USA

USA har over 300 millioner innbyggere, og er med dette verdens tredje mest befolkede land. Samtidig er det også verdens fjerde største land i areal. Dette gjør at det er utallige steder å besøke og å oppdage rundt om i landet. USA består av 50 stater som alle har ulikt klima, forskjellig historie.

Det kan være vanskelig å finne ut hvor man skal reise i USA. Det finnes så mange forskjellige steder å besøke, og man kan fort føle det overveldende med så mange valgmuligheter. Uansett hvor mange ganger man besøker USA vil du kanskje aldri føle at du får opplevd alt. Direktefly til mange destinasjoner i USA gjør reisen relativt enkel fra Norge. Flyturene tar som regel mellom åtte og elleve timer, avhengig av hvor du ønsker å reise.

Du kan besøke California, en svært populær stat på vestkysten av landet. Her finner du flere kjente byer å besøke, for eksempel Los Angeles og San Fransisco, eller mindre byer og områder i nærheten, som Santa Monica og Long Beach, og San José, Napa og Monterey. Ellers er det svært populært å besøke New York, byen som aldri sover. Her er det varierte shoppingmuligheter, restauranter og mat fra hele verden . Et annet populært turiststed på USAs vestkyst er solskinnsstaten Florida. Her finner du Orlando og Disneyland, den rolige byen Fort Lauderdale, strender i Clearwater Beach, villa- og resortområder på Miami Beach, og Daytona for de som liker strender og motorsport. Florida ligger langt sør, med gode temperaturer og gode flyforbindelser til og fra Norge.

Ønsker du mer eksotisk miljø og tropisk klima kan du reise til Hawaii. Øygruppen består av åtte øyer, og ni små øyer og atoller, som strekker seg mellom 4000 og 6000 kilometer fra California på USAs vestkyst.

Hvem passer dette reisemålet for?

USA har noe for alle og enhver. Det er destinasjoner som passer for aktive barnefamilier, historieinteresserte, storbyturisten og for deg som ønsker en roligere ferie – alene, med kjæresten eller med familien. For eksempel kan den partyglade gambleren kan reise til Las Vegas, og til tross for ørkenvarme i Las Vegas på sommeren, er det gjennomsnittstemperatur på rundt 7-8 grader på vinteren. Dersom du ønsker sol, strand og varme bør du holde deg i de sørlige strøkene. Ønsker du en aktiv ferie med gode shoppingmuligheter er dette bedre i de større byene enn de utpregede strandbyene langs kysten. Det kommer altså an på destinasjonen når man skal se på hvem reisemålet passer for.

Når er det best å reise hit?

Du kan reise til USA året rundt, men når det er best å reise kommer an på hvor du vil dra og hva du vil oppleve. Når det gjelder temperatur er det veldig forskjellig fra sted til sted, nettopp fordi landet er så stort. Klimaet i den nordlige halvdelen av landet er ganske likt som i Norge, med fire årstider; varme somre, kalde vintre, høst og vår. I den sørlige delen av landet er det varme somre, og vinteren er ofte som en fin vårdag i Norge, temperaturmessig. Mens største delen av USA har et temperert klima, har Alaska polarklima, mens Hawaii og Florida har tropisk klima. I storbyene kan det også oppleves som uutholdelig å reise rundt midt på sommeren. Dette er fordi de høye bygningene i storbyene skjermer fra vinden og gjør at varmen bare sirkulerer.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

New York ★★★★ 2n 6 013,-
Vegas ★★★★ 5n 8 280,-
Miami Beach ★★★ 4n 8 377,-
Orlando ★★★ 14n 9 216,-
Miami ★★★ 9n 10 186,-
Washington D. C. ★★★ 7n 10 320,-
Honolulu ★★★ 7n 13 675,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for USA
kalender DagDag NattNatt BadBad