Menorca

Menorca er en liten ferieperle som passer alle som vil nyte vakker natur og fine badestrender. Her finner du en roligere og mer avslappet atmosfære enn søsterøya Mallorca.

Liker du å bade er Menorca rett sted å reise til med over 100 små badeviker med fine sandstrender, klart vann og perfekt for svømming og snorkling. Det finnes også mange større strender. Den lengste sandstranden ligger i nærheten av byen Alaior og heter Platja Som Bou. Nord på øya ligger Platja Tortuga, kjent under navnet «den turkise stranden» og hit kommer du kun ved å gå. En annen strand du bør få med deg er Cala Turqueta, sørvest på øya, midt mellom feriebyene Cala’n Bosch og Cala Galdana. Stranden er litt over 100 meter lang med lys fin sand og lave klipper midt på stranden som deler den i to, krystallklart vann med flotte turkise nyanser, og er en av de mest populære strendene.

Vil man være mer aktiv kan man leie sykkel eller vandre på noen av de vakre stiene. En fin måte å utforske øya er å leie bil og på denne måten få med seg flere av de mange badevikene som finnes. I de mest populære småbyene rundt hovedstaden Mahón og havnebyen Cituadela dominerer det lokale hverdagslivet som gjør at Menorca er perfekt for den som ønsker en mer genuin ferieopplevelse.

De typiske turiststedene tilbyr «internasjonal» mat som hamburgere, pølser og alt man kan ha pommes frittes til. Fra det lokale kjøkken er hummergryteretten Calderete de Langosta en god og smaksrik matrett. Ost er noe de kan på Menorca, prøv gjerne Queso de Mahón. De har forøvrig sin egen chorizo-variant som heter Sobrassada. De fleste restaurantene tilbyr Pa amb oli som ikke er noe annet enn hvitt brød med olivenolje og betraktes som snacks og suppleres gjerne med ost, spekeskinke eller chorizo-pølser.

Det tar ca 3,5 timer å fly direkte fra Gardermoen til Menorca. Som oftest flyr man via Europa med flybytte. Menorca Airport (MAH) ligger 5 km sørvest for Mahón. Transport fra flyplass er med buss, taxi eller leiebil. Det går buss hver halvtime fra flyplassen til Mahón sentrum, derfra kan man ta buss videre til badebyer langs kysten.

Hvem passer dette reisemålet for?

På Menorca trives både barnefamilier og par, men det er ikke noe for en vennegjeng på jakt etter party og hektisk uteliv.

Når er det best å reise hit?

Sommersesongen på Menorca varer fra mai til september med behagelige temperaturer i luften og havet. Det er også fin temperatur i oktober.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Hotel Port Mahon ★★★★ 7n 6 729,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Menorca
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 14°C 7°C 15°C
februar 14°C 7°C 14°C
mars 16°C 8°C 15°C
april 18°C 10°C 16°C
mai 21°C 13°C 20°C
juni 25°C 17°C 23°C
juli 28°C 20°C 25°C
august 28°C 20°C 26°C
september 26°C 19°C 26°C
oktober 22°C 15°C 24°C
november 18°C 11°C 21°C
desember 15°C 9°C 18°C
Prognose for Menorca