Drøm stort

2023-06-04
Drøm stort
- land på Mallorca

Hvorfor slutter vi aldri å snakke om Mallorca? Svaret er såre enkelt: det er så vakkert der. Og uansett hvem du er, eller hva du vil - Mallorca har det! Klisjeer på rekke og rad, med andre ord. 

Heldigvis er det enkelt å reise til Mallorca i sommer. Sammenligner du priser før du drar og bestiller en pakkereise med fly og hotell... kan vi (nesten) garantere en god tur!
Beste priser på pakkereiser med fly og hotell til Mallorca
Med hele flokken
Familier, utvidede familier, venners venner...

Familier trives godt der livet er enkelt. Kort vei til "alt", god plass på stranda, barnebasseng og restauranter hvor det er lov å strekke på beina. Alcudia er et sånt sted. Det samme er Can Picafort, Puerto Pollensa og Cala Bona.
Beste priser til familievennlige steder på Mallorca
Badebukter, klippestrender
 og akkurat passe små byer

Det er ikke for ingenting vi elsker Mallorca. Hvor finner vi ellers hvite strender med sandsteinsklipper, turkisblått hav og rimelig freshe landsbyer i hver eneste bukt? Dette er bare noen av småbyene vi digger: Puerto de Soller, Santa Ponsa, Cala d'Or, og Cala Ratjada.
Beste pris på pakkereiser til den Bulgarske Riviera
Storbyliv med strand
... eller strand med storbyen "rundt hjørnet".

Velkjente, kjære Palma de Mallorca. Byen som av og til blir kalt "lille Barcelona". Med restauranter, shopping, utesteder, sjarmerende torg, en fantastisk marina og... strender. Rett utenfor byen i begge retninger er det flotte strender, og vil du snu på det og heller bo på stranda med kort vei til byen er disse stedene gode valg: Cala Mayor, Illetes, Can Pastilla og Playa de Palma.
Beste pris på pakkereiser til Palma by og stedene i nærheten

Det billigste er ofte det beste

2023-05-25
Det billigste er ofte det beste
Det trenger ikke være dyrt å feriere på Rivieraen

 Østersjøens Riviera, Svartehavets Riviera eller den Tyrkiske Rivieraen - hvilken du velger er en smakssak. Felles for alle tre er at det er billig å feriere der. Sammenligner du prisene før du bestiller, kan du i tillegg sikre deg en Riviera-ferie til markedets laveste pris.
Beste pris på pakkereiser til Rivieraen i Polen, Bulgaria og Tyrkia
Gdansk og Sopot
Kortreist Riviera

Flyturen er kort, og daglige flyavganger fra flere norske byer bidrar til å gi Østersjøens Riviera en slags nabolagsfølelse. Men der stopper det. For det er ikke mye som minner om 'hjemme' når man spaserer langs den lange, nesten hvite stranden i Sopot. Eller rusler rundt i superhyggelige, litt eksotiske Gdansk.
Beste pris på pakkereiser til Gdansk og Sopot
Svartehavskysten
Bulgarias Riviera

Har du vært i Albena, Golden Sands, Nessebar eller Sunny Beach vet du hva vi snakker om. Strendene er nærmest endeløse. De er brede og langgrunne og svært familievennlige. Hvert sted har sin egen stemning, men alle har det tilfelles at de tilbyr sol og bad til et sjarmerende lavt prisnivå.   
Beste pris på pakkereiser til den Bulgarske Riviera
Den Tyrkiske Riviera
Vakker, variert og vennlig

Tyrkias turkise kyst ligger an til å bli svært populær denne sommeren. Av mange grunner. At det er mulig å unne seg god hotellstandard til et behagelig prisnivå er bare en av grunnene. Antalyakysten er svært vakker og feriestedene ligger tett hele veien fra Kemer via Antalya og Side til Alanya.
Beste pris på pakkereiser til Den Tyrkiske Riviera

En gresk sommerflørt

2023-05-18
En gresk sommerflørt
Du angrer ikke på sommerdagene som forsvant på en gresk øy.

