Bilde av Kroatia

Kroatia

De fleste som har besøkt Kroatia, elsker det! Landet har en uendelig vakker skjærgård med holmer og små øyer. Det er lett å reise rundt mellom de forskjellige stedene og den ene lille byen er litt vakrere enn den andre.

Strendene er herlige og de gylne, solvarme klippene som skiller det ene stedet fra det andre er svært tiltrekkende. Badebyene er enkle og eksklusive på samme gang. Her er små havner hvor flotte seilbåter i luksusklassen ligger side ved side med enkle, lokale fiskebåter. Her er landsbyliv og turistliv. Det er sofistikert, tilbakelent og svært sjarmerende.

Lang kyst med mange reisemål

I sommersesongen går det direkte fly til flere steder i Kroatia, hvilket ankomststed du bør velge kommer an på hvilken del av den lange kysten du vil feriere langs. Reisemålene er nesten uendelige fra Istria i nord til Dalmatia i sør. Et av de mest kjente områdene er Dubrovnik-kysten med byen Dubrovnik og den vakre gamlebyen, klippene, strendene og de hyggelige restaurantene. Flere scener av Game of Trones ble spilt inn i Dubrovnik, så er du en tilhenger av den populære serien, ta deg en tur å se om du kjenner deg igjen. Øyene Hvar og Brač ligger litt nord for Dubrovnik med Makarska på fastlandet like ved. Videre nordover kommer man til Split og en lang rekke små sjarmerende steder før man kommer til Krk, Pula og Rovinj i nord. 

Krystallklart badevann og hundrevis av øyer

Kroatia er intet mindre enn ett eldorado om du er glad i vann. Med over 1000 øyer er det nok av tilbud på badesteder, og vil du dra på en båtutflukt eller to mangler det ikke alternativer. Noen av øyene er knøtt små og ubebodde, noen har kun et fyrtårn og andre er bebodde med en hyggelige landsby og noen hoteller og pensjonat. Det er populært å seile langs denne kysten og mange bor på sine private eller leide seilbåter i havnene rundt omkring. De mest populære øyene er Hvar, Brač, Korkula, Mljet og Krk.

Mat og drikke

Med beliggenhet så nær Italia har Kroatia naturlig nok hentet mye matinspirasjon nettopp derfra. I tillegg er matkulturen inspirert av sine østlige naboer. Dette har ført til et spennende kjøkken med gode matopplevelser. Du får servert fremragende pizza og risotto i tillegg til de populære grillrettene som er typiske for Balkan-området. Fisk og skalldyr er selvfølgelig på menyen, og det er ekstra hyggelig at prisnivået er en god del lavere enn i nabolandet Italia.

Historie og kultur

Siden Kroatia ligger imellom Italia og Hellas er det ingen overraskelse at landet kan by på interessant historie og kultur. Her er både palass fra antikken, bymurer fra middelalderen og venetianske handelshus. Bare for å nevne noe.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Croatian National Tourist Board (EN)
 

Søk etter reiser til Kroatia

Vær og klima

Prognose for Kroatia:

Fly + Hotell

Vrsar ★★★ 7n 3 775,-
Trogir ★★★ 7n 4 242,-
Cavtat ★★★ 7n 4 445,-
Dubrovnik ★★★ 7n 4 588,-
Vela Luka ★★★ 7n 4 715,-
Tučepi ★★★★ 7n 4 741,-
Makarska ★★★★ 7n 4 773,-
Omiš ★★★★ 7n 4 910,-
Mlini ★★ 7n 4 932,-
Umag ★★★ 7n 4 976,-

Søk etter reiser til Kroatia

Kart

Croatia

Reisemål i Kroatia

Andre reisemål i Syden og storbyer i Europa