Velkommen til kjærlighetsøya!

2024-05-20
Velkommen til Kypros!
- kjærlighetsøya er i vinden som aldri før

Vi har reist til Kypros nesten like lenge som vi har reist til Syden. Denne våren og sommeren er selveste Afrodite's øy mer populær enn noen gang. Kanskje fordi det går ekstra mange direktefly dit? Eller bare fordi himmelen er usannsynlig blå og strendene er herlig puddermyke.
De beste tilbudene på pakkereiser til Kypros
Ayia Napa
- for absolutt alle!

Du har kanskje hørt rykter om at det går "vilt" for seg i Ayia Napa på sommeren? Det stemmer! Også stemmer det samtidig ikke. For Ayia Napa er noe så sjeldent som 'begge deler'. Det er absolutt fest og fart - om du vil ha det. Det er også fred og ro, om du velger de rette områdene. Og strendene? De er silkemye, nesten hvite og med turkisblått hav. 
De beste tilbudene på pakkereiser til Ayia Napa
Fig Tree Bay og Protaras
- for det rolige ferielivet

Familier elsker Protaras, og kanskje aller mest lille Fig Tree Bay. Det gjør også alle andre som setter pris på rolige, late dager med utvidet strandliv. Og skulle livet av en eller annen grunn bli FOR rolig er det bare å stikke en liten tur rundt odden til Ayia Napa. 
De beste tilbudene på pakkereiser til Fig Tree Bay/Protaras
Pafos
- for den viderekomne

Pafos ligger i det sørvestre hjørnet av Kypros. Strendene her er minst like lekre som ellers på øya, men dette er likevel et litt "annerledes" sted.

Her er det ekte kypriotisk byliv med lokale markeder og alt som hører med i den øvre delen av byen, og nærmest havet er det et velordnet ferieliv med strandpromenade, restauranter og strender. Glad i golf? Noen av øyas fineste golfbaner ligger i nærområdet.
De beste tilbudene på pakkereiser til Pafos

Det er tid for Riviera!

2024-05-12
Det er tid for Riviera!
- men hvilken skal vi velge?

Det startet på den Franske Rivieraen. Med vakre byer, strender, kafeer, restauranter og blått hav. Og en viss eleganse. I dag har den Franske Riviera'en fått selskap av den Tyrkiske-, Bulgarske- og Polske Riviera. Blant flere andre. Noen ligger til og med utenfor eurosonen. 
De beste tilbudene på pakkereiser til Rivieraen
La Côte d'Azur
- Franske fristelser på rekke og rad

Hovedbyen på den Franske Riviera er Nice. Den lille storbyen, med den kjente strandpromenaden er riviera chic så det holder, og drar du vestover kommer du til Antibes, Cannes og Saint Tropez. Drar du den andre veien kommer du til sjarmerende Menton som ligger helt på grensen til Italia.

Snobbe-faktoren i området er ganske høy. Det er heldigvis sjarm-faktoren også.
De beste tilbudene på pakkereiser til den Franske Riviera
Den Tyrkiske Riviera
- Tyrkias turkise kyst

Det er ikke for ingenting at denne kysten tiltrekker seg folk med god smak. Her er strendene fantastiske og stemningen er akkurat passe avslappet og sofistikert. Lange dager på stranda ender gjerne i en myk sofa med havutsikt, før man rusler videre, eller blir værende... At dette er utenfor eurosonen setter ingen demper på Riviera-følelsen.

De mest populære stedene ligger mellom Kemer i vest via storbyen Antalya og videre østover mot Belek, Side og Alanya
De beste tilbudene på pakkereiser til den Tyrkiske Riviera
Den Bulgarske Riviera
- budsjettvennlig riviera ved Svartehavet

Avstandene er korte og likevel har reisemålene ved Svartehavet ulik karakter. Det går fint an å bo et sted, og stikke på besøk til et annet. Eller du finner deg så godt tilrette at du blir værende samme sted hele ferien. 

