Jordan

Opplev Jordan. Her får du både en smak av storby, den moderne teknologiske verden og selvfølgelig Petra, klippelandsbyen som står på lista over verdens sju underverk.

Jordan- det eksotiske eventyret.

Er du ute etter noe annerledes og autentisk i ferien er Jordan et godt alternativ. Her får du både en smak av storby, den moderne teknologiske verden samt et arabisk eventyr. Jordan er i dag den “fredelige” delen av Midtøsten.

Jordan har kun kystlinje i sør mot Akababukten og er et gjennomgående ørkenland med store nord-sør-gående fjellkjeder. Det er kun 5 kvadratkilometer med skogkledde områder igjen i landet.

Jordans historiske tidslinje strekker seg tilbake til 1200 f.kr og over hele landet kan du besøke minnesmerker og oppleve en spennende og rik historie. I 1812 ble oldtidsbyen Petra oppdaget, og ikke uten grunn er dette en av hovedattraksjonene i Jordan. Denne klippelandsbyen står på lista over verdens sju underverk.

Jordan er hovedsakelig et muslimsk land med ca. 5.7 millioner innbyggere. Hovedstaden Amman er landets største by med ca. 1.6 millioner innbyggere. Det offisielle språket er arabisk og mange snakker bra engelsk.

Fredag er ukens helligdag i Jordan. Ofte er banker, offentlige kontorer, reisebyråer og noen butikker også stengt på lørdager.

Under Ramadan er det ulovlig å drikke alkohol, spise og røyke offentlig fra soloppgang til solnedgang. Alkohol selges ikke i butikkene, men kan kjøpes på større hoteller av ikke-muslimer.

I Jordan er det billig å ta taxi. Til og med på lengre strekninger som mellom Amman og Aqaba. Taxiene har taksameter, men de blir ikke alltid brukt på kveldene. Det er lurt å avtale pris på forhånd.

Veinettet i Jordan er velutviklet og skiltene står på både arabisk og engelsk. Det å leie bil er en god måte å se landet på.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Jordan
kalender DagDag NattNatt BadBad