Badebukter, strender og vakker natur.

Badebukter, strender og vakker natur.

Mallorca

I årtier har Mallorca vært Europas og kanskje aller mest skandinavenes ferieparadis. Det er først og fremst på grunn av de lange innbydende sandstrendene, den gode maten og det vakre landskapet.

Mallorca er vakker hele året, og i vintermånedene samt tidlig på våren og på høsten er Mallorca et populært sted for syklister. Det milde klimaet gjør også at golfsesongen starter allerede i februar-mars. Det er likevel i sommermånedene de fleste velger å besøke Mallorca. Sommersesongen varer fra april til oktober og øya er aller mest besøkt i de tre sommermånedene juni, juli og august.  

Populære steder på Mallorca

De to mest besøkte buktene er den sørlige Palmabukten og den nordlige Alcudiabukten. Men i tillegg til disse to er det et stort antall små og store, kjente og mindre kjente bukter, byer og strender rundt hele øya. Andre velkjente feriesteder er Cala d'Or, Cala Bona, Cala Millor på østkysten, Puerto de Pollensa ved siden av Alcúdia på nordsiden, Puerto de Soller på vestkysten og Puerto de Andratx i syd. Mer enn halve befolkningen bor i den livlige hovedstaden Palma by som i senere år har blitt en svært populær by blant motebevisste trendsettere. Her finner du siste mote og de nyeste barene og kafeene i skjønn forening med koselige tapasbarer og lokale spisesteder. At Mallorca passer for absolutt alle er hevet over enhver tvil. Det gjelder bare å finne frem til akkurat ditt sted uansett hvem om du er. Barnefamilier, pensjonister, par, vennegjenger, single, partylystne eller ute etter total avslapning - Mallorca har noe for akkurat deg.

Vakker natur

I vårmånedene er landskapet fantastisk grønt og storslagent vakkert med et behagelig klima. Da passer det perfekt å sykle eller vandre. Både Den Norske Turistforening og flere reiseoperatører har vandreturer på Mallorca i sitt program. Det er turer av ulik vanskelighetsgrad. Felles for alle turene er at du vil oppleve en fantastisk natur og store variasjoner. I vintermånedene januar-februar blomstrer mandeltrærne og store deler av øya blir dekket av uendelig vakre hvite og rosa mandeltrær. Et populært sted for å oppleve trærne i full blomst er i fjellkjeden Serra de Tramuntana på øyas vestkyst. Dette området finnes på UNESCOs verdensarvliste. 

Bil og sykkel

Å leie bil eller sykkel kan være en god idé for noen dager. Det er bra veier de aller fleste stedene og øya er populær for syklister så det er lett både å leie en sykkel å stikke ut på korte eller lengre turer.

Søk etter reiser til Mallorca

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Mallorca:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 15°C 4°C 15°C
Februar 16°C 4°C 14°C
Mars 17°C 4°C 15°C
April 19°C 6°C 16°C
Mai 23°C 10°C 20°C
Juni 27°C 15°C 24°C
Juli 31°C 17°C 26°C
August 31°C 18°C 26°C
September 28°C 16°C 26°C
Oktober 23°C 12°C 24°C
November 19°C 8°C 21°C
Desember 16°C 5°C 17°C

Prognose for Mallorca:

Fly + Hotell

S'illot ★★★ 4n 2 315,-
Santa Ponsa ★★★ 3n 2 544,-
Magalluf ★★ 3n 2 750,-
Playa de Palma ★★★ 3n 2 758,-
Portocristo ★★★★ 3n 2 811,-
Alcúdia ★★★★ 3n 2 890,-
Cala d'Or ★★★ 3n 2 894,-
Pollença ★★★★ 3n 2 896,-
Cala Ratjada ★★★ 3n 2 922,-
Can Pastilla ★★★★ 3n 2 941,-

Søk etter reiser til Mallorca

Kart

Mallorca

Reisemål i Mallorca

Andre reisemål i Spania