Sunny Beach er for de festglade, mens livet i nabobyen Nesebar handler om å ta det med ro. I Golden Sands er det et yrende uteliv mens Albena er for deg som nyter at det er stille.

Valgets kvaler, eller ja takk - begge deler.
De beste tilbudene på pakkereiser til den Bulgarske Riviera
Den Polske Riviera
- riviera-stemning med kort flytur

Vår nærmeste riviera ligger ved Østersjøen, midt mellom byene Gdansk og Gdynia. Stranden er flere kilometer lang og nesten hvit, restauranter, kafeer og spahotell ligger langs stranden, og selve landemerket, den lange piren midt i Sopot, strekker seg mer enn 500 meter ut i havet. 

Velkommen til Østersjøens riviera - med direktefly fra flere norske byer. 
De beste tilbudene på pakkereiser til den Polske Riviera

Hva skjer med sommerferien

2024-05-05
Hva skjer med sommerferien
... når Euro'en er så dyr?

Med noen kloke valg er det fortsatt mulig å få tak i fine ferier til Syden, uten at det går altfor hardt ut over budsjettet.
De beste tilbudene på pakkereiser med fly og hotell til Syden
Varmt, vakkert og budsjettvennlig
- i mai og juni

Mai kommer med håp i lufta. Badesesongen er godt i gang i Syden, og ikke nok med det - det er mye billigere å feriere i mai og første halvdel av juni enn senere på sommeren. Inkludert i Spania og Hellas, selv om valutaen er euro. Prisnivået på reisemålet er nemlig lavere på denne tiden, mens det fortsatt er god plass på stranda og i restaurantene. 

Klart det merkes på budsjettet!
De beste tilbudene på pakkereiser til Syden i mai og juni
Valuta for pengene
- utenfor eurosonen

En ting er prisen på selve reisen. Noe annet er hva det koster å leve selve ferielivet. I Tyrkia, Bulgaria og Albania får du fortsatt mye for feriepengene. Det samme gjelder Polen, og i Sopot er det Syden-stemning i hele juli og august.
De beste tilbudene på pakkereiser til billige reisemål i Syden
Søk på Syden
- om sol og bad er det viktigste

Velger du Syden som reisemål sammenligner vi pakkereiser til Hellas, Spania, Kroatia, Frankrike og alle andre Syden-steder - og gir deg den beste prisen i markedet akkurat når du vil reise. Du kan fortsatt velge å bo ekstra fint, eller at hotellet skal ha svømmebasseng og ligge nær stranden.
De beste tilbudene på pakkereiser til Syden i vår og sommer
Sammenlign
- alltid!

Det er et nærmest uendelig tilbud av reiser på markedet, og mange arrangører tilbyr det samme - til svært forskjellige priser. 

Derfor er det (alltid!) lurt å sammenligne før du kjøper. På restplass.no gjør vi jobben enkel for deg, uansett om du vil til Syden eller til en storby, og uansett når du vil dra. Du kan fortsatt søke på ekstra god bostandard om du helst vil ha det.
De beste tilbudene på pakkereiser til Syden og storbyer

En helt fantastisk storbyferie

2024-04-28
En helt fantastisk storbyferie
- som du mest sannsynlig har råd til

Denne våren er det kort avstand mellom 'ganske bra' og 'helt fantastisk' standard, i de hyggeligste byene i Europa. Det er nemlig sånn at akkurat nå koster det svært lite å oppgradere hotellstandarden fra mellomklasse til luksus.
De beste tilbudene på pakkereiser med fly og hotell storbyer i Europa
Gdansk og Riga
- de sjarmerende byene ved Østersjøen

Det er ikke bare den korte flyturen som gjør at vi strømmer til Gdansk og Riga. Byene er billige også. Her spiser man nemlig nydelige måltider på flotte restauranter uten at det koster mer enn å handle matvarer i butikken hjemme. Pluss at begge byene har svært sjarmerende gamlebyer, og er det noe vi er glad i så er det akkurat det.

