Barcelona

Barcelona er et av Europas mest populære reisemål med et mangfold av kunstneriske og arkitektoniske opplevelser, suveren shopping, og et stort utvalg av barer, kafeer og restauranter.

Barcelona er Spanias nest største by med over 1,6 millioner innbyggere og er Catalonias hovedstad. Her snakker de katalansk men de fleste snakker også spansk og man klarer seg relativt bra på engelsk i turist områdene.

Her kan man kombinerer by- og strandliv og det er flere strender å velge mellom i området rundt Barcelona. Byens sentrum er Placa Catalunya, og her begynner den berømte gaten La Rambla, som strekker seg helt ned til havnen. I paradegaten Passeiq de Graca finnes en mengde butikker, blant annet mange av de mest kjente motehusene og butikkjedene. Det er også gode shoppingmuligheter i de eldre bydelene Barri Gotic, Raval og Ribera!

Mens du er i byen kan du også sjekke ut El Gran Teatre del Liceu, Barcelonas berømte operahus, grunnlagt i 1847. Palau de la Música Catalana, det fantastiske konserthuset, tilbyr også alle slags sjangre. Temple Expiatori de la Sagrada Família er det katalanske navnet på basilikaen La Sagrada Familia og hører med til severdigheter man bør få med seg.

Når det gjelder mat er Barcelona på topp! Her er det mye forskjellig mat å velge mellom. Utvalget er stort, og kvaliteten på maten er generelt høy. Tapas er et must å spise når man er der og man bør også teste tradisjonell katalansk mat.

Fra Oslo lufthavn Gardermoentil Barcelona internasjonale flyplass tar det kun 3 timer og 30 minutter med direktefly. Fra flyplassen går det busser og tog inn til sentrum av Barcelona. Avstanden fra flyplassen er ca. 15 kilometer.

Hvem passer dette reisemålet for?

Barcelona er en typisk turist destinasjon der man finner det meste for en bra weekendreise, som severdigheter, shopping og fornøyelser. Men på tross av at det finnes bra stender og byen har et behagelig klima er det ikke et utpreget sol & bad reisemål. Her kan man tilbringe noen dager med strandliv, men søker man en tradisjonell sol & bad ferie er det nok bedre å reise til Costa Brava lenger nord eller Costa Blanca lenger sør.

Når er det best å reise hit?

Som storby kan Barcelona besøkes hele året. Men ønsker man litt varmere vær og gå ute med shorts och t-skjorte starter sesongen runt april og varer til ut oktober. Vinteren er ikke spesielt kald sett med norske øyne med en temperatur runt 12 - 13 grader,  men det kan blåse endel.  Sommeren byr på varmt og solfylt Middelhavs-klima.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Bcn Urban Hotels Del Comte ★★ 3n 1 703,-
Exe Mitre ★★★ 3n 1 848,-
Catalonia Park Güell ★★★ 3n 1 852,-
Occidental Atenea Mar ★★★★ 3n 1 875,-
Alimara ★★★★ 3n 1 877,-
SM Hotel Sant Antoni ★★★ 3n 1 938,-
Eurohotel Gran Via Fira ★★★★ 3n 1 949,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Barcelona
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 13°C 4°C 14°C
februar 15°C 5°C 13°C
mars 16°C 7°C 14°C
april 18°C 8°C 16°C
mai 20°C 12°C 19°C
juni 24°C 16°C 23°C
juli 28°C 19°C 25°C
august 28°C 19°C 26°C
september 26°C 17°C 25°C
oktober 22°C 13°C 23°C
november 17°C 8°C 19°C
desember 14°C 6°C 16°C
Prognose for Barcelona