Bilde av Brač

Brač

Brač er en av de største øyene i Kroatia og ligger like utenfor Makarska Riviera. Kysten rundt Brac består av klipper og små, vakre bukter med nydelige strender, og som ellers langs den Kroatiske kysten er badevannet krystallklar.

Det er små idylliske fiskebyer og badebyer langs hele kysten. Øya er svært vakker og variert med fjell, skog og dyrket mark. Det høyeste fjellet på alle de Kroatiske øyene ligger her og er på 778 moh. På øya dyrkes det bl.a. oliven, frukt og vindruer. Vinen som produseres her er av høy kvalitet. 

Variert øy for barnefamilier og voksne

Brač passer både for barnefamilier og for voksne som setter pris på sol, bad og rolige, vakre omgivelser. Det bor det ca. 13 000 fastboende på Brac, og den største byen er Supetar som ligger på den nordlige siden, med 3500 innbyggere. På sydsiden ligger Bolog herfra er det kun 15 minutter å spasere ut til det som er den mest kjente og fotograferte stranden i Kroatia. Alle kystbyene har  små, stemningsfulle havner med utendørs kaféer, barer og restauranter. Fra Brac er det kort avstand med ferge inn til fastlandet og byen Split

Sol, bad og krystallklart badevann

Som ellers langs denne kysten er vannet glassklart. Mange av strendene er langgrunne og barnevennlige og ved flere av strendene er det en restaurant eller kiosk hvor man kan kjøpe forfriskninger og noe å spise. Det er lett å reise rundt på Brač, og om du vil er det fult mulig å besøke en ny strand hver dag i løpet av ferien. På sørsiden av øya like ved feriebyen Bol, ligger det som mest sannsynlig er Kroatias mest fotograferte strand, Zlatni Rat (Det gylne Horn). Den er triangelformet og strekker seg utover i havet i en tynn spiss. 

Mat og drikke

Om god mat og drikke er en viktig del av ferien er det lett å bli fornøyd her. De lokale restaurantene serverer ofte nyfanget fisk og gode, lokale gryteretter. I tillegg er påvirkningen fra det italienske kjøkkenet stor så pizza og forskjellige pastaretter er et vanlig innslag på menyene. Ikke glem å smake på den lokalproduserte vinen. Den finnes både som rød- og hvitvin og er oftest av høy kvalitet.

Ved ankomst til Brač kommer man med båt fra Split.

Søk etter reiser til Brač

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Brač:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 10°C 5°C 14°C
Februar 11°C 6°C 14°C
Mars 13°C 8°C 15°C
April 17°C 11°C 16°C
Mai 22°C 15°C 19°C
Juni 26°C 19°C 23°C
Juli 30°C 21°C 25°C
August 29°C 21°C 26°C
September 25°C 18°C 25°C
Oktober 20°C 14°C 21°C
November 15°C 10°C 19°C
Desember 11°C 6°C 17°C

Prognose for Brač:

Fly + Hotell

Supetar ★★★★ 7n 5 295,-
Bol ★★★★ 7n 6 604,-
Milna ★★★★ 7n 10 594,-

Søk etter reiser til Brac

Kart

Brač

Reisemål i Brač

Andre reisemål