Vil du oppgradere standarden på hotellet fra 3 stjerner til 5 stjerners luksus koster det for øyeblikket ikke mer enn et par hundrelapper.
De beste tilbudene på pakkereiser til Gdansk og Riga
Barcelona
- byen du kan bade i

Barcelona er storbyen med de flott strendene. Det er nesten synd at byen i seg selv er så spennende at det sjelden blir tid til å stikke på stranda. 

Akkurat nå koster det nesten ingenting ekstra å oppgradere hotellstandarden fra 3 stjerner til 4 stjerner. Vil du leve som en lord i 5 stjerners luksus, kreves et hopp med mer fraspark. Men hvem vet, kanskje er det verdt det?
De beste tilbudene på pakkereiser til Barcelona
Athen
- det er nå det gjelder

Akkurat nå og i noen uker fremover er Athen perfekt. Klimaet er varmt nok til at du kan rusle gatelangs, sitte på fortauskafeer, oppleve Akropolis, Plaka, gatekunst og markeder. Midt på sommeren er det for varmt.

For øyeblikket er det omtrent samme pris for et hotell med 4 stjerner som et med 3 stjerner. Vil du flotte deg enda mer er det et forholdsvis kort hopp opp til 5 stjerners luksus.
De beste tilbudene på pakkereiser til Athen
Roma
- den evige byen med den beste maten

Roma er cappuccino, campari og fluffy bakverk. Det er silkemyk pasta og steinovnsbakt pizza og minst en 'gelato' om dagen. Enda godt at Roma er en by man helst opplever til fots, på vandring mellom ruiner, historie, fontener, kunst og kultur.

Nå får du 4 stjerners hotell til samme pris som 3 stjerner. Mye mulig at et hopp opp til 5 stjerners luksus er overkommelig også.
De beste tilbudene på pakkereiser til Roma

Det kommer an på størrelsen!

2024-04-21
Det kommer an på størrelsen!
Dra til Kreta så skjønner du hvorfor.

Av alle de greske øyene er Kreta den største. Øya er som et lite kontinent i seg selv med store byer, små landsbyer, brede strender, badebukter og vakker natur. Og ikke minst - god mat!

Usikker på hvor du skal i sommer? Her er noen Kreta-favoritter:
De beste tilbudene på pakkereiser med fly og hotell til Kreta
De store stedene
- for familier, utvidede familier og venner i alle aldre

Familier trives godt der livet er enkelt. Kort vei til "alt" og god plass på stranda, hotell med barnebasseng og restauranter der det er lov å strekke på beina. Agia Marina og Platanias på Chaniakysten er sånne steder. Det samme er Makrigialos på sørsiden av øya.
De beste tilbudene på pakkereiser til store reisemål på Kreta
De små stedene
- for late dager og tilbakelent ferieliv

De små stedene på Kreta minner om små greske øyer, men med en vesentlig forskjell - på Kreta er det fluktmuligheter. Skulle du få lyst til å stikke innom en større by eller et travlere sted en ettermiddag, er det null problem. Ellers ligger alt til rette for å nyte det rolige landsbylivet med lange dager på stranda, kvelder på "stam-tavernaen" og herlige bad i det salte, klare Middelhavet.

I Kato Daratso, Georgioupolis og Maleme er det sol, bad og enkelt småbyliv som er fokus.
De beste tilbudene på pakkereiser til små reisemål på Kreta
De sjarmerende byene
- for maksimal gresk stemning

Er du glad i den livlige stemningen som finnes på bytorg der kafeene ligger tett og praten går høylytt over bordene? Synes du smale smug med vakre hus og allverdens små butikker er sjarmerende, og vil du helst kunne velge en ny taverna for hvert eneste måltid?

Da er det store sjanser for at Chania by, Rethymnon eller Agios Nikolaos vil falle i smak.
De beste tilbudene på pakkereiser til sjarmerende byer på Kreta
Kreta med party-faktor
- for full fart og flotte strender

I Hersonissos og Malia er strendene omringet av musikkbarer og kafeer. Her går dagene på stranda over i kvelder på strandbar, og fortsetter i det livlige utelivet som kanskje ikke er over før sola står opp igjen. 