Selv om euro'en er dyr går det fint an å leve det enkle livet på en gresk øy. For hvor mye trenger du egentlig når sola skinner fra morgen til kveld og Middelhavet finnes på alle kanter. En gresk salat? En frappé for å starte dagen, og et glass vin av det lokale slaget når sola går ned?
Beste pris på pakkereiser med fly og hotell til Hellas
Kreta, Rhodos og Symi
mer enn bare en flørt

Kreta og Rhodos er to av de aller mest populære reisemålene, ikke bare i Hellas, men i hele Syden. Legger vi til lille Symi, snakker vi om muligheten for livslang kjærlighet.

Flaks at det går direktefly til både Kreta og Rhodos fra flere norske flyplasser. Obs: legger du til en liten mellomlanding er mulighetene enda bedre.
Beste pris på fly og hotell til Kreta, Rhodos og Symi
Små greske øyer
det er mer enn 200 bebodde øyer å velge mellom 

Derfor kan det være greit å sortere litt. Å velge de det er lettest å reise til, som samtidig er blant de vakreste, kan være en god start.

Her er noen av de fineste små øyene med enkel flyforbindelse i sommer: Korfu, Kos, Lesbos, Samos, Santorini, Skiathos og Zakynthos.    
Beste pris på fly og hotell til små greske øyer
Gresk øy-følelse på fastlandet

Vakre, lille Parga er det nærmeste du kommer en gresk øy - på fastlandet, og drar du til Halkidiki kan du velge og vrake mellom flotte feriesteder med fine strender på de tre halvøyene som strekker seg ut i Egerhavet.

Uansett hva du velger er sjansen stor for en sommerflørt av det beste slaget. Bare husk å sammenligne prisene før du drar!
Beste pris på fly og hotell til Parga og Halkidiki

Hvilken Costa er den beste?

2023-05-07
Hvilken Costa er best?
Costa del Sol, Costa Blanca, Costa Dorada, Costa Brava...

pluss minst 10 Costa'er til, og da snakker vi bare om de som finnes på fastlandet i Spania. Denne sommeren går det direktefly til noen av de fineste Costa'ene ved Middelhavet. 
Beste pris på fly og hotell til de spanske Costa'ene
Costa Brava og Costa Dorada
Barcelona-kysten

Rett nord for Barcelona ligger Costa Brava og sør for byen ligger Costa Dorada. Hvilken kyst du velger er smak og behag. Drar du nordover kommer du til små, vakre bukter hvor de mest kjente feriestedene heter Lloret de Mar, Calella og Santa Susanna. Reiser du sørover kommer du til karamellfargede strender med populære småbyer som Sitges, Salou og Tarragona

Alle stedene er lett tilgjengelig fra Barcelona.
Beste pris på fly og hotell til Costa Brava og Costa Dorada
Costa Blanca
Alicante-kysten

De nesten hvite strendene på Costa Blanca ligger både nord og sør for storbyen Alicante. De mest kjente feriestedene er BenidormTorreviejaAlbir og Calpe
Beste pris på fly og hotell til Costa Blanca
Costa del Sol
Gode, gamle Solkysten

På Solkysten ligger feriestedene tett. Fra Nerja i vest og hele veien forbi hovedstaden Malaga helt til Cadiz i øst, med kjente navn som Torremolinos, Fuengirola, Marbella og Puerto Banus. For å nevne noen. Velkommen til å utforske! Og OBS: området er kjent for nydelig mat.
Beste pris på fly og hotell til Costa del Sol

Sydenferie med lavt budsjett

2023-04-27
Sydenferie med lavt budsjett
... og høye forventninger

Svak kronekurs og dyre flypriser ser ikke ut til å sette en stopper for ferieplanene til utlandet. Tvert imot. Det søkes etter reiser som aldri før. 

Her er noen knep som kan gjøre sommerferien budsjettvennlig:
Sommerens beste priser på fly og hotell til Syden
Antalya-kysten i Tyrkia
Syden utenfor Eurosonen

En ting er selve reisen, noe annet er restaurantbesøk, shopping og aktiviteter. Det sier seg selv at det er lettere å 'slå ut håret' når prisnivået er overkommelig. Av alle Syden-steder utenfor Eurosonen er Antalya-kysten mest populær. Det er også hit det går ekstra mange direkte flyruter.

