Mallorca

Mallorca er en av Middelhavets mest populære ferieøyer, og en favoritt blant nordmenn når sommerferien skal bestilles. Øya har et stort utvalg av aktiviteter og tilbud for de aller fleste typer reisende, og byr på en av Middelhavets beste strender.

Mallorca ligger i Middelhavet, og er den største av øygruppen Balearene, utenfor Spanias fastland. Øyas hovednæring er, og har siden 50-tallet vært turisme. Det er funnet spor etter bosetninger så langt tilbake som 6000 år f.Kr. I år 123 f.Kr. ble Mallorca okkupert av romerne, og det ble etablert flere byer hvorav Palmeria (Palma by) og Pollemntia (Alcúdia) var det to viktigste. Senere har Mallorca blitt forsøkt invadert av erobrere både fra Nord-Afrika og fra Østromerriket, og har vært beleiret av både italiensk hør, berbere og til sist ulike konger av Aragón (i dag Spania).

Mallorcas hovednæring er i dag turisme, men den bestod tidligere hovedsakelig av olivenolje-og vinproduksjon og saltgruvedrift. De nedlagte gruvene er i dag populære utfluktsmål blant turister.

Mallorcas feriebyer har noe for enhver turist. Søker man et heftig og ungdommelig uteliv er Palmanova/Magaluf ypperlig, mens strandfavoritten Alcúdia er familiens førstevalg, med sin nydelige hvite sandstrand som er kåret til en av Middelhavets beste. Palma by er som et mini-Barcelona og passer utmerket som storbyreisemål. I tillegg kommer man ikke utenom å nevne de mange sjarmerende feriebyene som Cala d´Or, Cala Millor, Santa Ponsa og Illetas som er rolige feriebyer som passer perfekt for alle som ønsker avslapning og hygge. De aller fleste velger med andre ord en ferieby ved kysten, men det er absolutt verdt å ta en tur til en av øyas vakre og gamle fjellandsbyer, den mest kjente er kulturarv-byen Valdemossa, ansett for å være Mallorcas vakreste landsby.

Flyplassen på Mallorca ligger like utenfor Palma by og er en av de mest trafikkerte i Spania. Det er daglige forbindelser til flere norske byer, først og fremst om sommeren, men også i vinterhalvåret, dog med lavere frekvens.

Hvem passer dette reisemålet for?

Det er ikke mange reisemål man kan si at "passer for alle", men Mallorca er et unntak. Øya har vært turistmål såpass lenge at her finnes det noe uansett hva man søker. Det viktigste er å gjøre litt research før man bestiller oppholdet, slik at man velger seg ut rett ferieområde. Er man på jakt etter en øyferie i Middelhavet vil Mallorca tikke de aller fleste kriterie-boksene.

Når er det best å reise hit?

Sommersesongen (og badesesongen) varer fra begynnelsen av mai til midten av oktober, og de aller mest populære månedene å reise i juni, juli og august. Det kan også være fint å besøke Mallorca på vinteren, men da først og fremst for de som er ute etter aktivitetsferie som golf og sykling. Det kan da være lurt å velge bosted i nærheten av Palma by, da de andre feriebyene fort kan oppleves relativt øde utenfor sommersesongen.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Sa Coma de Banyalbufar ★★★ 7n 5 114,-
Can Ribera Boutique Hotel ★★★★ 7n 6 318,-
Son Julia Country House & Spa ★★★★★ 7n 6 626,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Mallorca
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 15°C 4°C 15°C
februar 16°C 4°C 14°C
mars 17°C 4°C 15°C
april 19°C 6°C 16°C
mai 23°C 10°C 20°C
juni 27°C 15°C 24°C
juli 31°C 17°C 26°C
august 31°C 18°C 26°C
september 28°C 16°C 26°C
oktober 23°C 12°C 24°C
november 19°C 8°C 21°C
desember 16°C 5°C 17°C
Prognose for Mallorca