Fra Malia går det en strandpromenade til nabobyen Stalis hvor livet er roligere, men vil du helst ikke sove bort sommernatta bør du velge et av de to andre stedene.
De beste tilbudene på pakkereiser til Kreta med party-faktor

Spanske favoritter

2024-04-14
Spanske favoritter
Heldigvis er det noe som ikke går av moten.

Vi er halvveis inn i april og har fått god oversikt over hvor vi nordmenn har lyst til å dra på sommerferie. La oss si det med en gang - det er ingen store nyheter i vente.

Spania er en soleklar 'stayer' og blant de 5 mest populære reisemålene er det hele 3 spanske: Mallorca, Barcelona, og Gran Canaria. Lengre ned på listen er det enda flere spanske sammen med en god blanding greske og tyrkiske reisemål. I tillegg ser det ut til at Kroatia og Albania kryper stadig høyere opp på listen.

Her er topp 3 blandt de spanske: 
De beste tilbudene på pakkereiser til Spania
Magiske Mallorca
- øya vi aldri får nok av 

Det er vanskelig å finne noe å sette fingeren på med Mallorca. Kan det i så fall være at øya er litt for perfekt?

Familiene stortrives i Alcudia og Can Picafort, vennegjengene dras mot sydsiden til Playa de Palma og Palma Nova/Magaluf, kjærestepar finner seg godt til rette i småbyene på vestkysten og i de litt mer sofistikerte stedene på sydsiden av øya, og som en vakker prikk over i'en ligger storbyen Palma der med alt du kan drømme om av restauranter, moter og shopping. What's not to like?

Velkommen til en ny sommer på Mallorca!
De beste tilbudene på pakkereiser til Mallorca
Barske Barcelona
- mye mer enn bare en by

Drar du til Barcelona har du ikke bare byen for dine føtter, du kan i tillegg velge og vrake i gylne strender, badebukter og sjarmerende små steder langs kysten både nord og sør for storbyen. 

Nord for Barcelona ligger Costa Brava og i sørlig retning ligger Costa Dorada. Uansett hvilken vei du drar vil du komme til vakre strender og hyggelige kystbyer som Sitges og Salou i sørlig retning, eller Lloret de Mar og Santa Susanna om du drar den andre veien.
De beste tilbudene på pakkereiser til Barcelona-kysten
Gode, gamle Gran Canaria
- en stjerne på sommerhimmelen

Gran Canaria er en uslåelig "nummer en" hele vinteren. Sannheten er likevel at øya er enda hyggeligere på sommeren. Sommeren er roligere, men enda viktigere er klimaet. Det blir nemlig aldri for varmt, selv ikke på de heteste sommerdagene. Det sørger Atlanterhavet for. 

Velkommen til sol, bad og en akkurat passe varm sommer på Gran Canaria!
De beste tilbudene på pakkereiser til Gran Canaria

Portugal

2024-04-07
Portugal
- å legge ferien til Atlanterhavskysten kan være en god idé.

Middelhavet spås en ekstra varm sommer, derfor kan Portugal være et svært godt alternativ. Den lange Atlanterhavskysten sørger nemlig for at det alltid finnes en herlig, forfriskende bris fra havet.

Vi på restplass.no elsker Portugal. At landet går for å være et av de billigste å feriere i - i den vestlige delen av Europa, er en hyggelig bonus.

Denne våren og sommeren går det direktefly flere ganger i uka til Algarvekysten i sør, Lisboa på midten og Porto i nord.
De beste tilbudene på pakkereiser med fly og hotell til Portugal
Algarvekysten
- strender, strender, strender...

Algarve-kysten er en uendelig rekke vakre strender, omringet av oransje-fargede klipper og landsbyer med hvite hus. Synes du fersk fisk, olivenolje og perlende, lokal vin høres fristende ut? Er du nysgjerrig på surfing, og kunne du tenke deg å gå flotte turer langs klippene og havet? Eller vil du bare sørge for at pulsen senker seg og forblir lav hele ferien? 