Andre 'hotte' tips for en Euro-fri Sydenferie er Svartehavskysten i Bulgaria og forholdsvis ukjente men stadig mer populære Albania
Sommerens beste priser på fly og hotell til Antalya-kysten
Montenegro
Kroatias 'up-and-coming' nære nabo

Det er mye som er fint med Montenegro. Prisnivået er bare en av tingene. Gylne strender, vakre klipper og hyggelige små byer er noe annet. Og siden landet er en slags forlengelse av populære Kroatia, bare hakket rimeligere, lover dette svært godt for en bekymringsløs ferie. 
Sommerens beste priser på fly og hotell til Montenegro
All inclusive
Full kontroll på reisebudsjettet

Stadig flere velger 'all inclusive' i ferien. Da har du full kontroll på budsjettet og det spiller ingen rolle om ungene vil ha både pizza og pasta til middag, eller 3 is og 5 brus i løpet av dagen. Regninga er uansett den samme.

Det er mulig å filtrere på 'all inclusive' allerede når du søker etter reiser, uansett om du velger hele Syden som reisemål eller bare er interessert i Mallorca.
Sommerens beste priser på pakkereiser til Syden, med all inclusive

Europeiske byer med foryngende effekt

2023-04-16
Små byer med stor sjel
og foryngende effekt.

Å besøke nye steder er som å dra frisk luft inn i lungene. Det har en foryngende effekt. Nesten som da vi syklet for første gang - det var litt risiko, men for en fryd!

Nedover i Europa er det snart sommer. I byene er det full blomstring med sprudlende folkeliv i gatene og herlig aktivitet på fortauskafeene.

Her er noen små byer med ekstra stor sjarm:
Vårens beste priser på fly og hotell - til små og store byer
Krakow
Pomp, prakt og trendy kafeliv

Krakow er mest sannsynlig både den vakreste og mest trendy av de polske byene. Den har en herlig blanding av fortidens prakt blandet med moderne studentliv, hyggelige kafeer og god mat. 

Synes du det er dyrt å spise ute, shoppe eller henge på kafé hele dagen? Da har du kommet til rett sted. Polen er fortsatt sjarmerende rimelig for oss nordmenn.
Vårens beste priser på fly og hotell - til Krakow
Venezia 
vilt vakker, og en anelse dyr...

Med 150 kanaler og 400 broer er Venezia en by utenom det vanlige. Den er gammel, vakker og... litt dyr. Og likevel - sammenligner du priser og gjør bra valg før du drar, kan du få en ganske rimelig pakkereise med fly og hotell. Da har du mer å bruke på den lokale pastaen med kanalutsikt. 
Vårens beste priser på fly og hotell - til Venezia
Porto
Lisboas svært sjarmerende lillesøster

I sommer går det direkte fly til Porto hele to ganger i uka. Vil du heller dra allerede nå er det en enkel sak å fly til Lisboa og ta toget nordover. Togreisen er behagelig og ryktene sier at Portos togstasjon er den vakreste i verden...

Vel fremme kan du glede deg til å oppdage byen som har en vinbar med portvin-smaking på hvert eneste gatehjørne.
Vårens beste priser på fly og hotell - til Porto
Palma
Byen du kan bade i

Velkjente, kjære Palma på Mallorca. Reis dit nå, og du vil ikke angre. Fordi akkurat nå kan du fly dit og bo der, for en rimelig penge. Og akkurat nå er det passe varmt for å nyte bylivet, det er passe mye folk i gatene, og som alltid - kort vei til stranda.

Vil du snu på det og heller bo på stranda med kort vei inn til byen er disse stedene svært gode valg: Can Pastilla og Playa de Palma rett øst for byen, eller Cala Mayor og Illetes som ligger like vest for byen.

Det går direkte fly til Palma hver dag, og fra flere flyplasser i landet.
Vårens beste priser på fly og hotell - til Palma by på Mallorca

De vakreste små stedene

2023-04-02
De vakreste, små stedene ved Middelhavet
med direkte flyforbindelse

Det er herlig, forventningsfull sommerstemning ved Middelhavet. Forventningsfull fordi det fortsatt er noen uker igjen før strendene og hotellene er fulle av sommergjester, og mens noen elsker den rolige forsommeren, er det andre som liker energien som følger med når det er trangt om plassen og mennesker overalt.

