Bilde av Thailand

Thailand

Thailand er både svært eksotisk og etterhver et ganske velkjent reisemål for mange nordmenn. Stadig flere oppdager dette fargerike, spennende landet med frodig vakker natur og paradisiske hvite strender. Det er lett å forstå hvorfor vi har blitt Thailand-frelste, for du skal lete lenge etter et land med like smilene og imøtekommende befolkning og den samme store gjestfrihet.

Eksotiske strender og spennende kultur i smilets land Thailand

Mange ulike reisemål

Thailand er et land med stor variasjon. Om du ønsker å oppleve storbypuls er hovedstaden Bangkok en spennende by som absolutt er verdt et besøk. Og du kan det er lett å kombinere storbylivet med badeferie i f.eks. Cha-am eller Hua Hin som ligger en kort biltur unna. Drar du til øyene som ligger i Siambukten har du mange både små og store paradisøyer å velge imellom. Lengst nord ligger Koh Samet, og litt lengre syd ligger Koh Chang. Enda lengre syd og på den andre siden av bukten ligger Ko Samui og mellom disse er det mange små, uendelig vakre øyer.

Phuket - den mest populære øya

Om du ikke vet hvor du skal dra - dra til Phuket! Øya er så pass stor og så variert at absolutt alle kan finne "sitt" Phuket. Det er absolutt mye turister på Phuket, og visse områder er full av neonlys og nattklubber, men øya er veldig mye mer enn det. Gjør gjerne litt researc før du drar, så er det ikke no problem å finne en rolig landsbyen med en fredelig, vakker strand eller det motsatte.

Krabi og Koh Lanta

Syd for Phuket ligger Krabi, midt i det vi mener må være verdens vakreste skjærgård. Og enda litt lenger syd ligger familiefavoritten Koh Lanta. I Krabi bor du gjernei Ao Nang med strendene og skjærgården lett tilgjengelig via longtailbåt. Eller du kanslå deg ned i klatreparadiset Railay Beach som er helt bilfritt og kun tilgjengelig med båt.

Mat og drikke

De fleste som besøker Thailand blir forelsket i maten. Og det er gjerne den rimelige maten på små, enkle steder eller tom gatekjøken som smaker aller best. Men selvfølgelig finnes det nok av flotte restauranter med hvite duker også. Matvarene er ofte grønsaksretter og supper, gjerne med kylling, reker, svin eller storfekjøtt. Ofte bruker man kokosmelk i supper og sauser og tilbehøret er vanligvis ris eller nudler. Er du ikke godt vant med sterkt krydder kan det være lurt å be om at maten skal tilberedes mindre "spicy".

Søk etter reiser til Thailand

Vær og klima

Prognose for Thailand:

Fly + Hotell

Hua Hin ★★★ 5n 8 024,-
Kata ★★★ 7n 8 384,-
Khao Lak ★★★ 6n 8 458,-
Bangkok ★★★ 6n 8 495,-
Karon ★★★★ 6n 8 736,-
Cha-am ★★★★ 8n 8 768,-
Pattaya ★★★★ 4n 9 120,-
Ao Nang ★★★ 6n 9 183,-
Khuk Khak ★★★★★ 6n 9 250,-
Nai Harn Beach ★★★ 6n 9 352,-

Søk etter reiser til Thailand

Kart

Thailand

Reisemål i Thailand

Andre reisemål