Da har du kommet til rett sted!
De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell til Algarve-kysten
Lisboa-kysten
- byliv, strandliv, byliv, strandliv...?

Hvorfor velge når du kan få begge deler. Reiser du til Lisboa er valgets kvaler en saga blott. Her er det nemlig null problem å kombinere alt du elsker:

Bor du i Lisboa kan du ta dagsturer til strendene som ligger en svipptur med lokaltoget utenfor byen. Eller du kan snu på det og bo i Estoril eller Cascais og dra så ofte du vil til den vakreste hovedstaden vi vet om.

P.S. Lokaltoget har avgang fra Cais do Sodre i Lisboa, som er en av bydelene det absolutt er verdt å bli kjent med.
De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell til Lisboa-kysten
Porto
- portvin og Pastéis de Nata

Du kan ikke dra til Porto uten å smake portvin. Det samme gjelder den klassiske, søte kaken med deilig krem - som helst skal spises rett fra ovnen, mens den fortsatt er lunken.

Porto er den nest største byen i Portugal, delt i to av elven Douro og minst like vakker som hovedstaden. Byen har vært i kraftig medvind de siste årene. Nye utesteder, hoteller og butikker dukker stadig opp, samtidig som "gamle" Porto er minst like sjarmerende som før. 

Fra nå og utover sommeren flytter restauranter og barer ut på gaten og byen blir enda mer sjarmerende. Skulle det friste med et bad i Atlanterhavet er det null problem og kort vei til stranda.
De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell til Porto

Kroatia

2024-04-01
Kroatia
- som skapt for øyhopping
 
Det går fint an å bo på samme sted hele ferien - og fortsatt dra på øyhopping. Kanskje er akkurat det den ultimate feriefølelsen?

I sommer kan du fly direkte til fire steder i Kroatia: Pula på Istria-halvøya, Zadar, Split og Dubrovnik. Alle ligger ved kysten og uansett hvilket sted du velger kan du fråtse i vakre strender, krystallklart badevann og hyggelige små landsbyer.
De beste tilbudene på pakkereiser med fly og hotell til Kroatia
Istria-halvøya
- italienske vibber

Istria er halvøya som ligger øverst i Adriaterhavet, omtrent midt imot Venezia. Herfra er det kort vei til Italia. Du kan faktisk dra på dagstur til Venezia, men ferien blir absolutt like minneverdig om du blir i nærmiljøet. Vakre Rovinj er den mest kjente byen, mens nabobyen Porec er litt mindre kjent og minst like vakker.
 
De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell til Istria-halvøya
Split-kysten
- skjærgården utenfor døra

Split ligger ca. midt på den kroatiske kysten, med en ubeskrivelig vakker skjærgård i alle retninger og badevann så klart at du får følelsen av å sveve over havbunnen. Herfra er det en kort båttur til øya Brac, og videre til den sofistikerte naboøya Hvar, og sørover langs kysten ligger Makarska Rivieraen med små, idylliske landsbyer tett i tett.
 
De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell til Split-kysten
Dubrovnik-området
- romantikk og filminnspilling

Dubrovnik trenger knapt noen introduksjon. Alle som noengang har vært her har blitt forelsket. Helt til det ble altfor mange. Filmingen av Game of Thrones var muligens dråpene som fikk det hele til å flyte over. Det førte til restriksjoner, som igjen førte til at byen har fortsatt å være uimotståelig romantisk.

Om man ikke bor i selve Dubrovnik finnes det nok av fristende, små steder utenfor byen, som f.eks Mlini og Plat, eller den lille byen Cavat som ligger nær grensen til Montenegro.
De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell til Dubrovnik-området

Ta ferie uten å ta fri

2024-03-24
Ta ferie uten å ta fri
- det er max røde dager i mai
 
I år har alle røde dager som kan havne på en hverdag, havnet på en hverdag. Det betyr at du kan få en lengre ferie ut av noen få fridager, eller en litt kortere ferie uten å ta fri i det hele tatt. Dvs. om du sikter deg inn mot de røde dagene i mai.

