Søk reise
11 grunner til at sydenferie er bra for kroppen

11 grunner til at sydenferie er bra for kroppen

Sol og varme er godt for både kropp og sjel — Her er 11 gode grunner til at du skal be sjefen din om en ekstra ferieuke i år.

Søk etter flybilletter til ditt sydenreisemål her…

Søk etter hotell på ditt sydenreisemål her…

Se priseksempler pakkereiser / charter nederst ned med avreise fra Oslo, Torp, Bergen, Stavanger og Trondheim.

1. Du kan stresse ned

Dette kan faktisk være livsviktig. Forsker Are Holen ved NTNU forteller til Aftenposten at å leve med høyt nivå av stresshormoner over lang tid kan gi uheldige kroppsforandringer. Høyt kortisolnivå kan gi høyt blodtrykk og øke sjansene for hjerte- og karsykdommer. Forskeren anbefaler faktisk tre uker ferie for å justere seg.

2. Du slipper å «møte veggen»

De som er flinke til å sette av nok tid til å hente seg inn etter en hard arbeidsperiode, har gjerne lavere risiko for å bli utbrent. Studier viser også at de som er flinke til å ta seg ferie og slappe av blir mer produktive og får høyere score av sjefene sine.

3. Du kan endelig teste Middelhavsdietten

Dette kostholdsregimet kan beviselig beskytte mot hjerte- og karsykdom, og er noe alle burde prøve — Ikke minst fordi det smaker godt. De grunnleggende elementene i Middelhavsdietten baserer seg på spisemønstre fra land som Hellas og Spania, med høyt forbruk av olivenolje, belgfrukter, grove kornprodukter, frukt og grønnsaker.

4. Du blir lykkelig

Forfatterne av boken Happy Money mener at å bruke penger på opplevelser gjør deg mer lykkelig enn å kjøpe ting, og penger brukt på ferietur er derfor ofte mer verdt enn en dyr designerveske. Hva venter du på? Stikk til Syden og bli sprek og glad i sola! Husk at de beste reisetilbudene gjerne er pakkereiser hvor alt er inkludert, og at det kan lønne seg å sammenligne priser før du bestiller. Sjekk restplass.no for dagens beste tilbud.

5. Tiden står stille

Dette er ikke bare oppspinn: Ifølge nevrologiprofessor David Eagleman vil folk på ferie oppleve at tiden går saktere, akkurat som den gang du var barn. Årsaken er at voksne utvikler såkalte komprimerte minner, noe som at vår opplevelse av tid går raskere etter hvert som vi blir voksne. Dette nullstilles når man besøker nye steder og opplever nye ting.

6. Du sover bedre

Stress, bekymringer, møter, kolleger, eposter som ikke blir besvart på mange dager — Alt dette hoper seg opp og kverner rundt i skolten når du skal prøve å sove. Da hjelper det å logge av og komme seg bort.

7. Du blir mer kreativ

Forskning viser at det å ta pauser fra jobb og oppgaver, enten det er 10 minutter eller 10 dager, gjør hjernen din i stand til å utfolde seg på en friere måte. Nye lukter, smaker, folk, musikk, steder — Alt dette er en kickstart for hjernen — Og kroppen.

Slappe av med en selfie og juice på stranden

Slappe av med en selfie og juice på stranden

8. En kjapp en hjelper på humøret

Ferien trenger ikke være lang for å at du skal få opp humøret — Snarere er det tvert om. Ifølge en nederlandsk studie av 1500 voksne, var de som ofte tok seg fri langt lykkeligere, og de forble lykkeligere i lengre perioder, enn de som sjeldnere tok seg fri. Ifølge studien er det faktisk bedre med to korte ferieturer enn én lang.

9. Du blir en bedre sjef

Undersøkelser viser at ledere og folk i sjefsposisjoner både blir mer fokuserte og oppleves som bedre ledere når de tar seg mer fri.

10. Sex-livet får et oppsving

Med naboer, kolleger, regnskap og dugnad ute av verden får du tid til å hygge deg med den som betyr mest for deg. Flere studier viser også at en ferie vil styrke parforholdet.

11. Du blir slankere

Hold an — Dette kan umulig gjelde meg tenker du kanskje, men det er allment kjent at stresshormoner som kortisol kan bidra til vektøkning, spesielt gjennom trøstespising og dårlige vaner. Dette endrer seg når du drar på ferie, og så lenge du holder deg til én is mellom slagene så er ferien et ypperlig utgangspunkt til å gå ned i vekt.

Klar for Syden? Sjekk Restplass.no for dagens beste tilbud fra alle de store flyselskapene, hotellkjedene og reisearrangørene.

Slappe av i hengekøyen med utsikt over stranden

Slappe av i hengekøyen med utsikt over stranden og havet!

Kilde: Via NHI, Wikipedia, Buzzfeed, CNN, New York Times, Aftenposten, Huffington Post

Avreise fra Oslo

Syden     netter     Se mer
Syden     netter     Se mer
Syden     netter     Se mer

Avreise fra Torp

Syden     netter     Se mer
Syden     netter     Se mer
Syden     netter     Se mer

Avreise fra Bergen

Syden     netter     Se mer
Syden     netter     Se mer
Syden     netter     Se mer

Avreise fra Trondheim

Syden     netter     Se mer
Syden     netter     Se mer
Syden     netter     Se mer

Avreise fra Stavanger

Syden     netter     Se mer
Syden     netter     Se mer
Syden     netter     Se mer