for å nyte noen late stranddager innimellom utfluktene til nærliggende Hue og Hoi An.

Da Nang er på mange måte ret fullkomment reisemål i seg selv, og hvis du ikke ønsker en rundreise, men kun å være i ro på ett sted, er Da Nang et utmerket reismeål.


» Bilder fra Da Nang

Hanoi

Hektiske og herlige Hanoi

Hanoi er hovedstad i Vietnam. Byen ligger i nord, og her vil du raskt merke at kommunismen har satt sine spor. Selv om Ho Chi Minh-byen kanskje er mer kjent, er det mange som mener at Hanoi har mer av det genuine og ekte Vietnam. Byen har også fått sin dose med kulturpreg fra den franske kolonitiden. Her finner du nudelbarer og gatekafeer med baguetter side om side.

Mange som reiser til Vietnam begynner sin rundreise med noen dager i Hanoi, før ferden gjerne går sørover til Da Nang, Nha Trang eller Phan Thiet.

Den kanskje mest populære utflukten fra Hanoi er til vakre Halong Bay, bukten med de karakteristiske kalksteinklippene som skyter opp fra vannet. Her tilbringer man gjerne en natt ombord i lugar på en tradisjonell båt.

Hanoi har i tillegg en rekke museer, monumenter og attraksjoner i selve byen som er verdt å få med seg.


» Bilder fra Hanoi

Hoi An

Nostalgisk gateliv i eventyrlige Hoi An

En knapp times kjøring fra Da Nang ligger den pittoreske fiskerlandsbyen Hoi An, der kanalene snor seg langs de tettbygde trehusene. Den autentiske atmosfæren kompletteres av det lokale dagliglivet som går sin vandte gang. Gå deg vill i de trange gatene, og legg inn pauser på små gatekafeer og tehus underveis så kommer du raskt inn i det lokale tempoet. Her står tiden litt stille, men ønsker du litt høyere tempo kan en sykkeltur i og rundt byen være en flott aktivitet. Sett også gjerne av tid til et besøk hos en lokal skredder.

Her går de for å være landets beste. Sammen med den gamle keiserbyen Hue er Hoi An et av de mest kjente utfluktsmålene fra Da Nang.


» Bilder fra Hoi An

Nha Trang

Sol, strand og scuba i Nha Trang

Badebyen Nha Trang er en perfekt måte å avslutte en reise i Vietnam på. Her strekker en flere kilometer lang strand seg langs med byen, og både luksusresorter og rimeligere hoteller ligger side om side. Byen er et populært reisemål for både asiatere og europere.

Foruten den gylne stranden finnes en rekke eksotiske øyer utenfor kysten som det er mulig å ta dagturer ut til. I motsatt retning - i innlandet er det også mye å se og oppleve hvis du skulle gå lei av strandliv etter noen dager. Hvis livet under vann lokker kan Nha Trang skimte med spennende dykkemuligheter.

Nha Trang er en pulserende by og en fin plass å legge siste del av Vietnam-reisen til. Etter en spennende og aktiv reise, kanskje fra Hanoi i nord til sør i landet, er det ingenting som er bedre enn å innta horisontalen på en solseng i Nha Trang og la timene seile avgårde.

Høysesongen i Nha Trang er fra desember til juni, og februar-mars er særlig solrikt og varmt. På høsten er været mer ustabilt og medbringer en del nedbør.


» Bilder og kart fra Nha Trang

Ho Chi Minh City

Pulserende metropol der nytt møter gammelt

Ho Chi Minh-byen (eller Saigon) er landets største by, og kan kalles en gateway til Vietnam. Selv om Hanoi er landets hovedstad er det Saigon som har flest flyforbindelser til Europa. Metropolen vokser stadig og er i dag landets kommersielle og finansielle semntrum. Saigon er litt mer moderne og organisert enn hovedstaden Hanoi, men man er ofte bare en eller to sidegater unna lokale markeder, pagoder og eldgamle templer.

Et stopp i Saigon er en fin måte å oppdage både det nye og det gamle i Vietnam, og herfra er det enkelt å ta seg videre til badebyene Nha Trang, Phan Thiet/Mui Ne og Da Nang.


» Bilder fra Ho Chi Minh City

Phan Thiet

Koselig kystby med en geniun atmosfære

Noen timers kjøring fra Ho Chi Minh-byen ligger Phan Thiet, en tradisjonell vietnamesisk by som mange velger besøke under sitt opphold i badebyen Mui Ne, som er en liten fiskerlandsby ved kysten.

Mui Ne er liten av størrelse, men med et hyggelig utvalg av restauranter med nydelig sjømat og en avslappet atmosfære. Phan Thiet er livligere med et rikt fornøyelsestilbud, alt fra restauranter til shopping. Gå deg vill på spennende markeder, og glem for all del ikke å forhandle om prisen. Her er det mulig å gjøre gode kupp på alt fra elektronikk til sko.


» Bilder og kart fra Phan Thiet

Hue | Da Nang | Hanoi | Hoi An | Nha Trang | Ho Chi Minh City | Phan Thiet