Noe har vi likevel felles: vi ønsker å komme fort frem til reisemålet.
 
Beste priser på pakkereiser til Syden - med direkte fly
Små, greske øyer
med direkte flyforbindelse

Små øyer er steder som Skiathos, Kefalonia, Korfu, Santorini, Samos og Lesbos. For å nevne noen. Det er Parga også, selv om Parga ligger på fastlandet. I sommer er det fine muligheter for å reise raskt og enkelt til den sjarmerende, greske øyverden.
 
Beste priser til små greske øyer - med direktefly
Kroatia 
den vakre skjærgården med de små hotellene

Kroatia har vært på ferie-radaren i flere år. Kysten består av små byer og små hotell - og det kan bli trangt om plassen i høysesong. Dvs. hotellene blir fulle lenge før strendene blir fulle. Vil du sikre deg et hyggelig sted å bo kan det lønne seg å være tidlig ute. Det går direkte fly til Split, Pula (på Istria-halvøya) og Dubrovnik og så her er det bare å velge hvilket område som frister mest. 
 
Beste priser på pakkereiser til Kroatia - med direktefly
Franske fristelser
langs la Cote d'Azure

Drar du vestover fra Nice kommer du til Antibes, Cannes og Saint Tropez, og drar du den andre veien kommer du til Menton som ligger helt på grensen til Italia. Snobbe-faktoren kan være ganske høy disse stedene. Det samme er sjarm-faktoren. 

Det går direktefly til Nice hver eneste dag fra april til oktober. Ohlala...
 
Beste priser til Den Franske Riviera - med direktefly

Varmt, vakkert og budsjettvennlig

2023-03-19
Varmt, vakkert og budsjettvennlig
Mai kommer med håp i lufta

Det er tid for å børste støvet av badedrakten, og selv om det drøyer noen uker før det er sommervarmt her hjemme, er badedrakt-sesongen godt i gang andre steder i Europa.

De sommerlige stedene er ekstra budsjettvennlige i mai.
De beste prisene på pakkereiser til Syden i mai og juni
Tyrkia
svært budsjettvennlig

Den tyrkiske rivieraen har sommertemperaturer nesten hele året. Midt på sommeren kan bli i varmeste laget, mens våren og forsommeren er perfekt. Og det er et ekstra pluss, for mens euro'en er dyrere enn noensinne er den tyrkiske lira det motsatte.

Vi tipper at feriereiser til Tyrkia blir ekstra populært denne våren og sommeren. 
De beste prisene på pakkereiser til Antalya-kysten i mai og juni
Albania 
litt ukjent, stadig mer populært

Albania har vært 'up and coming' de siste årene og denne sommeren ser ikke ut til å bli annerledes. Landet er i utgangspunktet svært rimelig, og legger vi til at dette er utenfor eurosonen betyr det ganske mye for det totale feriebudsjettet. Reiser du hit på våren eller forsommeren er du sikret god plass på stranden og ekstra valuta for feriepengene.
De beste prisene på pakkereiser til Albania i mai og juni
Kreta
den store øya langt syd i Middelhavet

Det er mange grunner til at Kreta er et perfekt reisemål i mai. En grunn er at det er billig å reise hit utenfor fellesferien. En annen er at du kan velge og vrake blant de beste hotellene, som kan være vanskelig å få tak i når "alle" har ferie. Det aller beste er at øya ligger så langt syd at sommeren starter ekstra tidlig.

Velkommen til å bli sommerbrun før sommerferien!
De beste prisene på pakkereiser til Kreta i mai og juni

Spania for alle (ferie)pengene

2023-03-12
Spania for alle (ferie)pengene
Spanske reisemål er i vinden som aldri før

De 3 mest populære reisemålene akkurat nå, ligger i Spania. Og det er mer, for reisemålene på 6, 7 og 8. plass er også spanske. Det viser helt ferske tall på hvor vi nordmenn vil reise det kommende halve året. 
De beste prisene på pakkereiser til Spania
Vil du reise akkurat nå?
- Kanariøyene er tingen!