OBS: Det er rift om disse dagene så det gjelder å ikke tenke for lenge.
De beste tilbudene på pakkereiser med fly og hotell i mai
17. mai i bikini
- nasjonaldag og pinsehelg

Mest fri uten å ta ferie får du om du sikter deg inn mot pinsehelgen. 17. mai har nemlig havnet på en fredag, mens 2. pinsedag er mandagen etterpå, og plutselig blir det 4 hele fridager i strekk. Passer det ikke å stikke på tur 17. mai? Da er kanskje en liten ferie rundt 1. eller 9. mai et alternativ.
 
De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell til Syden i mai
Billig og behagelig
- varmt men ikke for varmt

Mai og første del av juni er en såkalt skuldersesong i reiselivsbransjen. Det betyr at prisnivået er lavere en ellers. Det gjelder ikke bare på selve reisen men også i butikkene, på restaurantene og ikke minst for solstolene på stranda. Dette er før den store strømmen av feriegjester dukker opp, og før prisnivået stiger til max.
De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell i mai og juni
Middelhavet i mai
- sol og sommerstemning før sommerferien

Både Kreta, Kypros og Tyrkia ligger så langt sør i Middelhavet at temperaturen er mer behagelig i mai og juni enn midt på sommeren. Andre steder med sommervarme i mai er Malta og Costa del Sol. Ganske perfekt om du vil bade og bli brun før du tar sommerferie for alvor.
De beste prisene på pakkereiser til Syden i mai og juni

Drømmen og luksus

2024-03-17
Drømmen om luksus
- på lavt budsjett
 
Å finne reiser på restplass.no betyr ikke at du må reise snart, om du ikke vil. Det betyr heller ikke at du må bo på de kjipeste hotellene.

Det betyr bare at det blir enkelt for deg å gjøre smarte valg, uansett når du vil reise. Fordi restplass.no sammenligner tilbudene hos alle arrangørene og tar frem de beste prisene på markedet - også når feriedrømmen er et liv i luksus.

Her er noen tips:
De beste tilbudene på pakkereiser med ekstra god bostandard
Gresk luksus
- Hellas i våre hjerter

Definisjonen av luksus er forskjellig fra folk til folk. Noen vil si at luksus er glitrende fontener, store svømmebasseng og lysekroner i taket. Andre mener at luksus er å tusle barbent på en liten gresk øy.

Uansett hvilken luksustype du er, her er de beste prisene til Hellas akkurat nå - til bosteder med ekstra god standard.
 
De beste prisene på pakkereiser til Hellas - med ekstra god bostandard
Spansk luksus
- i Spania er det alltid sommer

Langs den spanske kysten nord og sør for Barcelona, er det sommervarmt i mai. Det samme er det på Mallorca. Drar du til Costa del Sol er det behagelig allerede i april, og enda lengre sør, dvs. på Kanariøyene, er det sommer absolutt hele året. 

P.S. med all inclusive får du full kontroll på reisebudsjettet.
De beste prisene på pakkereiser til Spania - med ekstra god bostandard
Syden-luksus
- lavsesong vs. fellesferier

Om sol, bad og deilig luksus er mer viktig enn hvilket reisemål eller land du ferierer i - søk på Syden og sorter på minimum 4 stjerners hotell, eller kanskje 5 stjerner om du vil "dra på litt ekstra". 

De største kuppene finnes alltid i lavsesong. Det gjelder spesielt dyre bosteder som setter ned prisen kraftig når etterspørselen faller.

Vil du reise i høysesong som f.eks i påsken eller i juli må du være forberedt på å betale mer. Men prisforskjellene på fly, hotell og pakkereiser kan være store. Derfor lønner det seg alltid å sammenligne.
De beste prisene på pakkereiser til Syden - med ekstra god bostandard