Bilde av Portugal

Portugal

Portugal er et land med stor variasjon. Hovedstaden er Lisboa, og mange vil nok påstå at dette er en av de vakreste byene i Europa. Lengst sør ligger Algarvekysten med milevis av gylne strender og dramatiske klipper.

Strendene og klippene fortsetter langs hele Atlanterhavskysten nordover og lengst i nord ligger landets nest største og minst like vakre by, Porto. 

Lisboa og områdene i nærheten

Vakre, sjarmerende og litt falmede Lisboa er en hovedstad det er lett å bli forelsket i. Byen ligger på syv høyder noe som betyr vakker utsikt fra svært mange steder. Det er brosteinsgater, bratte bakker, smale smug og sjarmerende torg. Bygningene er fargerike, mange av dem er i gult eller rosa, det er vakre fliser på veggene og den klassiske, tradisjonsrike Lisboa-trikken snirkler seg opp og ned de bratte bakkene i sentrum. Utenfor Lisboa ligger de populære og sjarmerende badebyene Estoril og Cascais. Det tar under en time å komme hit med lokaltoget fra sentrum av Lisboa.

Algarvekysten

Algarvekysten er først og fremst kjent for sine vakre strender som ligger på rekke og rad langs hele kysten, kun avbrutt av dramatiske, gylne klipper. Algarve er også kjent for å være et paradis for golfere. Her er mange, svært gode golfbaner og sesongen varer nesten hele året.

Porto

Porto er den nest største byen og ligger ved havet helt nord i landet. Livlige og fargerike Porto er den sjarmerende lillesøsteren til Lisboa, og hvem som er vakrest av de to er vanskelig å si, man får nesten ta en tur til begge steder og avgjøre selv. 

Madeira

Madeira som ligger et godt stykke ute i Atlanterhavet er kjent som blomsterøya med det behagelige klimaet. En av de mest spennende opplevelsene på Madeira er å vandre langs de historiske levadaene som er gamle vannveier. Det finnes neste 3000 kilometer med menneskeskapte vannveier som frakter nedbør fra fjellene og ned til landbruksområdene. Dette har gitt Madeira turmuligheter det ikke finnes maken til noen andre steder i verden.

Søk etter reiser til Portugal

Fly + Hotell

Praia da Rocha ★★★ 7n 3 553,-
Vilamoura ★★★ 7n 3 564,-
Ericeira ★★★ 3n 3 773,-
Porto ★★★ 3n 3 827,-
Lagos ★★ 7n 3 875,-
Portimão ★★★★ 7n 3 880,-
Lagoa Municipality ★★★★ 7n 3 969,-
Albufeira ★★★★ 7n 3 980,-
Algarve ★★★ 7n 4 015,-
Praia da Luz ★★★ 4n 4 072,-

Søk etter reiser til Portugal

Kart

Portugal

Reisemål i Portugal

Andre reisemål