Gran Canaria er den mest populære øya, og det er dit det går absolutt flest fly, om du vil bort fra vinteren så fort som mulig. I tillegg går det direktefly til Tenerife, Fuerteventura og Lanzarote også. Er du ikke så nøye på hvilken øy du reiser til er det lurt å søke på Kanariøyene under ett. Da sammenligner vi tilbudene til alle øyene og viser deg de beste prisene akkurat nå.
De beste prisene på pakkereiser til Kanariøyene i vinter
Påske-spesial 
Barcelona, Costa Dorada og Costa del Sol m.m.

Det er snart påske, og påske betyr skyhøye fly- og hotellpriser. Et tips er å reise litt utenom de travleste dagene, og kanskje ta noen ekstra fridager før eller etter høytiden. Da er det absolutt mulig å reise noenlunde budsjettvennlig. Her er de mest populære - og fortsatt ganske rimelige alternativene.
De beste påskeprisene til Spanske reisemål
Sommerens vakreste eventyr
Mallorca går aldri av moten

Øya er mer populær enn noen gang og folk er ekstra tidlig ute med bestillingene. Kanskje fordi de vakreste stedene blir fort utsolgt, eller fordi de mest populære avgangene blir dyrere jo lenger du venter.

Storbyen Palma er mest populær på våren og tidlig på sommeren mens det er mer rift om familiefavorittene Alcudia og Cala d'Or i skoleferien. Sommeren er også høytid for de fartsfylte og festglade stedene Palma Nova/Magaluf og Playa de Palma.
De beste prisene på pakkereiser til Mallorca i sommer

Fin ferie for (hele) flokken

2023-03-05
Fin ferie for (hele) flokken
Markedets beste priser for familien

Å finne det beste tilbudet i markedet kan være utfordrende nok når du reiser alene eller to voksne sammen. Skal du på tur med hele familien er oppgaven mye mer komplisert. Bare tenk deg hele registeret av flyselskap, hoteller, salgskanaler og pakkereise-arrangører, så legger du til en urskog av ekstrasengsrabatter, barnerabatter osv. Forvirret? Det er lett å forstå.

restplass.no kan du søke (filtrere) etter reiser for hele reisefølget - så sammenligner vi priser inkl. rabatter og tillegg, og gir deg de beste tilbudene i markedet. Er dere 2 voksne og 2 barn som reiser sammen? Ikke noe problem!
De beste prisene på pakkereiser til Syden - for 2 voksne og 2 barn
Barn under skolepliktig alder
Ta ferie når det ikke er skoleferie

Har du barn under skolepliktig alder er det store summer å spare om du tar ferie når det ikke er skoleferie. En enda større fordel med ferie utenfor høysesong er at de hotellene det er vanskelig å få plass på i juli, ofte er ledig i mai, juni og august. 
Best pris på pakkereise til Syden i mai og juni - for 2 voksne og 2 barn
Lommebok-vennlig i skoleferien 

De mest populære reisemålene, hotellene og hotellrommene kan bli uanstendig dyre i høysesongen. Det er likevel mulig å finne frem til budsjett-vennlige tilbud også i denne perioden.

Er du mer opptatt av at hotellet ditt skal ha basseng og en viss standard, enn at reisen går til et bestemt sted, kan du søke på Syden. Du kan også legge inn de filtrene som er viktig for deg, som f.eks basseng. Så sammenligner vi prisene på mange reisemål og hos en lang rekke reisearrangører, og gir deg de beste tilbudene på akkurat det du vil ha - for hele flokken til Syden.
Best pris på pakkereise til Syden i skoleferien - for 2 voksne og 2 barn
Mest populært fra mai til oktober
Store familiefavoritter

Mallorca, Kreta og Rhodos ser ut til å bli de store familiefavorittene også denne sommeren. Da er det ekstra flaks at så mange reisearrangører selger pakkereiser dit. Det betyr at det er mye å velge i - og ekstra viktig å sammenligne tilbudene.
Best pris til Mallorca, Kreta og Rhodos - for 2 voksne og 2 barn