Alcudia

Alcúdia er kjent for sin milelange finkornede og nesten hvite sandstrand, kåret til en av Middelhavets beste strender. Her er ligger de fleste fasiliteter innen gangavstand og dette er mange barnefamiliers paradis.

Alcúdia er en ferieby beliggende nordøst på Mallorca, og ved øyas lengste sandstrand, som forøvrig er ansett å være en av de beste strendene i hele Middelhavet. Langs den 14 kilometer lange stranden går en hyggelig strandpromenade, som ender opp i marinaen, Alcúdias sentrum, med en rekke spisesteder, butikker, uteliv og fornøyelser. En kilometer inn i landet ligger Alcúdias sjarmerende gamleby. Mange besøkende går glipp av denne skjulte juvelen som absolutt er verdt å sette av noen timer til.

Bosettingen i Alcúdia går 3000 år tilbake i tid og det er flere flott dekorerte gravkammer-huler i området. Gjennom den muslimske perioden ble jordbrukskulturen bygget ut med et finurlig vanningssystem. Fra 1229 var Alcúdia tilbake i spanske hender og gjennom hele den tidlige middelalderen ble det bygget bymurer for å beskytte mot pirater. Det var ikke før i 1779, da havnen ble bygget, at det ble stabilitet for beboere og handel i Alcúdia. Turismen i Alcúdia. De første turistene besøkte Alcúdia på 1920-tallet, og på 70-tallet skjøt turismen virkelig fart. I 1992 ble Alcúdia erklært som mål for økoturisme som innebærer at inntjeningen på turismen blir brukt tilbake i samfunnet, for blant annet å bevare og gjenopprette historiske severdigheter.

I Alcúdia er det enkelt å ta seg rundt til fots. Selve sentrum er ikke så stort, og det er gode veier, fortau og mange fotgjengeroverganger. Det er bygget en flott strandpromenade helt fra feriebyen Ca’n Picafort og inn til marinaen i Alcúdia, en gåtur på halvannen til to timer. Det går hyppige busser på strekningen, og taxi er selvsagt også et alternativ.

De fleste hotellene ligger rett ved stranden, og utvalget er raust. Her finnes alt fra små intime boutiquehoteller, til store resorter og kjedehoteller. Alcúdia er svært barnevennlig, og mange av hotellene som ligger langs stranden er svært godt tilrettelagt for familier.

Flyplassen på Mallorca ligger utenfor hovedstaden Palma, på sydsiden av øya, og det er cirka 55 kilometer å kjøre til Alcúdia.

De aller fleste charter-aktørene i Norge har pakkereiser til Alcúdia, fra flere norske byer. Flere ruteflyselskaper har også direktefly til Palma så man kan enkelt bestille kun flybilletter og ordne bosted selv. Det kan f.eks. være fint å kombinere et opphold i Alcúdia med et par netter i Palma by, for å få en fin opplevelse av hva Mallorca har å tilby i tillegg til sol og bad.

Hvem passer dette reisemålet for?

Flesteparten av turistene som besøker Alcúdia er barnefamilier. Selv om det er flust av restauranter og fornøyelser i området er det allikevel relativt begrenset med uteliv, og vennegjenger og par vil muligens synes Alcúdia blir litt vel familiepreget og rolig. Det finnes en håndfull barer og noen diskoteker, men hvis man er ute etter heftige nattklubber og pulserende uteliv er ikke Alcúdia stedet å reise til.

Når er det best å reise hit?

Sommersesongen varer fra mai til september, og de mest populære månedene å reise til Alcúdia, og til Mallorca forøvrig, er juni, juli og august. Det kan også være fint å besøke Mallorca på vinteren, men da først og fremst for de som er ute etter aktivitetsferie som golf og sykling og ikke sol og bad. Man bør dog velge et annet feriested enn Alcúdia, der mange hoteller og restauranter holder stengt utenfor høysesong.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Lagoon Center Apartments ★★★ 7n 1 895,-
Zafiro Bahia ★★★★ 7n 1 995,-
A10 Sol de Alcudia Apartments ★★★ 7n 2 095,-
HSM Lago Park ★★★ 7n 2 111,-
Sunwing Alcudia Beach ★★★★ 7n 2 145,-
Eix Lagotel ★★★★ 7n 2 297,-
Africamar Aparthotel ★★★ 7n 2 335,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Alcúdia
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 15°C 4°C 15°C
februar 16°C 4°C 14°C
mars 17°C 4°C 15°C
april 19°C 6°C 16°C
mai 23°C 10°C 20°C
juni 27°C 15°C 23°C
juli 31°C 17°C 26°C
august 31°C 18°C 26°C
september 28°C 16°C 26°C
oktober 23°C 12°C 24°C
november 19°C 8°C 21°C
desember 16°C 5°C 18°C
Prognose for Alcúdia